Moje li nqkoi da mi kaje koga izliza ta ocenka na Bulbank???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Капман слага тапи и продава предимно в последните дни, но от два месеца насам (след събщението за евентуалната продажба) тук винаги е имало кой да изсипва на цени над 82-84. Просто рейнджа в последните два месеца винаги е бил 82-84 отгоре (фондове продавачи) и 78-80 отдолу (банки и ИП купувачи).
Коментар
-
Ако приемем, че Булбанк купуват за клиент това ще рече, че реално търгуваните акции ще намалеят , макар, че фрий флота е голям. С други думи обемите ще намаляват . Тогава Булбанк може да решат да купят и акциите на Капман. Всичко зависи от оценката, която ще направят. А, ако ги нямаше Капман цената отдавна да беше друга. Мнението ми не е препоръка.
Коментар
-
Ясно е, че Булбанк е консултант на БАКБ и ще защитава техния интерес, а не този на купувача. Това дето си го написал за стабилизацията също е ясно и не противоречи на написаното от мен.
Никъде не съм казал, че Булбанк купува, за да печели - ясно е, че купува за своя сметка, както за да стабилизира цената, така и за да събере по-голям пакет за окрупняване на мажоритарния дял.
Всъщност, ако тогава все още не е имало купувач, покупките и големите кросове могат да се обяснят точно с окрупняване на мажоритарния пакет.
Коментар
-
Roliata na bookrunner-a ne e samo da napravi PPP na firmata, a i da uchastva v stabilizacia na akciata (perioda obiknovenno e 45 rabotni dni). Opredelia se dolna granica, pod koiato cenata ne triabva da pada prez perioda na stabilizacia i bookrunner-a se namesva (da se chete: kupuva za svoia smetka), za da podkrepia cenata.
Stava konflikt na interesi inache ako bankata pravila IPO aktivno kupuva akcii, za da turguva i pecheli s tiah. Tova pokazva, che smiatat firmata za podcenena i ne sa ia pravilno ocenili kato sa ia listvali. Tova vaji i za mesecite sled IPO-to.
Ta edna banka obiknovenno vnimava kakvi signali prashta na pazara.__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Коментар
-
През август, след обяваването им за консултант по сделката, за няколко дни Булбанк купи и направи кросове на акции за над 6-7 млн лв на цени 78-80 лв, освен тях се здраво се включи и ПБФК. Тука копирам някои от по-ранните постове, които съм писал по темата със съответните дати.
Първоначално изпратено от Valuator23.08 Unicredit май намери купувач и започна да прехвърля - свитнаха над 3 млн лв за нула времеПървоначално изпратено от Valuator24.08 Прехвърлиха още 2.2 млн лв днес. Заедно с вчера - стават над 6 млн. Вероятно имат сериозен купувач на банката, а в същото време са оторизирани от БАКБ да продават - ето как стават кросовете.Първоначално изпратено от Valuator24.08 Днес май БАКБ ще се направи най-голям оборот на БФБ - освен Булбанк и ПФБК се включи в играта. Явно нивата около 78.25 лв устройват двете страни
На мен лично ми писна от тези игри и излязох оттук - навреме, както виждам
Коментар
Коментар