Мирише на дивидент 4-5 лева
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнениеФинансовият резултат на една акция е 3.88 лева печалба. Основните акционери на Благоевград БТ са Булгартабак Холдинг АД с 85.29% от капитала и J.P. Morgan Clearing Group с 5.02%
чудни резултати ...
Имам ,но силата не ми е тук.... в БТН
Тук Капман регулираше цените и не можах да налълня към 30-32 ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеВсъщност кешът към Юни е 119 млн., задълженията към държавата са 38 млн.... Така че кеша е около 30 лв. на акция. Но... като гледам как някой си купи 470 бр. току що, май скоро ще имаме и 9-месечие... и то няма да е лошо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениетози кеш са всъщност до голяма степен задължения към бюджета за невнесените акцизи, които се плащат от производителя....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кънчо Разгледай мнениеПри остра нужда от бюджетни средства, ако бях на място на Дянков, бих наредил на държавните дружества да изплатят специални дивиденти. За някои дружества това стана 2009-а г. Обаче Благоевград-БТ мина под радара тогава. Стоят с около 100 млн. лв кеш по сметка, или около 31 лв/акция. Дали ще стане сега към края на 2010-а? В приватизацията, която се подготви в момента, няма полза от излишен кеш по баланса -- най вероятно това ще стимулира решение за дивидент. Тогава за цена от 37.50 на акция плащаш 31 и кусур за паричните средства, и 7 и кусур за самото предприятие. Тази акция остава изключително подценена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кънчо Разгледай мнениеПри остра нужда от бюджетни средства, ако бях на място на Дянков, бих наредил на държавните дружества да изплатят специални дивиденти. За някои дружества това стана 2009-а г. Обаче Благоевград-БТ мина под радара тогава. Стоят с около 100 млн. лв кеш по сметка, или около 31 лв/акция. Дали ще стане сега към края на 2010-а? В приватизацията, която се подготви в момента, няма полза от излишен кеш по баланса -- най вероятно това ще стимулира решение за дивидент. Тогава за цена от 37.50 на акция плащаш 31 и кусур за паричните средства, и 7 и кусур за самото предприятие. Тази акция остава изключително подценена.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Благоевград БТ специалнен дивидент
При остра нужда от бюджетни средства, ако бях на място на Дянков, бих наредил на държавните дружества да изплатят специални дивиденти. За някои дружества това стана 2009-а г. Обаче Благоевград-БТ мина под радара тогава. Стоят с около 100 млн. лв кеш по сметка, или около 31 лв/акция. Дали ще стане сега към края на 2010-а? В приватизацията, която се подготви в момента, няма полза от излишен кеш по баланса -- най вероятно това ще стимулира решение за дивидент. Тогава за цена от 37.50 на акция плащаш 31 и кусур за паричните средства, и 7 и кусур за самото предприятие. Тази акция остава изключително подценена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от КънчоБертрам, между редовете казваш че българската правна система куца. Недей! Уронване на съдебната власт не е много на мода тези дни...
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар