IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
    КФН наложи временна забрана на търговото към акционерите на Лавена
    Разбира се, че се на работа и работят здраво, но не за данъкоплатците, а за господарите си. В случая Лавена е близка до Огнян Донев, а Блабт до основния му икономически враг

Коментар

• Значи все пак са на работа,...да не се притесняваме!

КФН наложи временна забрана на търговото към акционерите на Лавена

Коментар

• Добре е,че може да се подава заявление то обслужващия ИП(до сега винаги съм ги подавал само при упълномощения да извърши търговото ИП),обаче този 1%,който иска СИС от подалите заявлението директно при тях е чист обир.

Коментар

• Забелязахте ли каква бета са използвали при изчисляване цената на финансиране със собствен капитал? 1.339 Стойност около 0.8-0.9 ми се струва доста по-нормална за компания от нецикличен сектор.

Коментар

• В точка 5.2 Процедура относно приемане на Търговото предложение от Акционерите. пише, че всеки може да го подаде през своя посредник!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
              Не е само това.Заявлението трябва да се подаде в офис на СИС И ако си далече от София,Пазарджик или Ямбол и имаш 100-200 бр.е по-добре да си ги продадеш през борсата,комисиона ще е по-малък от транспортните разходи,а да не говорим за загубения ден.
              Абе тия още не са публикували търговото,а срокът тече от днес.
              Не съм чел търговото ама това мнооооого ме съмнява,
              Търговото обикновено можеш да си го приемеш при твоя посредник (в Ямбол, Горно Уйно или Полски Тръмбеш) и той да ти придвижи "документите" до СИС!

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                Не е само това.Заявлението трябва да се подаде в офис на СИС И ако си далече от София,Пазарджик или Ямбол и имаш 100-200 бр.е по-добре да си ги продадеш през борсата,комисиона ще е по-малък от транспортните разходи,а да не говорим за загубения ден.
                вече го има на сайта на СИС

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Времето е ПАРИ! 1.50 на акция по-малко, но кеша днес. Евали за теб е от значение, защото знаем че си фен да бълбукаш една акция, но за по-динамичните играчи врмето е пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Батя, ние сме играчи на този пазар, които не можем да си позволим от идеалистични цели да останем акционери в непублично дружество или пък дълго да чакаме парите си, но това не би трябвало да ни попречи да засипем с някакви жалби, писма или както искате го наречете КФН + всякакви други възможни институции. Защото ако не се мъчим да променяме лошите практики, доникъде няма да стигнем. В момента нямам никакво време за съжаление да измисля и подготвя някаква жалба, още повече че юридически съм достатъчно бос, но ако някой има възможност да подготви и да я качи някъде за достъп от други акционери, нищо не пречи да направим една такава, макар и обречена атака. Така поне ще се види, че на някои му пука, щото после ни чака същата история и при София БТ
                    Да, подкрепям. Писах по-долу че съм готов да помагам с каквото мога за каузата!
                    Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Времето е ПАРИ! 1.50 на акция по-малко, но кеша днес. Евали за теб е от значение, защото знаем че си фен да бълбукаш една акция, но за по-динамичните играчи врмето е пари.
                      Ок съгласих се. Предпочитат кеша сега вместо след 2 месеца.

Като я гледам умрелата ни борса и след 2 месеца пак ще е същото.
                      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                        Интересно защо има продажби на 52 лева като търговото е на 53.50лв

До колкото знам като се приеме търгово е без такси ако греша поправете ме. А тук през борсата поне 0.3% ще се вземат за такси по продажбата плюс загубата от 1.5 лева на акция като продаваш на 52 лева.

Вярно е, че търговото трябва да мине после не знам в какъв срок плащат но мисля, че е до месец
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                          Аз лично няма да гоня Михаля. Казваш че не можем нищо да загубим но не е точно така. Винаги гледам алтернативите. Тези пари мога да ги завъртя в нещо друго интересно, вместо да се опитвам да се боря със свине в кочина. Това е БФБ, това е България и КФН е част от черното в пейзажа, но средата е такава. Преглъщам тази несправедливост и продължавам напред. Нека тежи на съвеста на допусналите го. Техния позор ще остане в историята на БГ капиталовия пазар.

kaputov, с промени в ЗППЦК от последните години се вкара като защита на миноритарите при отписване на дружество техните акции задължително да се изкупуват, за да няма риск заспалите акционери да се събудят в непублично такова. Акциите им автоматично се осребряват по търговата цена и парите ги чакат в сметка.
                          Никой обаче не се е сетил че аз мога да не желая да ми се изкупят акции (да бъда защитен), защото в случая вместо защита това може да е ограбване. Не че бих останал акционер в непублична компания, но все пак законодалеля трябваше да допусне такава правна възможност - будните акционери да могат да подават заявление до отписващото се дружество че желаят да останат акционери и занапред.

