IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
    Чета ....на първо четене не е добре , но тук всичко ще е истинско без глазура и подвързиика...а твойто
    За глазурата не е много сигурно :-)

С една дума и на мен не ми харесва.
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
      Мече, какво ти е мнението за отчета?
      Чета ....на първо четене не е добре , но тук всичко ще е истинско без глазура и подвързиика...а твойто

Коментар

• Мече, какво ти е мнението за отчета?
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• И аз чакам да вида до колко ще падне

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
            това не е тайна от месеци, през почти цялото време цената се движеше 10-11 лева... сега какво точно става и защооо..?.. вече няма значение, срока за продажба изтича и играта на питанки ще приключи...
            Ами какво да става - някой излиза и цената пада, ако тръгне някой да влиза - цената ще се качи. На слаболиквидна борса, така се получава - батковците си играят игрите, а дребосъка чака вътрешна информация или разчита на късмета си (хвърля боб, гледа на кафе и т.н.) и ако случайно познае, почва да вади разни цифрички и/или стъкмени данни, за да оправдае спада/ръста. Естествено това обикновено няма нищо общо със самите дружества, които и преди и сега си остават непрозрачни и само те си знаят какво е реалното състояние на нещата. Успех с боба - моят (смилянски), като го хвърлях сутринта вика, че тази банка си била харна и с нищо не я превъзхождали другите публични банки, дето се понабалнчиха в полседния месец. Ама после като ми рече, че не било препоръкЪ и аз взех, че го сварих, та може сега и газовете да са ми позамъглили разсъдъка, че съм турил противогаза Нямам акции, имам чиния с боП
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

За ОББ е ясно ... Булбанк - Грамърси
              Скоро не съм срещал...
              Виж отчета и ще ти присветне

http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=47499

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Доколкото знам по тази позиция се предлагат пакети от ОББ и Булбанк. Но е възможно продавача да е един.
                Аз ще чакам отчета и тогава ще реша на каква цена бих купил. Засега не искам да пикая срещу вятъра (големите продавачи)
                За ОББ е ясно ... Булбанк - Грамърси
                Скоро не съм срещал...

Коментар

• Доколкото знам по тази позиция се предлагат пакети от ОББ и Булбанк. Но е възможно продавача да е един.
                  Аз ще чакам отчета и тогава ще реша на каква цена бих купил. Засега не искам да пикая срещу вятъра (големите продавачи)

Коментар

• Първоначално изпратено от tttt Разгледай мнение
                    нуждата АИБ да продава свои банки в чужбина не е отпаднала. Потвърждават го продажбите на банките в Полша и САЩ, съответно за три милиарда евро и един милиард долара. Ако има някакви въпросителни около продажбата на БАКБ, те са: могат ли да й вземат добра цена сега или да изчакат. Може ли с петдесет милиона евро да си подсилим капиталовата база или да чакаме цената да стане сто и петдесет милиона, примерно)))
                    Ми, те им дадоха наскоро 75 мил евро кредина линия от които 25 вече усвоени, та за посилване на капиталовата база точно с БАКБ наистина е смешно (освен ако не вземат цена съпоставима с тази на която купиха дяла). То ще се види, май скоро.

П.С. предвид че борбата за избягване на национализация приключи безславно, вече не е и спешно, но към момента си е на тезгяха.
                    Last edited by prodigal; 26.01.2011, 19:32.

Коментар

• *

нуждата АИБ да продава свои банки в чужбина не е отпаднала. Потвърждават го продажбите на банките в Полша и САЩ, съответно за три милиарда евро и един милиард долара. Ако има някакви въпросителни около продажбата на БАКБ, те са: могат ли да й вземат добра цена сега или да изчакат. Може ли с петдесет милиона евро да си подсилим капиталовата база или да чакаме цената да стане сто и петдесет милиона, примерно)))

Коментар

• Ще се опитам да го представя простичко........

"Ирландската AIB (Allied Irish Banks), която държи 49.9% от капитала на Българо-американска кредитна банка (БАКБ), ще се опита да продаде дела си в нея до март 2011 г"

"Ирландската банка се нуждае спешно от 7.4 млрд. евро, за да подсили капиталовата си база и да избегне национализация от страна на ирландското правителство."

"На 23 декември, стана известно, че поради финансови затруднения банката Allied Irish Bank е поискала помощ от органите на страната.
                        Върховния съд на Ирландия одобри искането на AIB да отпусне 3,7 милиарда евро, които ще бъдат дадени от националния пенсионен резервен фонд. По този начин делът на правителството на Ирландия в AIB ще се увеличи от 19% до 92,8%."

Сега стоя и си мисля - това обявено намерение за продажба на активи в чужбина
                        с цел избягване на определено събитие вече е без определящо за собственика значение поради това че събитието вече е факт.

Не на второ място - AIB вече е с нов собственик.

Не е задължително да се смята че новият собственик
                        се стреми към продажба на споменатите активи в чужбина или поне няма да се стреми да извърши продажба за зададеният от старият собственик срок, което води до извода че при евентуална продажба свалянето на цената не е наложително...и не на последно място - ако въобще
                        нещо от обявените чуждестранни активи на AIB ще се продава, то не е задължително да е дялът в БАКБ.Въпросният дял е апетитен в комбинация с този на Грамърси, което само по себе си усложнява евентуална продажба...

Въобще причините за обявените намерения за продажба на банката вече не са актуални, това че от ЦКБ са я оценявали за мен е опит за придобиване на много изгодна цена, хората са длъжни да опитат, лошо няма...

Ако не правя основна грешка в последователността на вадене на изводи - ако има продавач, то той вече не е притиснат, да си припомним и цената на придобиване на въпросният дял...67.лева за акция!

Коментар

Здравей,
                          например и ти какво мислиш....
                          Поздрави!
                          Бизнес модела на БАКБ е крайно рисков, поне за българските стандарти. Като обикновено като има някакъв риск, то има вероятност и този риск да се реализира.

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                            Мисля,че това дава някакъв отговор - http://www.finviz.com/quote.ashx?t=AIB ,
                            това не е тайна от месеци, през почти цялото време цената се движеше 10-11 лева... сега какво точно става и защооо..?.. вече няма значение, срока за продажба изтича и играта на питанки ще приключи...

Коментар

• Мисля,че това дава някакъв отговор - http://www.finviz.com/quote.ashx?t=AIB ,

Коментар

• Ами отчета няма как да е добър-така че може и да си прав-заложил съм отдолу ако пуснат -пуснат нема да я гоня.Късмет.
                                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Има възможни и друг тип причини, които обаче са свързани със самата банка, а не толкова с този който продава.

Коментар

Working...
                                X