If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И тия със суаповете с ЦКБ да не гледат до последната стотинка, хайде... да ги правят и да дадат някой лев от джоба си да доплатят... то бива, бива, ама такава скръндзавщина не е хубаво...
Гледам и си мисля, Алфа седмица след придобиването дава на Корект, срещу пари разбира се. След което Алфа прибира от Торинекс 32 млн. с модерните в днешно време цесийки. В един миг, на 18.12 се открива производството по неплатежоспособността. Тогава дълга на Корект е 85 млн., 39 към Банката и 42 вероятно към Торинекс. Другите дребни явно са лихви. Та тогава се обявява и начална дата на неплатежоспособността - 31.10.2014, а на 20.11.2014 Банката обявява за изискуеми 39 милиона. Някой ще ми поясни ли банката какво ще прибере при това положение. Както и кой по ред кредитор ще е, както и какво става ако борсовата цена е Х, на колко ще се оценят акциите при събирането на масата? Събранието видно е в петък. https://public.brra.bg/Documents/Ret...0095dfa3b8dba5
И по този начин Ганчев ще спаси сериозна част от актива на Петрол от настоящи и бъдещи атаки от Дидо Дебелия.След това което вече купи като бензиностанции му остава да вземе Елит Петрол и му е достатъчно. Акциите са заложени в полза на Кристъл АМ. Сложни са нещата но натам вървят.Защо от дружеството все мълчат толкова време? Василев поне каза "Оздравявам и продавам". Сега нищо.
Аз лично Ганчев не съм го чувал изобщо да споделя за бизнес-намеренията си... Може и да е прав за себе си, но това е публично дружество и инфото трябва да е еднакво за всички... Разсъждавам на глас... т.е. писмено...
Вероятно Греъм намеква за действия опити в посока отчуждаване на активи или обременяване с нечии (неясно чии) права.
И по този начин Ганчев ще спаси сериозна част от актива на Петрол от настоящи и бъдещи атаки от Дидо Дебелия.След това което вече купи като бензиностанции му остава да вземе Елит Петрол и му е достатъчно. Акциите са заложени в полза на Кристъл АМ. Сложни са нещата но натам вървят.Защо от дружеството все мълчат толкова време? Василев поне каза "Оздравявам и продавам". Сега нищо.
Голямата част от активите са ипотекирани, така че не могат просто така да се продадат
Това не е така, ипотеката следва актива. При промяната на собствеността има най-различни хипотези и вероятност за предсрочна изискуемост... Възможно е обявяване на недействителност на сделката, в случай на несъстоятелност на стария собственик и ако сделката ощетява кредитори и попада в съответните срокове на ТЗ
Жека, хубаво си попитал. Мислех и аз, но с колегата не се е случвало много да хоротуваме.
В периода след Цецо, да го наречем "Периода на Ганчев" се създаваше впечатление, че тази колиба най-накрая си е намерила грижлив стопанин, който се е заел да я подреди и да се погрижи за нея.
От известно време някак не мога да се ориентирам за наличието на сериозен ангажимент към това дружество. Може други приоритети да са го избутали.
Вероятно Греъм намеква за действия опити в посока отчуждаване на активи или обременяване с нечии (неясно чии) права.
Коментар