След продължителен застой по тази позиция, най-накрая раздвижване от страна на ОББ
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свинекомплекс Николово АД (SVNIK)
Collapse
X
-
Не съм го гледал напоследък, незнам за какви съдебни искове иде реч.
Преди време се бях ентусиазирал по позицията, но поохладнях - мажоритаря чакаше на 2.30 или нещо такова. И то не само с около 10 000 бройки (колкото беше офертата), това бе да не плаши гаргите, иначе е готов да задръсти със акциии. Това ме накара да преразгледам позицията. Иначе подценено, спор няма.Винаги, когато имаш възможност отстъпвай, за да имаш повече пространство да се засилиш...
Коментар
-
Загубата за 2005г. според мен е резултат от счетоводни врътки с вземанията на дружестовото, които са подложени на "жестоки обезценки". А ето в потвърждение цитат от ОТЧЕТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО
НА "СВИНЕКОМПЛЕКС - НИКОЛОВО" АД ЗА 2005 ГОДИНА:
"Цялостната дейност на дружеството през отчетната 2005 год. протече в условията на вътрешна и външна конкуренция, но въпреки това завишеното потребителско търсене на меса и месни продукти; живи свине за клане и доугояване, както и сравнително стабилния пазар на зърното доведе до положителен финансов резултат в сранение с финансовата 2004г. ,но дружеството е със счетоводна загуба в размер на 811 х.лв.в резултат от обезценка на финансови инструменти / вземания/ отчетени като загуба в размер на 2003 х.лв. породени от несвоевременно плащане на вземания от клиенти довело до дебиторска задлъжнялост и обезценка на вземанията,което оказа крайно неблагоприятно влияние върху финансовия резултат
Вземанията на "Свинекомплекс - Николово" АД са обезценени и представени в баланса с намалената стойност от признатата обезценка съгласно приетия възрастов анализ на взеванията от датата на падежа до 31 декември ,като се прилагат следните проценти:
Срок на възникване над 90 дни - 25%
Срок на възникване над 180 дни - 50%
Срок на възникване над 270 дни- 75%
Срок на възникване над 360 дни – 100%
Рекласифицирана е сравнителната информация от предходния отчетен период на лицевата част на баланса в перото вземания във връзка с обезценката" Край на цитата.
Да им имам обезценките! Вие какво мислите?
Коментар
-
За последните 2 години дружеството е получило безвъзмездна помощ по програма САПАРД за над 1,4 милиона лева (близо по левче на акция!). Парите са вложени за строителството и оборудването /договор с BIG Dutchman pig equipment GMBH/ на нова свинеферма.
Това е по информация от Инвестора. Ако някой знае повече - нека сподели.
Коментар
-
Свинекомплекс Николово АД (SVNIK)
Такава тема нямаше! Някой има ли интерес към това дружество да обменим инфо, туй-онуй? Тук нещата последната година и половина все на добро отиват по отчети и т.н.. Отговарят на ЕС изисквания, а и са върнали управата на дружеството свързана със златните години на предприатието(малко вътрешно инфо). Някой нещо да сподели? Ако има кво де? Free float-a към 10% ли е реално ?Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар