IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ......Намерение, че дружеството ще бъде отписано, ако има такава възможност, заяви основният собственик Булгартабак холдинг. Това вече е възможно, тъй като той притежава над 96% от капитала на дружеството (с днешните покупки) и може да изкупи автоматично акциите на всички други акционери и да отпише дружеството......

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
      Не са ли длъжни да изкупят останалите акции преди отписването ?
      не са. кофти съдба за тези, които останаха акционери

Коментар

• Не са ли длъжни да изкупят останалите акции преди отписването ?

Коментар

• Да, отписали са го без да правят склийз аут като при Плевен БТ.
          Някой не приеха търговото тук и при София БТ с идея да изкярят още някой лев отгоре като при Плевен БТ, но ето че риска е бил голям и сега стават акционери в непублична компания.
          Съответно чрез увеличение на капитала под условие, дела на техните акции в капитала може да се размие многократно. Предполагам че точно тава ще направят от БТХ.

Коментар

• Благоевград-БТ АД-Благоевград
            Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти 14:41

Уведомление за отписване като публично дружество

Прикачени файлове:
            Уведомление за отписване като публично дружество

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              При БЛАБТ вече всичко е ясно, не ми е ясно защо още някой си държи акциите, а не ги дава още днес, щото повече от тази цена, която беше на търговото няма как да види, сигурно е на 100% за мен. Чакаме скуиз аут и това е, само дето парите ще дойдат след време, а не днес. Кофти, но факт.
              При СОФБТ надежда има все още, но най-много да вдигнат някой лев, което пак си е нещо (стискам палци комисията този път да покаже че съществува и си изпълнява ролята).

А вече на мен друго ми е интересно, защо БЛАБТ при P/B 0.77 и P/E 25.53 ви изглежда евтино (въобще не твърдя че това му е цената де), СОФБТ се мъчат да го отпишат при P/B 0.87 и P/E 6.11 (което определено изглежда ниско), а никой не обръща внимание на ГАГБТ дето сега се търгува при P/B 0.44 и P/E 5.49 ...
              Да подкараме дискусията, чакам да ме разкритикувате
              ГАГБТ е безумно евтин, но то евтини позиции на БФБ много. Пазарът е трагичен, но знаем, че рано или късно ще им дойде времето. За Блабт и СОФБТ обръщаме внимание, защото искат да ни лишат от правото да сме акционери в публична компания срещу много ниска цена.

Коментар

• При БЛАБТ вече всичко е ясно, не ми е ясно защо още някой си държи акциите, а не ги дава още днес, щото повече от тази цена, която беше на търговото няма как да види, сигурно е на 100% за мен. Чакаме скуиз аут и това е, само дето парите ще дойдат след време, а не днес. Кофти, но факт.
                При СОФБТ надежда има все още, но най-много да вдигнат някой лев, което пак си е нещо (стискам палци комисията този път да покаже че съществува и си изпълнява ролята).

А вече на мен друго ми е интересно, защо БЛАБТ при P/B 0.77 и P/E 25.53 ви изглежда евтино (въобще не твърдя че това му е цената де), СОФБТ се мъчат да го отпишат при P/B 0.87 и P/E 6.11 (което определено изглежда ниско), а никой не обръща внимание на ГАГБТ дето сега се търгува при P/B 0.44 и P/E 5.49 ...
                Да подкараме дискусията, чакам да ме разкритикувате

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                  За Блабт сметките ми по АК още преди самото търгово показаха, че със свързани фирми държат над 95%. Затова и още като мина, с позорното мълчание на КФН, реших че няма смисъл да държа и ги продадох. Даже сега се очудвам, че толкова миноритари все пак не са приели търговото тук и са си задържали акциите.
                  Виж при София БТ, ако миноритарите са също толкова стабилни, има далеч по-големи шансове мажо да не успее да стигне 95% и да се наложи да прави второ търгово на значително по-добра цена. Няма и накъде да протака във времето. Показателите на дружествата ще се подобряват с всеки отчет и бъдещи търгови на тънка цена ще стават все по-трудни.
                  А според мен при БЛАБТ имаше по-големи шансове, долу съм показал с извадка от акционерната книга, как можеше да стане. Имаше и все още има големи миноритари, които можеха да спрат мажо, но уви, в БГ всеки се е свил като мишка в дупката си.
                  При СОФБТ не знам какви миноритари има, защото нямам АК, но ми се струва, че и там сме обречени

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    След днешните сделки мисля, че БЛАБТ е загубена кауза за миноритарните акционери. Единственото, което ни остава е да дигаме шум, но как, не знам. Примерно подписка сред дребните инвеститори като нас, с която искаме оставката на КФН, която не защитава интересите ни - натрупаха се доста казуси - СОФБТ, БЛАБТ, ПКБ-та, Енерго про. Това поне ще се отрази медийно надявам се, след като медиите тотално проспиват случващото се
                    Да, това за подписката е добра идея. Ако КФН се опозори и при София БТ трябва да го направим. Медиите търсят подобни сензации. Облечен проблема в такава форма може да им се хареса за по-обширно отразяване. Можем и да приложим и моя анализ, който на база методите от търговото на БлаБТ, показа цена за София БТ от поне 74 лв.
                    Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      Ами фактът е, че доста големи акционери явно не са приели търгово и както писах малко по-надолу ако още няколко по-големи родни играчи се бяха обединили можеше да се спре тази несправедливост, но уви родните институционални са гола вода в голямата си част.
                      За Блабт сметките ми по АК още преди самото търгово показаха, че със свързани фирми държат над 95%. Затова и още като мина, с позорното мълчание на КФН, реших че няма смисъл да държа и ги продадох. Даже сега се очудвам, че толкова миноритари все пак не са приели търговото тук и са си задържали акциите.
                      Виж при София БТ, ако миноритарите са също толкова стабилни, има далеч по-големи шансове мажо да не успее да стигне 95% и да се наложи да прави второ търгово на значително по-добра цена. Няма и накъде да протака във времето. Показателите на дружествата ще се подобряват с всеки отчет и бъдещи търгови на тънка цена ще стават все по-трудни.
                      Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
                        Ако приемем,че всички акции продадени на БФБ след обявяване на търговото са купени от БТХ,то все още има 3.8%,които не са техни.Ако има търгово,то цената му вече ще може да се обжалва.Но пък могат да го отпишат и с решение на ОСА,вече ще имат мнозинство,дори и всички акции които не са приели търговото присъстват на събранието.
                        След днешните сделки мисля, че БЛАБТ е загубена кауза за миноритарните акционери. Единственото, което ни остава е да дигаме шум, но как, не знам. Примерно подписка сред дребните инвеститори като нас, с която искаме оставката на КФН, която не защитава интересите ни - натрупаха се доста казуси - СОФБТ, БЛАБТ, ПКБ-та, Енерго про. Това поне ще се отрази медийно надявам се, след като медиите тотално проспиват случващото се
                        Last edited by znae6t; 11.10.2012, 13:39.

Коментар

• Ако приемем,че всички акции продадени на БФБ след обявяване на търговото са купени от БТХ,то все още има 3.8%,които не са техни.Ако има търгово,то цената му вече ще може да се обжалва.Но пък могат да го отпишат и с решение на ОСА,вече ще имат мнозинство,дори и всички акции които не са приели търговото присъстват на събранието.

Коментар

Чак днес са прехвърлени акциите на ОТС.150532
                            акции са прехвърлени,което е 5.57%,значи са минали 95%
                            Ами фактът е, че доста големи акционери явно не са приели търгово и както писах малко по-надолу ако още няколко по-големи родни играчи се бяха обединили можеше да се спре тази несправедливост, но уви родните институционални са гола вода в голямата си част.

Коментар

• То не е само КФН,цялата държавна администрация им козирува.Същите фирми са купували и ПКБ и сега налапаха зем. земи от търговете.Това си е пълзяща приватизация и всичко отива в една групировка.Като свърши държавното ще почнат и частното да приватизират.

Коментар

Чак днес са прехвърлени акциите на ОТС.150532
                                акции са прехвърлени,което е 5.57%,значи са минали 95%
                                Абе как няма да минат, работата отдавна е опечена. Такива са връзкари, че даже КФН им кузирува и мълчаливо им пуска търгови

Егати резила за мавъра и компания!
                                Добрият, стар Батя

Коментар

Working...
                                X