If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От в-к Дневник:
Започва подготовката на "Транзитни пътища 5"
По програмата ще се ремонтират още 1500 км пътища в страната
Татяна ПУНЧЕВА | днес, 17:13 | E-MAIL
Оферти за консултанти се приемат до 29 ноември
Започва подготовката на търгове за ремонти на около 1500 км пътищата из страната. Те са част от новия проект за рехабилитация на първокласен път "Транзитни пътища 5". Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" вече набира оферти за консултанти по възлагането на отделните процедури и надзор на строителството. Покана за изявяване на интерес е публикувана от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в електронния регистър на Европейската комисия Tenders electronic daily
Гоше, ама нали и аз това си мисля и говоря, за да не се изплъзнат мангизите от БГ и да се реинвестират тук в страната, което означава- по -съвременни машини и по- добри лаборатории и бази. Трябва да се изберат български фирми за основни изпълнители на магистралите, като и за обикновения строител ще е по-добре, ще има парета и за по-високи заплати, ако не се разводнят средсвата м/у разни посредници, които работа не вършат, а са едни фигуранти и лапачи. :-)
Ники, аз друго не мога да си обясня, защо държавата продължава да се занимава с португалците за магистрала Тракия, след като един от техните кредитори е разследван за пране на пари. ;-) Опасявам се , че ще гледаме авиокомпания "Балкан " -2-ра серия, ако се продължи с тези португалци т.е. "куче влачи диря няма". Защо трябва да се правят подаръци, след като магистралата досега е строена от български фирми и не е проблем да се продължи строителсрвото без да се губи време и пари за разни посреднически португалски фирми.Избери българското , по-качествено и по-евтино. ;-)
Хм-мм! Че нали ЕU ни е стъпила вече на врата. Бачкам на магистралата, но жив португалец не съм виждал! Значи работим за жълти стотинки, които ни плащат с 5-6 месеца закъснение. На летището бе по-добре. "Голям чалма"/кувейтците/, плащаха. Ама в долари! И когато започна договора, курса бе 2,30. А имаше моменти когато падна и на 1,44!!! Но на чалмите хич не им пукаше!! Но като европейци, вече трябва да обявяваме всички търгове в EU. И ще цъфнат разни португалци, унгарци, румънци и какви ли не. Естествено че крайния под-подизпълнител ще е българска фирма. И баш мънгизите от EUфондовете, пак ще се изплъзнат от БГ.
Тази сутрин по Канал 1 гост бе зам кмета на София.Разговора бе за предвидените ремонти на пътната инфраструктура в столицата.Освен предвидените такива на улици и булеварди щели да се ремонтират и ВСИЧКИ мостове в София!В момента се подготвяли тръжните документи.Апропо някой броил ли е скоро мостовет в София?:-)
Коментар