Първоначално изпратено от ATILA
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Екуити Холдинг (6A8 / ADVEQ)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКлиент на Интеркапитал излезе от няколко ниско ликвидни позиции и явно му се поизвиха ръцете Предполагам че и при Слънчо е той. Аз му купих тук и в Синергон, а в петък и при Елтос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеКво става тука бе... Петък рязко надолу, сега пак рязко и пак надолу...
Коментар
-
ivandavidov
Ами нормално - от години няма никакво развитие, а "звездата" СЕП умря.
Коментар
-
MTel отказва партньорство със СЕП
http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...azplashtaniia/
Тоя СЕП съвсем залезе нещо. Те вече и да го вкарат, партньорствата на Виза/Мастър ще го изместят от пазара до няколко години.
Днес чета, че и изкупните цени на ВЕИ ще намаляват.
Лош ден за тая карта. Пари на вятъра.
Не е препоръка.
Коментар
-
VIVACOM се включи в системата за мобилни плащания на "СЕП България"
VIVACOM стартира с услугата "Мобилен портфейл", която позволява на клиентите на телекома да осъществяват мобилни плащания и банкови преводи. VIVA PAY превръща телефона в ежедневно средство за банкиране, пазаруване и идентифициране по електронен път.
С мобилният портфейл, предоставян от VIVACOM, всеки потребител получава директен достъп от мобилния си телефон до банковите си сметки, за да: извършва парични преводи в цяла България; пазарува в непрекъснато разрастващата се мрежа от търговски обекти (включващи Пикадили, Елемаг, KFC и др.); пазарува онлайн; проверя баланса и оборотите по сметките си. Освен това клиентите на VIVA Pay ще разполагат и с електронно портмоне, с което те ще могат да плащат бързо и лесно малки суми до 20 лева на каса в търговски обекти, чрез RFID чип, който ще получат при активация на услугата в банка - партньор.
http://www.sepbulgaria.com/48/news/223.html
Коментар
-
И аз нямам акции тук. Вече. Разпродадох си позицията преди време. Принципно съм дългосрочен (държах акциите на ADVEQ от самото публично предлагане- лятото на 2006-та) и рядко продавам (това ми е единствената разпродадена позиция от 2008-ма досега), но добре че го направих, защото както каза друг съфорумец, при толкова подценени акции на борсата си е грехота да държиш акция, която почти не е мръднала от 2006-та (и най-вече не е коригирала през кризата).
Кое да й харесваме на акцията? Ниската ликвидност??? Това че различни фондове имат дял в дружеството за мен не е плюс - каква е годишната доходност на тези фондове спрямо пазарната? Колко мотивирани са мениджърите на тези фондове да докарат най-добрата възможна доходност на вложителите си спрямо това да направят някоя врътка с познати използвайки вътрешна информация?
Че бизнесите на ADVEQ не са лоши, така е, но има и значение и качеството на мениджмънта, нали? Мен ако питаш, тези мобилни разплащания ги дъвчем от 2006-та и тогава не бяха по-лош бизнес, напротив. Но какво се е случило за тези 4-5 години? Колко е нарастнал пазарния дял на СЕП сред общите разплащания в България, колко се използват тези решения? Вярно е че в Силиконовата долина всички са луднали по NFC, но за толкова години, нашите хора трябваше да са напреднали много повече като реален пазарен дял, а не просто бизнес с добри перспективи.
Освен това каква е синергията между строителство на ВЕИ, доставка на газ и мобилни разплащания? Примерно. Защото за мен това са много различни бизнеси изискващи различни компетенции и познанства. Хубаво че и трите са перспективни ама нищо общо с нищо общо. За мобилните разплащания ти трябва най-вече изключителен технически екип, който бързо да направи страхотен продукт, от който на early adopters да им потекат лигите и да започнат да говорят за продукта ти. За газта ти трябва най-вече як политически гръб и познанства. Според мен нито Сирма са технологичната компания, която им е нужна на ADVEQ, нито пък имат политическия гръб, който им трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеКак ще се "пораздвижат", като собствения капитал е 30 мил, а капитализацията е 20% отгоре ??? Има подценени адцици, но точно пък този не е оферта, според мен. Особено с проектите с неясен резултат. Не е препоръка.
Бизнесите въобще не са толкова лоши:
1. Производство, съхранение и търговия на зърнени и др. култури
2. Доставчик на интернет
3. Строителство на ВЕИ
4. Доставка на газ
5. разплащания ч/з мобилни телефони
е кое е с неясно бъдеще?
Нямам акции ама като пишат такива мишоци - все повече се замислям.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеДано се пораздвижат нещата тук!
Аз съм доволен, че не пада безкрайно много, като другите акции на БФБ. Но ми се ще и да тръгне нагоре! Засега сме на нулева територия, ама ако сложим пропуснатите лихви е отрицателна доходността до момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНякой има ли представа защо тази акция не върви?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар