If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Финансовият резултат на една акция е 3.88 лева печалба. Основните акционери на Благоевград БТ са Булгартабак Холдинг АД с 85.29% от капитала и J.P. Morgan Clearing Group с 5.02%
чудни резултати ...
Имам ,но силата не ми е тук.... в БТН
Тук Капман регулираше цените и не можах да налълня към 30-32 ....
Финансовият резултат на една акция е 3.88 лева печалба. Основните акционери на Благоевград БТ са Булгартабак Холдинг АД с 85.29% от капитала и J.P. Morgan Clearing Group с 5.02%
Всъщност кешът към Юни е 119 млн., задълженията към държавата са 38 млн.... Така че кеша е около 30 лв. на акция. Но... като гледам как някой си купи 470 бр. току що, май скоро ще имаме и 9-месечие... и то няма да е лошо...
Задълженията падат със 75 млн., кешът се вдига с 38 млн..., събрани са и доста от вземанията... Структурата на баланса е доста подобрена...
този кеш са всъщност до голяма степен задължения към бюджета за невнесените акцизи, които се плащат от производителя....
Всъщност кешът към Юни е 119 млн., задълженията към държавата са 38 млн.... Така че кеша е около 30 лв. на акция. Но... като гледам как някой си купи 470 бр. току що, май скоро ще имаме и 9-месечие... и то няма да е лошо...
При остра нужда от бюджетни средства, ако бях на място на Дянков, бих наредил на държавните дружества да изплатят специални дивиденти. За някои дружества това стана 2009-а г. Обаче Благоевград-БТ мина под радара тогава. Стоят с около 100 млн. лв кеш по сметка, или около 31 лв/акция. Дали ще стане сега към края на 2010-а? В приватизацията, която се подготви в момента, няма полза от излишен кеш по баланса -- най вероятно това ще стимулира решение за дивидент. Тогава за цена от 37.50 на акция плащаш 31 и кусур за паричните средства, и 7 и кусур за самото предприятие. Тази акция остава изключително подценена.
този кеш са всъщност до голяма степен задължения към бюджета за невнесените акцизи, които се плащат от производителя....
При остра нужда от бюджетни средства, ако бях на място на Дянков, бих наредил на държавните дружества да изплатят специални дивиденти. За някои дружества това стана 2009-а г. Обаче Благоевград-БТ мина под радара тогава. Стоят с около 100 млн. лв кеш по сметка, или около 31 лв/акция. Дали ще стане сега към края на 2010-а? В приватизацията, която се подготви в момента, няма полза от излишен кеш по баланса -- най вероятно това ще стимулира решение за дивидент. Тогава за цена от 37.50 на акция плащаш 31 и кусур за паричните средства, и 7 и кусур за самото предприятие. Тази акция остава изключително подценена.
Дано не се окаже, че нарочно са ги оставили под радара, с цел да се позамаже работата, ако евентуално кеша се окаже ...само по баланс Не е препоръка.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Бертрам, между редовете казваш че българската правна система куца. Недей! Уронване на съдебната власт не е много на мода тези дни...
Никъде не съм казал, че ще е изтеглен по втория начин. За илюстрация : колко дивидента дадоха миналата година БТХ ? Ако е печалба - гласува се на ОСА един дивидент и готово. Ако не е печалба - купуват се като за световно скъпите бандероли и кеша е решен.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар