IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само си мисля......
    До края на годината ЕМКА-та очаквам да удари над 4300000 печалба

Сега П/Е ако е около 15, и предположим, че тогава ще е 17,
    то цената за акция тогава е решение на уравнението

P=P/E*EPS

EPS=4.3/1.792=2.399 => P=17*2.399
    P=40.71,

което е (40.71/29-1)*100=40.37% доходност за три месеца.

Не е препоръка за покупко-продажба.
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• :-)niakoi kazvashe do nova godina 30

Коментар

• абе, я кво ви казах - сичко си му е у ред на ЕМКАТА И нема да дразните Колето.

Коментар

• За днес ,ще спре на 29.00 което не е никьк лошо.

Коментар

• Абе, къде е 29-ката :roll:
            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Бе оти го дразните Колето, бе, то си е убаво момче, нашо. Нема да се нервиш Коле, мани ги теа де ги мързи да смятат. Е го на - и я извадих елката па ги насметах теа работи /иначе сам немоа/ и кат гледам нема страшно, тва ЕМКАта е убава работа Коле и П/Е си има и БВ си има сичко си е 6, как си е редно, ич не им се връзвай толкова. А тея дет ги мързи да смятат или немогат сами, кат мен - да вадат елките и да им сменат батериите, че по-верно да смятат
              Bobcho ЕРХ печели 4-5 кинти на акциа дотука само, и плува смело над водата, па ти ако имаш акции, мащай - зимай кинти, оти са нервиш. Другите де ги каза ич ги не знам, как са, имат ли немат ли печалби Бе тука е важно ЕМКАТА да върви

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar
                Никола теб те уважам бре човек. Аз не съм никъв хейтър. Аз много и се кефя на Емка-та, и просто попитах а ти скочи отгоре ми.
                Не бе не беше върху тебе. Извинявай, просто не съм си коригирал шийта броя на акциите и грешчица се е получила и веднага да те нахранят. Извинявай, ако има нещо.

Коментар

• аз при цена 26 кинта що П/Е съм го изкарал 14 ?!?!?

и това, ако не е едно чудно П/Е за нашата борса, не знак какво трябва да е ....

Що не сметнете П/Е и П/Б на ERH, MOST или HDPAT

P/BV на ERH сигурно е вече около 40

Коментар

• bravo zatvardihme 27 patiat kam 30kata ve4e e otkrit:-)uspeh na tarpelivite.ima samo dve oferti do 28.00:-)

Коментар

• Никола теб те уважам бре човек. Аз не съм никъв хейтър. Аз много и се кефя на Емка-та, и просто попитах а ти скочи отгоре ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar
                        Ако греша ме поправате но за сега печалбата от акция за 2006 е около 0.70лв. а P/E = 36.81 Никола за този таргет ли казваше. То е до Септември де ако съм прав.
                        Грешиш!
                        печалбата към 30.09.2006 е 3 346 000 лв.
                        брой акции - 1 792 148
                        печалбата от акция и P/E можеш да си сметнеш

Коментар

• Я какви сте отворенгяси целия отбор. Я кажете, кое е по-добре да се гледа за един emerging market, какъвто е българския? P/B, P/E или P/S?
                          Още един въпрос, лошо ли е една компания да има високо П/Е в дългосрочен аспект? Ебаси хейтърите сте, човек да не се обърка нещо.

Коментар

• Ако греша ме поправате но за сега печалбата от акция за 2006 е около 0.70лв. а P/E = 36.81 Никола за този таргет ли казваше. То е до Септември де ако съм прав.

Коментар

• Много мерси, СОФИКС, голем мъж.
                              Ами я точно, тва написах BV = 15416/1792
                              ама знам ли да нема некой друг отчет

Коментар

• Не бе то не е лошо. Ама като си 400% какво да смяташ BV, гледаш future growth prospects. По-лесно е да го видиш от инвестора.......

Коментар

Working...
                                X