IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• едно е висок дял на NPL, друго е батак, когато имаш достатъчно начислени провизии и добра капиталова база, не е проблем, още повече батак. процентът на НПЛ е важен при равни други условия, друга банка може да е в по-опасно положение с по-нисък дял на НПЛ, схващаш ли сега?

Коментар

• БАКБ е добра инвестиция, но не и в момента, поне от гледната точка на миноритарен собственик, Хубавото, е че поне провизират всичко и в това отношение са идеални. Когато икономиката се стеблизира тук ще има сериозен ъпсайд от реинтрграция на провизии.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
        Това за батака е малко като градска легенда. Да портфейлът е рисков, да сигурно имат най-много NPL в системата
        значи високото ниво на NPL не е батак според теб ---- нещо си противоречиш ли или така ми се струва

Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
        По отношение на думите на Керезов и Вучев, чудя се не може ли малко като в нормалния свят да ги правим нещата. Ето днес в Гърция тръгнаха слуховете за сливане между НБГ и Алфа, хората спряха търговията и банките излязоха с изявление. Такава и такава е офертата, ще я разгледаме и ще видим кво ще стане, а нашите се правят на луди и държат публиката в шах, като почва вече всякакъв фолклор да се развива в банковите среди, този я иска, оня я иска, тоя толкова дава, другия еди колко си, ама те не искали да продават, ами едните дърпали чергата насам, другите нататък и прочие глупости. Кво го бърка Вучев да каже, да собствениците биха продали при еди какви си условия, има интерес от този и този, ако има сделка ще я обявим и готово. Културна работа.
        не се знае на какъв етап са нещата за да казват каквото и да е

ХИМ може да оценят БАКБ все още и да не са излезнали с конкретно предложение до този момент ................. може и да преценят да не предлагат оферта

не се знае знае ли се.....
        Last edited by JackDaniels; 18.02.2011, 22:42.
        вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Това е най-яката заложна къща в България, все пак. Сериозно, като банка си имат своите конкурентни предимства, плюс чисти отчети и консервативна политика, във връзка със същите.
          може да имат консервативна политика към отчетите, а може и да нямат

но не им е била консервативна политиката при раздаването на кредити - това го знае всяко хлапе

Коментар

• Що бе, аз гледам да влизам, примерно. Тук ще е интересна играта.

Това е най-яката заложна къща в България, все пак. Сериозно, като банка си имат своите конкурентни предимства, плюс чисти отчети и консервативна политика, във връзка със същите.

Някой знае ли защо бяха разместванията в ръководството в края на миналата. Шейтанова ме кефеше, не се взимаше насериозно.

Коментар

• Това за батака е малко като градска легенда. Да портфейлът е рисков, да сигурно имат най-много NPL в системата, като изключим Алфабанк, но това не означава, че банката не може сама да се оправи, даже съм сигурен, че ако не я продадат ще продължи да е в играта дълги години.
              По отношение на думите на Керезов и Вучев, чудя се не може ли малко като в нормалния свят да ги правим нещата. Ето днес в Гърция тръгнаха слуховете за сливане между НБГ и Алфа, хората спряха търговията и банките излязоха с изявление. Такава и такава е офертата, ще я разгледаме и ще видим кво ще стане, а нашите се правят на луди и държат публиката в шах, като почва вече всякакъв фолклор да се развива в банковите среди, този я иска, оня я иска, тоя толкова дава, другия еди колко си, ама те не искали да продават, ами едните дърпали чергата насам, другите нататък и прочие глупости. Кво го бърка Вучев да каже, да собствениците биха продали при еди какви си условия, има интерес от този и този, ако има сделка ще я обявим и готово. Културна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                абе Хима може и да ги искат, ама не знам дали те се дават ;-)
                аз пък мисля, че само ТИМ могат да оправят батака тук от където всички гледат да избягат

Коментар

• абе Хима може и да ги искат, ама не знам дали те се дават ;-)

Коментар

• а тука май всички продават

AIB влезе като акционер в БАКБ през 2008 г. като плати за 49.9% общо 216 млн. евро. Още в началото на миналата година ирландците взеха решение да се изтеглят от българския пазар и упорито търсеха купувач. Другият голям акционер- Grammercy Emerging Markets също търси купувач за 31% си дял. БАКБ приключи 2010 г. с загуба в размер на 17.7 млн. лв., докато година по-рано отчете печалба от 20.5 млн. лв. В кря на януари рейтинговата агенция Standard&Poors Ratings Services понижи дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на Българо-Американска Кредитна Банка (БАКБ) и трезорът обяви, че отказа от услугите на компания, която я оценяваше.
                    В днешната сесия акциите на БАКБ поевтиняха с 2.78% до 9.042 лв. за акция

разсърдили се на оценителя и май се оказва, че и ХИМ не ви искат

"Нямам информация да се водят преговори за изкупуване на активи на БАКБ", каза пред LiveNews членът на УС на ЦКБ Александър Керезов. Предстоящата сделка беше опровергана и от изпълнителния директор на БАКБ Димитър Вучев. "Нямам информация да се подготвя продажба на банката", каза Вучев пред LiveNews. По думите му ръководството на банката дори не знае от къде и защо са тръгнали тези слухове.

не е препоръка за взимане на инвестиционно решение за търговия с финансови инструменти

нямам акции на БАКБ

Коментар

• Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнение
                      с мене няма за какво да се разбирате

вие ставате за смях пред форума --- мен не ме намесвайте в това ви начинание
                      Понеже станах за смях ... те напускам .

Поздрави Джони уокър от един литър...черно!!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                        Точно така прав си...
                        Продължавай в този дух без обиди и ще се разбере ме....
                        с мене няма за какво да се разбирате

вие ставате за смях пред форума --- мен не ме намесвайте в това ви начинание

Коментар

• Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнение
                          разбира се, дамата нямаше в предвид пазарната капитализация, а че едната цена е 1 лев, а другата 10 лева

дори и да е с по-ниска пазарна капитализация - къде е проблема ................ точно никакъв и няма никакво отношение
                          Точно така прав си...
                          Продължавай в този дух без обиди и ще се разбере ме....

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                            Джак, прекалено строг съдник си. Аз предполагам, че по-скоро е имал предвид, че в началото на годината пазарната капитализация на BACB бе доста по-висока от тази на ЦКБ, докато след днешните ръстове вече нещата изглеждат така: БАКБ 117 млн лв; ЦКБ 151 млн лв.
                            разбира се, дамата нямаше в предвид пазарната капитализация, а че едната цена е 1 лев, а другата 10 лева

дори и да е с по-ниска пазарна капитализация - къде е проблема ................ точно никакъв и няма никакво отношение

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                              Джак, прекалено строг съдник си. Аз предполагам, че по-скоро е имал предвид, че в началото на годината пазарната капитализация на BACB бе доста по-висока от тази на ЦКБ, докато след днешните ръстове вече БАКБ е 117 млн лв, а ЦКБ 151 млн лв.
                              Не се занимавай с ......
                              Това е човека със 100 баннати ника...

Коментар

• Джак, прекалено строг съдник си. Аз предполагам, че по-скоро е имал предвид, че в началото на годината пазарната капитализация на BACB бе доста по-висока от тази на ЦКБ, докато след днешните ръстове БАКБ е 117 млн лв, а ЦКБ вече е с пазарна капитализация от 151 млн лв.
                                Last edited by Valuator; 17.02.2011, 00:12.

Коментар

Working...
                                X