едно е висок дял на NPL, друго е батак, когато имаш достатъчно начислени провизии и добра капиталова база, не е проблем, още повече батак. процентът на НПЛ е важен при равни други условия, друга банка може да е в по-опасно положение с по-нисък дял на НПЛ, схващаш ли сега?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
БАКБ е добра инвестиция, но не и в момента, поне от гледната точка на миноритарен собственик, Хубавото, е че поне провизират всичко и в това отношение са идеални. Когато икономиката се стеблизира тук ще има сериозен ъпсайд от реинтрграция на провизии.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеТова за батака е малко като градска легенда. Да портфейлът е рисков, да сигурно имат най-много NPL в системата
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеПо отношение на думите на Керезов и Вучев, чудя се не може ли малко като в нормалния свят да ги правим нещата. Ето днес в Гърция тръгнаха слуховете за сливане между НБГ и Алфа, хората спряха търговията и банките излязоха с изявление. Такава и такава е офертата, ще я разгледаме и ще видим кво ще стане, а нашите се правят на луди и държат публиката в шах, като почва вече всякакъв фолклор да се развива в банковите среди, този я иска, оня я иска, тоя толкова дава, другия еди колко си, ама те не искали да продават, ами едните дърпали чергата насам, другите нататък и прочие глупости. Кво го бърка Вучев да каже, да собствениците биха продали при еди какви си условия, има интерес от този и този, ако има сделка ще я обявим и готово. Културна работа.
ХИМ може да оценят БАКБ все още и да не са излезнали с конкретно предложение до този момент ................. може и да преценят да не предлагат оферта
не се знае знае ли се.....Last edited by JackDaniels; 18.02.2011, 22:42.вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеТова е най-яката заложна къща в България, все пак. Сериозно, като банка си имат своите конкурентни предимства, плюс чисти отчети и консервативна политика, във връзка със същите.
но не им е била консервативна политиката при раздаването на кредити - това го знае всяко хлапевари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Що бе, аз гледам да влизам, примерно. Тук ще е интересна играта.
Това е най-яката заложна къща в България, все пак. Сериозно, като банка си имат своите конкурентни предимства, плюс чисти отчети и консервативна политика, във връзка със същите.
Някой знае ли защо бяха разместванията в ръководството в края на миналата. Шейтанова ме кефеше, не се взимаше насериозно.
Коментар
-
Това за батака е малко като градска легенда. Да портфейлът е рисков, да сигурно имат най-много NPL в системата, като изключим Алфабанк, но това не означава, че банката не може сама да се оправи, даже съм сигурен, че ако не я продадат ще продължи да е в играта дълги години.
По отношение на думите на Керезов и Вучев, чудя се не може ли малко като в нормалния свят да ги правим нещата. Ето днес в Гърция тръгнаха слуховете за сливане между НБГ и Алфа, хората спряха търговията и банките излязоха с изявление. Такава и такава е офертата, ще я разгледаме и ще видим кво ще стане, а нашите се правят на луди и държат публиката в шах, като почва вече всякакъв фолклор да се развива в банковите среди, този я иска, оня я иска, тоя толкова дава, другия еди колко си, ама те не искали да продават, ами едните дърпали чергата насам, другите нататък и прочие глупости. Кво го бърка Вучев да каже, да собствениците биха продали при еди какви си условия, има интерес от този и този, ако има сделка ще я обявим и готово. Културна работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеабе Хима може и да ги искат, ама не знам дали те се дават ;-)вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
а тука май всички продават
AIB влезе като акционер в БАКБ през 2008 г. като плати за 49.9% общо 216 млн. евро. Още в началото на миналата година ирландците взеха решение да се изтеглят от българския пазар и упорито търсеха купувач. Другият голям акционер- Grammercy Emerging Markets също търси купувач за 31% си дял. БАКБ приключи 2010 г. с загуба в размер на 17.7 млн. лв., докато година по-рано отчете печалба от 20.5 млн. лв. В кря на януари рейтинговата агенция Standard&Poors Ratings Services понижи дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на Българо-Американска Кредитна Банка (БАКБ) и трезорът обяви, че отказа от услугите на компания, която я оценяваше.
В днешната сесия акциите на БАКБ поевтиняха с 2.78% до 9.042 лв. за акция
разсърдили се на оценителя и май се оказва, че и ХИМ не ви искат
"Нямам информация да се водят преговори за изкупуване на активи на БАКБ", каза пред LiveNews членът на УС на ЦКБ Александър Керезов. Предстоящата сделка беше опровергана и от изпълнителния директор на БАКБ Димитър Вучев. "Нямам информация да се подготвя продажба на банката", каза Вучев пред LiveNews. По думите му ръководството на банката дори не знае от къде и защо са тръгнали тези слухове.
не е препоръка за взимане на инвестиционно решение за търговия с финансови инструменти
нямам акции на БАКБвари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнениес мене няма за какво да се разбирате
вие ставате за смях пред форума --- мен не ме намесвайте в това ви начинание
Поздрави Джони уокър от един литър...черно!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеТочно така прав си...
Продължавай в този дух без обиди и ще се разбере ме....
вие ставате за смях пред форума --- мен не ме намесвайте в това ви начинаниевари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнениеразбира се, дамата нямаше в предвид пазарната капитализация, а че едната цена е 1 лев, а другата 10 лева
дори и да е с по-ниска пазарна капитализация - къде е проблема ................ точно никакъв и няма никакво отношение
Продължавай в този дух без обиди и ще се разбере ме....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеДжак, прекалено строг съдник си. Аз предполагам, че по-скоро е имал предвид, че в началото на годината пазарната капитализация на BACB бе доста по-висока от тази на ЦКБ, докато след днешните ръстове вече нещата изглеждат така: БАКБ 117 млн лв; ЦКБ 151 млн лв.
дори и да е с по-ниска пазарна капитализация - къде е проблема ................ точно никакъв и няма никакво отношениевари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеДжак, прекалено строг съдник си. Аз предполагам, че по-скоро е имал предвид, че в началото на годината пазарната капитализация на BACB бе доста по-висока от тази на ЦКБ, докато след днешните ръстове вече БАКБ е 117 млн лв, а ЦКБ 151 млн лв.
Това е човека със 100 баннати ника...
Коментар
-
Джак, прекалено строг съдник си. Аз предполагам, че по-скоро е имал предвид, че в началото на годината пазарната капитализация на BACB бе доста по-висока от тази на ЦКБ, докато след днешните ръстове БАКБ е 117 млн лв, а ЦКБ вече е с пазарна капитализация от 151 млн лв.Last edited by Valuator; 17.02.2011, 00:12.
Коментар
Коментар