Каквото и да решите за своите акции момчета, желая ви успех.
                          Ще продължа да следя темата, макар и без акции, и ако някой опита да се бори, що помагам със знания и идеи, доколкото мога!
                          Батя, ние сме играчи на този пазар, които не можем да си позволим от идеалистични цели да останем акционери в непублично дружество или пък дълго да чакаме парите си, но това не би трябвало да ни попречи да засипем с някакви жалби, писма или както искате го наречете КФН + всякакви други възможни институции. Защото ако не се мъчим да променяме лошите практики, доникъде няма да стигнем. В момента нямам никакво време за съжаление да измисля и подготвя някаква жалба, още повече че юридически съм достатъчно бос, но ако някой има възможност да подготви и да я качи някъде за достъп от други акционери, нищо не пречи да направим една такава, макар и обречена атака. Така поне ще се види, че на някои му пука, щото после ни чака същата история и при София БТ

Коментар

• Интересно защо има продажби на 52 лева като търговото е на 53.50лв

До колкото знам като се приеме търгово е без такси ако греша поправете ме. А тук през борсата поне 0.3% ще се вземат за такси по продажбата плюс загубата от 1.5 лева на акция като продаваш на 52 лева.

Вярно е, че търговото трябва да мине после не знам в какъв срок плащат но мисля, че е до месец
                            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                              И двете Батя и двете Ние обаче какво правим от тук нататък?Аз мисля да не приема пък дано не съберат 95%,което според твоята теория е много малко вероятно.Ако съберат,сигурно ще изкупят и останалите,а и да не го направят може да поискаме в 14 дн. срок да ни ги купят по цената на търговото-чл.149а (5).Някой има ли опит в тази процедура?
                              Има ли го някъде публикувано,че не го намирам на стр. на СИС и КФН,да видим обосновката на цената.
                              Аз лично няма да гоня Михаля. Казваш че не можем нищо да загубим но не е точно така. Винаги гледам алтернативите. Тези пари мога да ги завъртя в нещо друго интересно, вместо да се опитвам да се боря със свине в кочина. Това е БФБ, това е България и КФН е част от черното в пейзажа, но средата е такава. Преглъщам тази несправедливост и продължавам напред. Нека тежи на съвеста на допусналите го. Техния позор ще остане в историята на БГ капиталовия пазар.

kaputov, с промени в ЗППЦК от последните години се вкара като защита на миноритарите при отписване на дружество техните акции задължително да се изкупуват, за да няма риск заспалите акционери да се събудят в непублично такова. Акциите им автоматично се осребряват по търговата цена и парите ги чакат в сметка.
                              Никой обаче не се е сетил че аз мога да не желая да ми се изкупят акции (да бъда защитен), защото в случая вместо защита това може да е ограбване. Не че бих останал акционер в непублична компания, но все пак законодалеля трябваше да допусне такава правна възможност - будните акционери да могат да подават заявление до отписващото се дружество че желаят да останат акционери и занапред.

Каквото и да решите за своите акции момчета, желая ви успех.
                              Ще продължа да следя темата, макар и без акции, и ако някой опита да се бори, що помагам със знания и идеи, доколкото мога!
                              Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                                Ако не приемем търговото не рискуваме нищо,винаги може да ги продадем след това поне на същата цена..............
                                Не е точно така.Дружеството може да бъде отписано и без изкупуването по чл.152а.С голяма вероятност ще минат 95% и това е най-удобния начин,но не и единствения.
                                Чл. 119. (1) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г.) Дружеството по чл. 110, ал. 1 престава да бъде публично от решението за отписване от регистъра на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", ако: ...
                                3. (изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) е осъществено търгово предлагане по чл. 149а и:
                                а) акционери, които притежават най-малко 1/2 от общия брой на акциите - обект на търговото предложение, са приели търговото предложение, или
                                б) (изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) общото събрание на дружеството е взело решение за отписването му с мнозинство 1/2 от представения капитал; в представения капитал не се включват акциите, които търговият предложител е придобил преди регистриране в комисията на търговото предложение по чл. 149а, ал. 1; търговият предложител гласува само с акциите, които е придобил в резултат на това търгово предложение и след това;

До сега са минали около 0.34% след обявяването на търговото,още около 1.8% има в свързаните (според Батя) с БТХ фирми.Дори само тези акции да придобие от търговото,то ако свика ОСА те ще са му достатъчни да отпише дружеството,защото не е възможно да се съберат всички дребни акционери които не са приели търговото и така може да си останем с акции в едно непублично дружество Това е пропуск в ЗППЦК,защото може да се случи и просто,ако човек пропусне търговото.

Коментар

Working...
                                X