IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • СОФИЯ - БТ АД (SOFBT) източник: focus-news.net 31 Октомври 2007 16:06


    "София БТ" бележи ръст в продажбата на цигари на вътрешен пазар
    София. Размерът на нетната печалба на „София-БТ” АД за деветмесечието на 2007 г. е в размер на 6 826 хил. лева. За сравнение, към 30.09.2006 г. печалбата на дружеството е била 3 150 хил. лева. Приходите от продажба за периода също нарастват – от 49 232 хил. лева за деветмесечието на 2006 г. на 59 374 хил. лева за същия период на тази година, съобщават от дружеството.

    Количеството цигари, произведени от „София-БТ” и реализирани на вътрешния пазар за деветте месеца на 2007 г., възлиза на 2 956 млн. къса или 50 285 хил. лева (при 2 627 млн. къса или 45 207 хил. лева за деветмесечието на 2006 г.). Това означава, че продажбите на софийското цигарено дружество на вътрешен пазар са се увеличили с 12,52%.
    Износът на цигари на софийското дружество на “Булгартабак” за деветмесечието се е увеличил с 492,11%, в сравнение със същия период на 2006 г., и е в размер на 225 млн. къса (при 38 млн. къса за деветте месеца на 2006 г.).

    “София-БТ” АД е създадено през 1993 г. като дъщерно акционерно дружество с държавно имущество. То е правоприемник на Цигарена фабрика – София, която има дългогодишна традиция в производството на тютюневи изделия. Предметът на дейност на “София-БТ” АД е “производство на тютюневи изделия, търговия с тютюн и тютюневи изделия”. Водещите фамилии цигари, които се произвеждат в софийската цигарена фабрика са „ММ”, „ЕВA slims” и „Средец”.

    Коментар


    • СОФИЯ - БТ АД (SOFBT) източник: ipo.bg 31 Октомври 2007 18:02


      София БТ изнесла с близо 500% повече за деветмесечието
      Коста Стоянчев

      Нетната печалба на дружеството достигна 6.826 млн. лв.

      За първите девет месеца от годината София БТ АД отбелязва ръст от 492.11% в износа си спрямо същия период на миналата година, показва отчет на дружеството. За периода януари-септември 2007 г. тютюневата компания е изнесла 225 млн. къса цигари, като през миналата година количеството е било само 38 млн. къса.

      Нетната печалба на компанията за деветмесечието е 6.826 млн. лв., което е увеличение от 116.75% спрямо реализираните за същия период на миналата година 3.150 млн. лв. Нарастват и приходите от продажби, достигайки 59.374 млн. лв. спрямо 49.232 млн. лв.

      Продажбите на София БТ на вътрешния пазар възлизат на 2.956 млрд. къса или 50.285 млн. лв.

      Предметът на дейност на създадената през 1993 г. София БТ е производство на тютюневи изделия и търговия с тях.

      Цената на книжата на компанията се понижи с 6.25% при извършени 10 сделки в днешната сесия на БФБ и достигна средна цена от 90 лв. за брой.

      Коментар


      • Някой ще обади ли нещо ново тука?

        Коментар


        • Най-после си признаха, че Булгартабакът е заплашен от катастрофа, ако не бъде шитнат... Години наред ни садизираха с мръсният си монопол и тровиха ни с годни и скъпи цигари - нека им е сега.

          От поне 5 години пуша само контрабанда.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • finance.news- Печалбата на СОФИЯ - БТ АД към 31 март 2007г. е в размер на 2 069 хил. лв.
            Дружеството СОФИЯ - БТ АД е реализирало печалба към първото тримесечие на 2007г., в размер на 2 069 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 18386 хил. лв., което е с 33.23 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 26.02 % спрямо предходния период до 16 087 хил.лв..

            Към 31 март 2007г. дружеството има печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 2.77лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството към 31 март 2007г..

            Според отчета на дружеството към 31 март 2006г. е формирана печалба в размер на 855 хил. лв.

            Собственият капитал на дружеството към първото тримесечие на годината е 69 214 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. е намалял с 3.85 %.

            Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София през първите три месеца на 2007г:
            Общ брой изтъргувани акции: ( 1 279 бр. акции )
            Общ брой сделки: ( 45 бр. )
            Минимална цена: ( 65.00 лв. )
            Максимална цена: ( 80.00 лв. )
            Среднопретеглена цена: ( 72.96 лв. за акция.

            Коментар


            • finance.news- “София БТ” пуска два нови варианта на цигарите “Ева”
              “София БТ” пуска два нови варианта на цигарите “Ева”. Това съобщи за Агенция "Фокус" Цанка Кемалова, ръководител на направление “Търговия и развитие” в цигарената фабрика.
              И при двата нови варианта на “Ева” – синя и ментол, цигарите ще бъдат с нови дизайнерски цветни филтри. Очаква се “Ева блу” да бъдат в търговската мрежа до края на месеца, а ментоловият вариант – до края на декември.
              Надежда БОЧЕВА

