IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ...много ми е интересно като гледам кобосчета с по 5 бройки как се включват , излизат , влизат , реализират проценти ... и пари за пица...

    Коментар


    • Очаквам поне 10% понижение тук. Ще се включа на 32-33 кинта, но за момента има твърде много въздух.

      Коментар


      • INSIDER-A, всичките ми акции са доста рискови, а като имаш в предвид преди колко времесъм купувал ЕМКАТА картинката става още по злокобна. Да кажен, че по тази позиция имам нещо общо с ника ти. Успех!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от xkm
          Хитрата ЛИСИЦА - SOFIX преиграва... купил е на 30-32 лева и днес е продал на 39... и предвкусва спад... но големите му познания по технически анализ ще го заблудят...
          Христо, аз ползвам и фундаментален

          Коментар


          • Хитрата ЛИСИЦА - SOFIX преиграва... купил е на 30-32 лева и днес е продал на 39... и предвкусва спад... но големите му познания по технически анализ ще го заблудят...

            Коментар


            • Sofiks, не се трови излишно, ако си успял да вземеш СЕВТО ще имаме много поводи за радост!

              Коментар


              • Софикс аз продадох половината)))). На 39.30 колко искаш да ти дам ??
                Кажи само ))?
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

                Коментар


                • ах да са ... в глупака що не си купих от тези

                  Коментар


                  • Колкото повече НЕ продавате, толкова повече цената - ЪП.
                    Както се беше изтървал онзи премиер - за бога братя не продавайте....

                    Коментар


                    • Уважаема компания, темата е интересна, нека разсъдим по-простичко. Имате един производител грънчар, който няма начин да получи глината си, освен от един единствен източник - копач, собственик на съответната земя, или неколцина конкуриращи се копачи на глина. Изведнаж доставчикът или общността от такива решава да смъкне някому кожата и вдига цената двойно. Нашият производител се почесва по врата и си вика, "дали ще купуват?...", но продължава да произвежда, няма какво друго да прави. Веднага разбира, че "купуват" /потребителите на кабели и грънци, разбира се, кой друг/ как няма да купуват, като жените трошат грънци всеки ден, а индустрията и строежите гълтат мед под формата на кабели и няма да скръстят ръце, я. Нещо повече: производителят /или общността на производителите/ без да променя процента на принадената стойност получава повече /спрямо съвкуптния национален продукт /за своята дейност. Разтревоженият инвеститор - също...

                      Коментар


                      • Темата за това кой отнася големия ... при поскъпване на суровината или съответната услуга е доста интересна. Добре съм запознат с хранително-вкусовата промишленост и трябва да ви кажа, че там търговците са големите мародери. Производителите са тези, които поемат цялата тежест и са притиснати в ъгъла. На противоположния полюс седят нещата, обаче, в машиностроенето да кажем.
                        Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

                        Коментар


                        • XX, разбрах логиката ти! При всички положения повече или по-малко поскъпването на суровините се отразява лошо на производителите т.е. не можем да търсим положителен ефект от това. Положителния ефект е докато продадат складираните количества суровини тъй като те са купени по старите, по-ниски цени.

                          Получи се добра дискусия! Успех!
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

                          Коментар


                          • Insider, не можеш да сравняваш суровините по този начин. Има браншове в които конкуренцията е жестока (в случая не говоря за брашното, защото не съм на ти с този пазар).

                            Пример:

                            Суровина Х - ХХХ $/т (примерно)
                            Междинен продукт - ХХХ $/т + YYY $/т
                            Краен Продукт - ХХХ $/т + YYY $/т + ZZZ $/т

                            Да, но когато Търговеца на крайния продукт е в бранш, където конкуренцията е жестока и крайният клиент не може да поеме увеличението на цената, в повечето случаи разликата се поема от производителя (или поне частично).

                            Примери за това много: текстил, строителство (в България) и т.н. и т.н.

                            Да кажем, че цената на строителните материали (желязо, бетон) се вдигат, но в момента има застой на пазара на НИ и купувачите не са готови да платят по висока цена, в крайна сметка намалява печалбата на инвеститора/строителя.

                            Мисълта ми беше, че в крайна сметка пазара и конюктурата определят цената и има отрасли, в които това увеличение може да се поеме от клиента (та дори и по-голямо спекулативно такова), а има и такива в които не става.

                            Коментар


                            • уф, работата според мен е следната.

                              Директорът иска да си направи реклама - т.е. да привика инвеститори.

                              Тези сълзи дето се качва цената на медта и може да се качи цената на продукцията са крокодилски. Всеки може да си помисли, мда, цената на медта се качва, но се качва за всички. значи като се повиши цената на крайната продукция на ЕМКА, ще се качи и на конкурентите й. Обаче ние сме си в БГ с български труд, по-малко плащаме за транспорт, без мито и застраховки и т.н. От тук може да се чатнете, че колкото повече расте цената на суровината, то толко по-евтино би трябвало (пропорционално и копетитивно) да бъде производството на ЕМКА.

                              Така че тез изказвания на ЕМКА или са си реклама или някой трябва да изкупи на ниски цени, за да вземе една перспективна акция за сметка на паникьорите, каквито всъщност са повечето инвеститори, че дори и аз

                              Коментар


                              • Без да претендирам за голям автолитет по въпроса, смятам, че изнудването е качество на първоизтичника, производител или посредник, стига да е В монополно положение. Ако първоизточник е конкурираща се общност на производители, това няма как да постави в трудна ситуация наш производител, който използва такава суровина, защото неговата принадена стойност ще е неизбежна, дори ще е по-висока при общото нарастване цената на продукта в конкурентната среда.

                                Коментар

                                Working...
                                X