Нафтекс ще има нов управител.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНякой купи около 10К по желание.....ама този развали играта със 17К...де...
А то само с желание - няма да ни огрее, трябва и кеш, пък дано го има.
Сутрешния ластик навя едни добри стари спомени. Вчера даже се сетих как бях увиснал за 2-3 ст. над последната покупка на 11.70 лв., та година си ги влачих май. Днес виждаме каква е ситуацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеПрекрасен айсберг, от 945 ли бяха та на 17 200.
Днес все пак някой прежали двайсетина бона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеГолям пакет за продажба на 2,3..........
Днес все пак някой прежали двайсетина бона.
Коментар
-
03.07.2014
"ЛУКОЙЛ-България" с петролна база във Варна
От понеделник, 7 юли, "ЛУКОЙЛ-България" стартира експедиция на горива на едро и от гр. Варна. Петролната база "Варна сторидж" се намира в индустриалната зона на града и ще предлага на клиентите автомобилни бензини и дизелови горива (минерални и с биосъставка).
Коментар
-
Продажбите с ръст над 25 % спрямо септември 2013, а спрямо 30.06.2014 - със 100 %, маржа се свива леко обаче, 6 % ръст на актива, задълженията се увеличават с над 1 %, но с 13 % падат разходите за лихви, 12 млн. спад на финансовите приходи и още над 7 млн. греда от валутни разлики, ръст на вземанията от клиенти от 23 на 52 млн., 30 % или 3 млн. ръст на кеша, акционерите сме си все същите, с 8 млн. по-малко задължения към свързани, но с 45 млн. повече задължения към доставчици, EBITDA близо 11 млн., като за 2013 е 8 млн., до септември - 5,6 млн. или 95 % ръст, а 2012 е загуба от 15 млн., до 30.09 са продали горива колкото за цялата 2013 и с 10 млн. повече от 2012 г., резкия спад на дела на дребно е заменен от ръста на едро - 75 на 25 %, като 2013 и 2012 са били 99,6 на 0,4 %. T.e. от по 1 млн. л на едро за предните две години, тази до септември - 72 млн. л. и ръст от 2 млн. приход от продажби до 26 млн. лв.Обектите се увеличават с два, а персонала намалява с 10 % от края на миналата година, но пък е с 5 % ръст на заплащането. Чудя се като имаш 117 млн. в А95, 12 в А96 и 3 млн. в А98 - що въобще се продава последния?
На фона на гореописаното едни 4 млн. загуба ми идват леко нагоре...
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pienataas Разгледай мнениеС две думи ше ядеме ли дедовия или няма да го ядеме?
Аз съм се изприщил вече
Добре , че не разбирам от отчети - че можеше да си купя
Шегата настрана - според мен един ръст на БФБ ще ги вдигне , дори значително в сравнение с повечето позиции. Но (според мен) ще бъде за малко... ей така
dead-cat-bounce-stock.html
п.с. Нямам все още тукЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
По важно за мен е , -Какъв би бил тайминга според Вас за връщане на компанията от реанимацията и излизане на пътеката за възвращаемост на вложения капитал !- импровизирайте .
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеВинаги съм се чудел на това предприятие - цената на акцията няма как да е висока, като им видиш състоянието на бензиностанциите в страната. Ужас!Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
Коментар