Първоначално изпратено от BankOfLame
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕМКА АД (ЕМКА)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ngeorgievтова дружесто е балон според мене, отраснал съм в Севлиево и пред очитеми ставаше разграбването на предприятието. Виждах как преди няколко години разпродадоха голяма част от машините, Бях свидетел как BMW и Mercedes прекратиха договорите си с тях за некачествено изпълнение и т.н и т.н
PS. това е лично мнение и не го налагам на никого--
Коментар
-
това дружесто е балон според мене, отраснал съм в Севлиево и пред очитеми ставаше разграбването на предприятието. Виждах как преди няколко години разпродадоха голяма част от машините, Бях свидетел как BMW и Mercedes прекратиха договорите си с тях за некачествено изпълнение и т.н и т.н
PS. това е лично мнение и не го налагам на никого
Коментар
-
Мечо, за момент си помислих, как Неохим беха взели предварително за над 10млн газ, суровина. Па тва не е печалба, спор нема, тва си е материал, още нестанал на продукт, ама некой ден нема ли да стане на печалба, доколкото производството поддържа отношението материал/печалба разбира се,малко редактирах, че се омотах и я из тея неразбории
Коментар
-
Разбира се че разходите за материали, които още не са вложени в производство нямат никакво отношение към печалбата. Не знам от къде я измислихте тази врътка...
Може и да са се нагушили яко с материали, но не така са скрили печалба (ако въобще са крили).Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Тук зачепкахте един въпрос(Вятърчо, Ла Коста и трейдъра) и мисля, че направихте извод, който не е много коректен - не става въпрос за Емка, а по принцип.
Според мен запасите от материали не влияят на печалбата, защото те не са изписани от склада и не се отразяват в графата разходи от отчета за доходите.
Дали си купил материали, които не си използвал, или примерно си оставил пари в наличност - за печалбата няма никакво значение.
Преди време доста си блъсках главата над този въпрос, тъй-като, разсъждавайки като вас, се опитвах да си обясня за друго дружество някои неща и стигнах до противоречия, които разреших, след като стигнах до подобно заключение.
Тъй-като счетоводството ми е самоуко, това, което за мен е заключение, за други сигурно е аксиома.Ако греша, нека се намесят компетентно - ще бъда благодарен!
Коментар
Коментар