              Коментар


              • София БТ АД инвестира няколко милиона евро за закупуването на модерна цигарено-опаковъчна поточна линия
                „София БТ” АД инвестира няколко милиона евро за закупуването на модерна цигарено-опаковъчна поточна линия от немския гигант в цигаропроизводството „ Хауни-Фоке”, за да стане възможно производството на новата марка цигари „Ева” Слимс. Това съобщиха от „Булгартабак холдинг” във връзка с появата на „Ева” Слимс на пазара.
                Името „Ева” се свързва пряко с най-широката група потребители на цигари от типа „слимс” – жените. Към цигари от типа „слимс” се насочват предимно жени, като 33% от тях ги пушат редовно, а 16% - от време на време. При мъжете тези две групи са съответно 5% и 9%. Всички жени, участвали в проучването, подчертават усещането за елегантност, женственост и комфорт, което им дава този тип цигара.
                Тенденцията към повишаване на пушенето на цигари „слимс” е устойчива и нараства на 20 %, показват проведените маркетингови изследвания.
                Очаква се новата марка цигари да се превърне в една от най-търсените на пазара. Производителите залагат на вкусовите качества на „Ева” Слимс, конкурентната цена и достъпността на продукта.

                Коментар


                • Новата българска марка цигари „Ева” Слимс излиза на пазара от днес, съобщиха от “Булгартабак холдинг”.
                  20-късовата кутия цигари, която ще се произвежда от “София БТ”, се предлага в търговската мрежа в цялата страна на конкурентната цена от 2,30 лева.
                  Обстойно маркетингово проучване, проведено в цялата страна, показва, че с най-голямо одобрение се посреща дизайнът на кутията на „Ева” Слимс в жълто-лилав и златен цвят. Предпочитанието към цигари от типа „слимс” се определя основно от вкусовите им качества и външния вид на опаковката, показва още проучването.
                  „Булгартабак-Холдинг” АД тества „Ева” Слимс и на всички нива от дистрибуторската мрежа и получи изключително позитивна реакция за новия продукт по отношение избора на марката, бленда и дизайна на опаковката.
                  Появата на „Ева” Слимс е част от реализирането на новата корпоративна политика на „Булгартабак-Холдинг” за развитие на портфолио от висококонкурентни марки, обясниха от компанията.
                  „Ева” Слимс е продуктът, който отговаря на изискванията и търсенето на пазара на цигари, произведени от висококачествени тютюни, на изключително конкурентна цена. По този начин ние отговаряме на потребностите на пазара и се съобразяваме с вкусовете на потребителите, твърдят от холдинга.

                  Коментар


                  • СД на София-БТ АД-София е одобрил актуализирана бизнеспрограма на дружеството за 2006 год.
                    В БФБ-София АД е постъпила следната информация от София БТ АД-София /SOFBT/:
                    На проведено заседание на СД на София-БТ АД-София от 23.05.2006 год. е одобрена актуализирана бизнеспрограма на дружеството за 2006 год. Матириалите постъпили в Борсата са без магнитен носител.

                    Коментар


                    • v-k Standart - Намалява контрабандата на цигари

                      Намаляват опитите за контрабанда на цигари през границата, сочат данните от последната масирана проверка на митничарите и данъчните. При денонощната акция за една седмица на ГКПП Кулата са открити митнически нарушения при 8,16% от проверените пътници, а на ГКПП Капитан Андреево - при 57,69%. През февруари нарушения имаше съответно при 21,84% и 63,19% от пътниците. Конфискувани са общо 211 хил. къса цигари.

                      Коментар


                      • Изнасяме папироси за Испания и Португалия
                        Износ на цигари за Испания, Португалия и Германия подготвя "Булгартабак", съобщи Георги Костов. Той ще се осъществи най-рано след 4-5 месеца. Поне толкова отнема подготовката на експорта. Мостри от цигарите се изследват в лаборатории в съответните държави дали отговарят на изискванията за съдържание на никотини и катрани. Време отнема и регистрирането на марките, поръчката и получаването на местни бандероли.
                        Холдингът ще започне през април износ за Италия на марки, произведени от благоевградската фабрика. Те ще са от семейството на "Виктори", но специално разработени за пазара в Западна Европа.

                        Коментар


                        • Печалбата на СОФИЯ - БТ АД към 31 декември 2005г. е в размер на 13 852 хил. лв.
                          Дружеството СОФИЯ - БТ АД е реализирало печалба към края на 2005г. в размер на 13852 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 100197 хил. лв., което е с 4.72 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 3.51 % спрямо предходния период, до 83 833 хил.лв..

                          Към 31 декември 2005г. дружеството е реализирало печалба на акция в размер на 11.38лв. . Данните са от одитирания Баланс/Отчет на дружеството към 31 декември 2005г..
                          Финансовият резултат на дружеството според неодитирания отчет эа 2005 г. e печалба в размер на 12 176 хил. лв.

                          Коментар


                          • София-БТ АД (3JU / SOFBT)

                            Нов директор за връзка с инвеститорите на София БТ
                            В БФБ-София АД е постъпила следната информация от София БТ АД-София /SOFBT/:

                            Длъжността директор за връзка с инвеститорите на София БТ АД-София /SOFBT/ се изпълнява от Цанка Бочева Бочева - Кемалова;
                            Адрес за кореспонденция: гр. София, бул.Патриарх Евтимий №67;
                            Тел. за контакти: 02/ 8189230;
                            e-mail: kemalova@sofia.bulgartabac.bg
                          Working...
                          X