Naj-lo6oto e 4e si prav kalkulatore. I za hvar ne ti vqrvah i za mosts se dvuomqh. Ima6 li nqkakvi drugi verni kozove ? Ako ne iska6 tuka, pi6i mi li4no ili na po6tata.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мостстрой АД (5MY / MOSTS)
Collapse
X
-
Пепи написа :
Тиквичката, съгласен съм. Аз в последно време също проучвам и събирам инф, на какво да заложа освен ХДПАТ, ОДЕС , ИХЛБЛ и т.н., не забелязваш ли, че съм си дал почивка с писаниците, е от време на врем драсвам и аз някои ред, да не съм капо!МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПепиАйдее, ама и парите ли започнахме да си броиме. Не е важно, кой какъв % е изкарал, а каква сума от дадена позиция, защото като гледам оборотите на МОСТ - смешна история ! :-) :-) :-)
в цивилизованата част на финансовия свят ВИНАГИ се смята само в проценти, а не в абсолютни стойности. Това е единствената вярна мярка, реално отразяваща изменението на даден базов актив, без значение на обема, реализирал изменението. Най-простия пример е банковата лихва.
Но да не отклоняваме темата. В релация на написаното с MOSTS: малкият free-float наистина не позволява голями обеми, но въпреки това ръстът от около 100 % от 01.01.2006 досега компенсира в голяма степен малките обеми.
А по отношение на обемите: малки са, не защото няма акции, а защото няма много желаещи да продават на тези нива. Справка - вижте търсенето и предлагането. Въпреки бързия растеж, който е характерен за силно волатилните позиции, показател и основен ценоформиращ фактор тук остава интереса, потенциала на позицията и именно търсенето. Не БенчМарк, не Наско, не и ние, пишещите по темата.
Едва ли преди 75.00-80.00 лв. ще видим по-сериозни обеми.
Коментар
-
az pak 4uh, 4e na dvoinia biv6 igra4kite mu visiat na sklad v sliven. i poznajte kade? v dekot. i sega kupuvajki si kilim4e, polu4ava6 kitajska igra4ka ot dvoinia biv6. sa6to 4uh, 4e ima ob6to s uveli4enieto na kapitala na dekot. tova za6toto bil v dobri otno6enia s klientite na bench, a motiviral menidjmanta da go napravi s ugovorkata da nevnasia kilim4eta ot kitaj, a da si prodava samo igra4ki.
Коментар
-
Anton Chigurh
Въпросът е че не всички деца са наивни.
Коментар
-
a mosts po4nah da kupuvam, kogato ot vias me vodiha da gledam mostovi konstrukcii na vitinia. togava mosts o6te gi stroiha 98-99. vpe4atlih se i si kupih akcii prez masova privatizacia. ako se nelaja okolo 60 - 70 inv. bona za akcia. posle zapo4nah da investiram na borsata, izgubih dosta pari (togava dohodite mi biaha skromni, a brokerite vzimaha po 2.5-3 % komisionni) po vreme na ruskata kriza 99 godina. i togava se nau4ih da gledam mnogo, koi kakvo pravi, za da negubia tolkova 4esto.
Коментар
-
Pepi, kakto i v rubrikata na hdpat ti kazah, broejki akciite, broi6 i parite i dohodnostta na posrednicite po poziciite, za da si v 4as kakvo se slu4va. za akcii kato hdpat, mosts, dekot, kdn, skeln, mch, askre, otzk i dosta dr., s malak free float tova e dosta lesno. taka se orientira6 kade si? ti razbira se niama kak da znae6 tova za6toto tvarde mnogo pi6e6 v tozi forum. az za razlika ot teb 4eta ot4eti, gledam koi e kupuval, koga e kupuval i kolko e kupuval. sled tova kupuvam ili prodavam. dnes re6ih da drasna niakoj i drug red 4e se zadarjam pred kompa, malko pove4e.
Коментар
-
Anton Chigurh
Да пепи е прав, айде без глупости наистина. Тиквич идеята ми беше, че при мостс съм се качвал и слизал няколко пъти като под 100% е нямало.
Коментар
Коментар