IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
    След разходите за данъци в годишния отчет ще сме някъде около миналогодишното (2023) ниво на печалбата, което е много добро постижение на фона на резултатите на останалите индустриални пиъри на бфб и проблемната европейска индустрия. Дано стабилните резултати ги накарат да върнат дивидентното плащане на 50% от печалбата.
    Мдааа, предвид добрите резултати, многото кеш по сметки и във вземания, както и гладът на основни акционери тук за дивиденти /други техни дружества ще изпитват затруднения да плащат такива/, едни 10 ст. дивидент ми се виждат напълно оправдани. Ще видим какво ще гласуват, но според мен това е най-нормалният сценарий.

Коментар

• След разходите за данъци в годишния отчет ще сме някъде около миналогодишното (2023) ниво на печалбата, което е много добро постижение на фона на резултатите на останалите индустриални пиъри на бфб и проблемната европейска индустрия. Дано стабилните резултати ги накарат да върнат дивидентното плащане на 50% от печалбата.

Коментар

• С оглед по-добрата печалба за 2024 в сравнение с 2023, реалистично е дивидентът да е поне 10 стотинки на акция.
        Last edited by Champion; 28.01.2025, 18:42.

Коментар

• Бива бива

Коментар

• Освен добрите резултати в отчета, аз се надявам и да възстановят практиката за разпределяне на около 50% от печалбата, което може да изстреля дивидента до 12-15 ст.

Коментар

• Добър отчет, за разлика от дъщерните на "Стара планина", където продължава прогнозата за сериозен спад, тук се отчитат ръстове. На приходите - с прогноза за 20,27 % спрямо отчета за 2023 г., на печалбата - 44,33 %; ROE - 19,24 %; отношение ПЕ - около 6,50. Имам акции, Това мнение се основава на отчета. Очаквана дивидентна доходност 4 %. Не е препоръка нито за покупка, нито за продажба.

Коментар

• Харесва ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
                  Получен дивидент в Карол.
                  и не само там!
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Получен дивидент в Карол.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                      Има дати, има върхове, има дъна, ама явно няма хора разбиращи от графики
                      ехем

https://seekingalpha.com/article/469...ting-downgrade

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Има дати, има върхове, има дъна, ама явно няма хора разбиращи от графики

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                          Според вас има ли корелация?

Голяма графика

Ква корелация те гони бе батко, кви пет лева? Не виждаш ли как е отразен сплита на акцията от 4 на 2 кинта в графиката?
                          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Според вас има ли корелация?

Голяма графика

Коментар

• Дано си ходил до Севлиево, а също и да не ги бъркаш с "„Асарел-Медет“АД "
                              -гъвкави проводници и плетки под път и над път...

Коментар

• Голяма графика

Коментар

Working...
                                X