IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• как се пише ъп на ирландски
    http://imoti.start.bg
    http://pravo.start.bg
    [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• На основание чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти и чл. 27 и 28 от Наредба № 2/2003г. на КФН за проспектите и разкриването на информация, Ви уведомяваме относно следните обстоятелства, касаещи “Българо-Американска Кредитна Банка” АД (“БАКБ”), които представляват “вътрешна информация” по смисъла на чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти Наредба № 2/2003г. на КФН, а именно:
      На редовното Общо събрание на акционерите (ОСА) на „Българо-американска кредитна банка” АД, проведено на 29.04.2009 година бяха приети всички проекторешения, предложени от Надзорния съвет на БАКБ, включително предложенията за разпределяне на печалбата, за избор на Одитен комитет, за определяне на възнагражденията и гаранциите на управителните и контролните органи, за приемане на промени в Устава на Банката и за получаване на финансиране от Алайд Айриш Бенкс, п.л.с. (Allied Irish Banks, p.l.c.), акционер, притежаващ 49,99% от акциите на БАКБ и заинтересувано лице по смисъла на чл.114, ал.5 ЗППЦК, под формата на междубанкова кредитна линия с максимален размер 50,000,000 (петдесет милиона) евро.
      ОСА реши печалбата на БАКБ за 2008г. след данъчно облагане да се отнесе във Фонд "Резервен".
      ОСА прие промени в Устава на БАКБ съгласно приложеното в материалите по Дневния ред Предложение за промени в Устава. Промените са във връзка със свикването, провеждането на заседания и начина на приемане на решения от Надзорния съвет.
      ОСА одобри получаването на финансиране от Алайд Айриш Бенкс, п.л.с. (Allied Irish Banks, p.l.c.) под формата на междубанкова кредитна линия с максимален размер 50,000,000 (петдесет милиона) евро и добави към предложението на Надзорния съвет на БАКБ три изисквания за отчетност на ръководството към Надзорния съвет във връзка с използването на средствата от линията.
      Протоколът от Общото събрание ще бъде публикуван в рамките на законоустановените срокове.
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• на презентациите не съм гледал

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
          Първоначално изпратено от __cupid__
          Първоначално изпратено от wannarock
          положението е такова
          не искам да повтарям Никола за пиъ групата

не е препоръка
          имам акции
          , то и аз имам, но положението с необслужените кредити не ме радва много много.
          Не знам дали си забелязал, но въпреки ръста на необслужваните кредити и начислени провизии от близо 5 млн. лв., което си е разход само по себе си, печалбата остава стабилна. Това е по-важното.Ако ще и 100 млн. лв. провизии да има нека нетната печалба да расте :-)
          Нормално, оперативната печалба скача прилично. Базата е по-голяма и да намалее маржа, печалбата номинално не намалява при положение че разходите очвидно не се повишават. Без криза или недоверие такъв марж е непостижим, така че си плават в свои води.

Провизиите са си провизии да не се бъркат с несъбираемите, които са смешна сума. Беше ясно че банките ще изкъртят, най-малкото всички мрънкаме как ни дерат

Wannarock, на техния сайт има подробна информация да не се ровиш в отчетите - виж на презентации или нещо подобно, имат обновена. Сравни и с тази от преди две години.

Коментар

• в ОПР за първото трим. на 2009 гледам едни 16 641 хил.лв.от намаление на мин.задълж. резерви (през първото на 2008 са били 3 732 хил.лв.) а CFO е 11 989 хил.лв. (при 38 357 хил.лв. за 2008)

__cupid__ ме замисли с това за резервите
            къде мога да намеря инфо за кредитния портфейл по сектори например?

Коментар

• Първоначално изпратено от __cupid__
              Anton Chigurh и INSIDER-A, не съм казал че е лош отчета в никакъв случай, даже напротив мисля, че това е една от стабилните банки в БГ, с добър мениджмънт, затова както казах и малко по-нагоре в темамта притежавам акции на банката.
              Да, печалбата намалява, както и ROE-то, което пада под 30%, но си остава доста високо за сектора.
              Но както споменах и преди това най-много ме притеснява това нарастване на необслужените кредити, които са се увеличили с над 40% за Q1. Ако не ме лъже паметта за предното тримесечие увеличението беше с 10%. Затова и се налага заделянето на тези над 5М лв. за провизии. Засега това може би не е чак толкова страшно, но тенденцията е обезпокоителна.
              Ами ако бяха нарастнали с 200% лошите кредити а нетната печалба беше 20 млн. щеше ли да се притесняваш?
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Anton Chigurh и INSIDER-A, не съм казал че е лош отчета в никакъв случай, даже напротив мисля, че това е една от стабилните банки в БГ, с добър мениджмънт, затова както казах и малко по-нагоре в темамта притежавам акции на банката.
                Да, печалбата намалява, както и ROE-то, което пада под 30%, но си остава доста високо за сектора.
                Но както споменах и преди това най-много ме притеснява това нарастване на необслужените кредити, които са се увеличили с над 40% за Q1. Ако не ме лъже паметта за предното тримесечие увеличението беше с 10%. Затова и се налага заделянето на тези над 5М лв. за провизии. Засега това може би не е чак толкова страшно, но тенденцията е обезпокоителна.

Коментар

положението е такова

не е препоръка
                  имам акции
                  Не знам дали си забелязал, но въпреки ръста на необслужваните кредити и начислени провизии от близо 5 млн. лв., което си е разход само по себе си, печалбата остава стабилна. Това е по-важното.Ако ще и 100 млн. лв. провизии да има нека нетната печалба да расте :-)
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА КРЕДИТНА БАНКА АД (5BN) източник: profit.bg 28 Април 2009 17:31

БАКБ с 13.5 млн. лв. консолидирана печалба за тримесечието
                    БАКБ отчете нетна печалба от 13.5 млн. лв. за първото тримесечие на 2009 г. на консолидирана база. Финансовият резултат намалява с 8.4% от 14.7 млн. лв. спрямо края на март миналата година, съобщиха за Profit.bg от финансовата институция.

Оперативната печалба на банката нараства с 13.6% за периода януари - март 2009 г. спрямо същия период на 2008 г. до 20.0 млн. лв. Към 31 март 2009 г. активите на банката са в размер на 809.2 млн. лв., като се увеличават с 10.5% спрямо края на март 2008 г., когато са били в размер на 732 млн. лв.

Кредитният портфейл на БАКБ за първите три месеца на годината преди провизии се увеличава с 9.0% на годишна база до 737 млн. лв. Капиталовата адекватност на БАКБ достига 16.1%, което е над средното равнище за банковата система в страната. Показателите за ефективност на банката продължават да са добри, като съотношението разходи към приходи за първото тримесечие е 12.9%, допълват от БАКБ.

За да диверсифицира източниците си на финансиране, през първото тримесечие на годината банката започна активно да предлага депозити при стандартни условия над средните за пазара.

През 2009 г. ръководството на трезора планира да продължи политиката си на управляван ръст, като акцентира върху управлението на риска и разширяването на източниците на финансиране.

Основният капитал на банката е 12.63 млн. лв., докато собственият капитал към 31 март 2009 г. надвишава 201 млн. лв.

Днес акциите на банката поевтиняха на БФБ с 1.36% на 10.15 лв., при обем от 1 922 изтъргувани лота.

Коментар

• __cupid__, абсолютно си прав за ръста на NPLs, но след промяната на наррдба 9 това поне към момента няма негативно отражение в ОПР-то. Нека изчакаме още 1-2 тримесечия, за да видим колко от тези необслужвани вземяния ще провизират и колко ще преструктурират.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                        положението е такова

не е препоръка
                        имам акции

Коментар

какво точно не му харесваш?
                          Това например:

За тримесечието кредитите в просрочие с повече от 90 дни нарастнаха от 5.8% от брутният кредитен портфейл към 31.12.2008г. до 8.3% към 31.03.2009г.
                          положението е такова

не е препоръка
                          имам акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                            какво точно не му харесваш?
                            Това например:

За тримесечието кредитите в просрочие с повече от 90 дни нарастнаха от 5.8% от брутният кредитен портфейл към 31.12.2008г. до 8.3% към 31.03.2009г.

Коментар

• какво точно не му харесваш?

Коментар

Първоначално изпратено от Anton Chigurh
                                Първоначално изпратено от __cupid__
                                браво
                                Кое е толкова радостно?
                                Това, че book value-то им не е нямаляло на половина и че запазват високото ROE, което като го регресираш спрямо peer групата ще получиш ъпсайд в пъти над текущата цена примерно? Много добре дойдоха промените в наредба 9.

ПП: Нямам акции тук. Успех на всички, които имат.
                                То тва много хубаво, ама писмото до акционерите четохте ли?
                                Не защото не следя тази банка, но като цяло изключим дръстичния спад в CFO-то нещата не са толкова зле от към инвестиционна гледан точка.

Коментар

Working...
                                X