......Намерение, че дружеството ще бъде отписано, ако има такава възможност, заяви основният собственик Булгартабак холдинг. Това вече е възможно, тъй като той притежава над 96% от капитала на дружеството (с днешните покупки) и може да изкупи автоматично акциите на всички други акционери и да отпише дружеството......
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнениеНе са ли длъжни да изкупят останалите акции преди отписването ?
Коментар
-
Да, отписали са го без да правят склийз аут като при Плевен БТ.
Някой не приеха търговото тук и при София БТ с идея да изкярят още някой лев отгоре като при Плевен БТ, но ето че риска е бил голям и сега стават акционери в непублична компания.
Съответно чрез увеличение на капитала под условие, дела на техните акции в капитала може да се размие многократно. Предполагам че точно тава ще направят от БТХ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПри БЛАБТ вече всичко е ясно, не ми е ясно защо още някой си държи акциите, а не ги дава още днес, щото повече от тази цена, която беше на търговото няма как да види, сигурно е на 100% за мен. Чакаме скуиз аут и това е, само дето парите ще дойдат след време, а не днес. Кофти, но факт.
При СОФБТ надежда има все още, но най-много да вдигнат някой лев, което пак си е нещо (стискам палци комисията този път да покаже че съществува и си изпълнява ролята).
А вече на мен друго ми е интересно, защо БЛАБТ при P/B 0.77 и P/E 25.53 ви изглежда евтино (въобще не твърдя че това му е цената де), СОФБТ се мъчат да го отпишат при P/B 0.87 и P/E 6.11 (което определено изглежда ниско), а никой не обръща внимание на ГАГБТ дето сега се търгува при P/B 0.44 и P/E 5.49 ...
Да подкараме дискусията, чакам да ме разкритикувате
Коментар
-
При БЛАБТ вече всичко е ясно, не ми е ясно защо още някой си държи акциите, а не ги дава още днес, щото повече от тази цена, която беше на търговото няма как да види, сигурно е на 100% за мен. Чакаме скуиз аут и това е, само дето парите ще дойдат след време, а не днес. Кофти, но факт.
При СОФБТ надежда има все още, но най-много да вдигнат някой лев, което пак си е нещо (стискам палци комисията този път да покаже че съществува и си изпълнява ролята).
А вече на мен друго ми е интересно, защо БЛАБТ при P/B 0.77 и P/E 25.53 ви изглежда евтино (въобще не твърдя че това му е цената де), СОФБТ се мъчат да го отпишат при P/B 0.87 и P/E 6.11 (което определено изглежда ниско), а никой не обръща внимание на ГАГБТ дето сега се търгува при P/B 0.44 и P/E 5.49 ...
Да подкараме дискусията, чакам да ме разкритикувате
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнениеЗа Блабт сметките ми по АК още преди самото търгово показаха, че със свързани фирми държат над 95%. Затова и още като мина, с позорното мълчание на КФН, реших че няма смисъл да държа и ги продадох. Даже сега се очудвам, че толкова миноритари все пак не са приели търговото тук и са си задържали акциите.
Виж при София БТ, ако миноритарите са също толкова стабилни, има далеч по-големи шансове мажо да не успее да стигне 95% и да се наложи да прави второ търгово на значително по-добра цена. Няма и накъде да протака във времето. Показателите на дружествата ще се подобряват с всеки отчет и бъдещи търгови на тънка цена ще стават все по-трудни.
При СОФБТ не знам какви миноритари има, защото нямам АК, но ми се струва, че и там сме обречени
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеСлед днешните сделки мисля, че БЛАБТ е загубена кауза за миноритарните акционери. Единственото, което ни остава е да дигаме шум, но как, не знам. Примерно подписка сред дребните инвеститори като нас, с която искаме оставката на КФН, която не защитава интересите ни - натрупаха се доста казуси - СОФБТ, БЛАБТ, ПКБ-та, Енерго про. Това поне ще се отрази медийно надявам се, след като медиите тотално проспиват случващото сеДобрият, стар Батя
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАми фактът е, че доста големи акционери явно не са приели търгово и както писах малко по-надолу ако още няколко по-големи родни играчи се бяха обединили можеше да се спре тази несправедливост, но уви родните институционални са гола вода в голямата си част.
Виж при София БТ, ако миноритарите са също толкова стабилни, има далеч по-големи шансове мажо да не успее да стигне 95% и да се наложи да прави второ търгово на значително по-добра цена. Няма и накъде да протака във времето. Показателите на дружествата ще се подобряват с всеки отчет и бъдещи търгови на тънка цена ще стават все по-трудни.Добрият, стар Батя
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеАко приемем,че всички акции продадени на БФБ след обявяване на търговото са купени от БТХ,то все още има 3.8%,които не са техни.Ако има търгово,то цената му вече ще може да се обжалва.Но пък могат да го отпишат и с решение на ОСА,вече ще имат мнозинство,дори и всички акции които не са приели търговото присъстват на събранието.Last edited by znae6t; 11.10.2012, 13:39.
Коментар
-
Ако приемем,че всички акции продадени на БФБ след обявяване на търговото са купени от БТХ,то все още има 3.8%,които не са техни.Ако има търгово,то цената му вече ще може да се обжалва.Но пък могат да го отпишат и с решение на ОСА,вече ще имат мнозинство,дори и всички акции които не са приели търговото присъстват на събранието.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеЧак днес са прехвърлени акциите на ОТС.150532
акции са прехвърлени,което е 5.57%,значи са минали 95%
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеЧак днес са прехвърлени акциите на ОТС.150532
акции са прехвърлени,което е 5.57%,значи са минали 95%
Егати резила за мавъра и компания!Добрият, стар Батя
Коментар
Коментар