IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Интересна политика започнаха Лукойл. Вдигат цената на горивата на едро от рафинерията си, а в същото време не барат цената на дребно по бензиностанциите си. Мисля че единствената цел е смачкване на конкуренцията и най-вече принуждаване на Петрол да им се продадат евтино. А Шел и ОМВ все някак ще се оправят в новата ситуация.
    Добрият, стар Батя

    Коментар


    • Мисля, че скоро пак ще си говорим за ПЕТ.... и то не само на темата горива и петролни продукти....
      на никого нищо не препоръчвам

      Коментар


      • Сир, ами КРЕМ? Те вече не са ли най-големият боклук след Химко?

        Коментар


        • А както гледам по това, дато е качил Убиецът, имат и борчове... бе с една дума на БФБ няма по-голям боклук от Петрол, е, ако не броим Химко, разбира се... Сто пъти по-добре е да си купи човек Пушлякови акции, отколкото Петролски...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Вирусов - а аз за тая акция и 18 стинки не бих дал... "Най-големият дистрибутор на горива" държи няколкостотин бензиностанции, по разни селски пътища, достойни за ъндърграунд филм, на които зареждат по една кола и два трактора на седмица. От приватизацията досега, това дружество върви само надолу, тотално загуби пазарът и вече е само призрак, не компания.
            Поне това е моето мнение, да.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Петрол преструктурира задълженията си с облигационен заем
              Най-големият дистрибутор на горива в България, Петрол АД, планира да издаде емисия еврооблигации на стойност 125 млн. евро. Решението за това ще бъде взето на извънредно общо събрание на акционерите, насрочено за 8 май. Лихвеният процент по емисията ще се определи след допитване до потенциални инвеститори, съобщи за в-к Дневник Цветан Димитров, член на съвета на директорите на Петрол.

              Главни консултанти по проекта са ING London, които вече са направили предварителни проучвания за инвеститорския интерес. Предвижда се облигациите да се пласират на международния първичен пазар и да се регистрират за търговия на чуждестранен регулиран пазар, най-вероятно Лондон.

              2/3 от набраните средства от емисията ще се използват за преструктуриране на задълженията. Ще се изплатят краткосрочните задължения, ще се намали броят на кредиторите до един или двама, и ще се удължи матуритета на останалите задължения.

              Останалите средства ще се използват за финансиране на дългосрочната инвестиционна програма на Петрол, която включва разширяване на търговската мрежа, чрез покупка на готови обекти или чрез франчайзингови договори, както и обновяване на съществуващите бензиностанции.

              На Българска фондова борса се търгуват освен акциите на дружеството, и емисия облигации на стойност 15 млн. лв.

              Коментар


              • Аз съм оптимист по тази позиция и продължавам да си я пазарувам...
                на никого нищо не препоръчвам

                Коментар


                • Петрол АД (PET)

                  Нетната неконсолидирана печалба на компанията за 2005 г. възлиза на 10,75 млн. лв. спрямо 14,48 млн. лв. за предходната година

                  Петрол АД свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 8 май 2006 година, съобщиха от Българска Фондова Борса – София. На него на което ще бъде гласувано решение за издаване на емисия еврооблигации с номинална стойност от 125 млн. евро и матуритет от 5 години.
                  Намеренията на дружеството са да пласира емисията на международен първичен пазар, както и да я регистрира за търговия на чуждестранен регулиран пазар, информира Дарик радио.
                  При липса на кворум събранието ще се проведе на 23 май при същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, даващи право на глас в Общото събрание, е 19 април.
                  Нетната неконсолидирана печалба на Петрол за 2005 година възлиза на 10,75 млн. лв. спрямо 14,48 млн. лв. за предходната година. Мажоритарен собственик е Петрол холдинг АД с дялово участие от 75,18% от капитала.
                  През декември Нафтекс Ойл Енд Шипинг Корпорейшън Лимитид - Обединени Арабски Емирства придоби 18,84% от дружеството, като продавач на пакета бе Нафтекс Петрол ЕООД. Останалата част от акциите на дружеството са притежание на други юридически лица, държавата - чрез Министерството на икономиката и индивидуални акционери.
                  До момента по позицията бяха прехвърлени 150 акции, при което цената им се понижи с 0,29% до 3,45 лв. Офертите са на нива от 3,45 лв. „купува“ и 3,53 лв. „продава“. На БФБ – София се търгува и емисия петгодишни облигации на дружеството с падеж на 20 ноември 2008 година и купон от 8,375%.
                  Last edited by mpy_yordanov; 22.02.2021, 14:12.
                Working...
                X