IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Така като гледам приходите от продажби нарастват. Загубата идва от повишаване на краткосрочните задължения и разлика от валутните курсове (миналата година доларът разкърти еврото). Въпреки всичко на мен това ми харесва това, че приходит от продажби нарастват. Имайки предвид и това което се случи с мустака, тези резултати мисле, че можем да ги определим като доста добри и с потенциал за реализиране на печалби.

*Не е препоръка

Коментар

• http://m.capital.bg/biznes/kompanii/...v_za_minalata/

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
        И днес, както и в предните дни, няма нищо да се случи...
        В агенцията по приватизация не им увряха главите, че цените на акциите, които предлагат, не са наред... И това се случва за кой ли път... и пак...
        Преди имаше търгове, където се почваше от 1 ст. на акция и пазара решаваше колко струва, сега са решили докрай да са упорити... и тъпи...
        Упорити да, но не и тъпи.... направи справка за дейността им за последните години, както и за бюджета с който са обезпечени ...
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
          Днес е последен ден на 34 ЦПТ.
          И днес, както и в предните дни, няма нищо да се случи...
          В агенцията по приватизация не им увряха главите, че цените на акциите, които предлагат, не са наред... И това се случва за кой ли път... и пак...
          Преди имаше търгове, където се почваше от 1 ст. на акция и пазара решаваше колко струва, сега са решили докрай да са упорити... и тъпи...

Коментар

• Днес е последен ден на 34 ЦПТ.

Коментар

Четейки те, нареждам някаква версия на картина в главата си. Да ти кажа честно, не съм сигурен от кой точно жанр е тази картина, но ми се струва, че и най-видните експресионисти ще потънат от срам в ъгъла, колчем я видят.

Естествено, без оценители на активите не е минало. Аз по-скоро си задавах сам на себе си въпрос, какви са били тези оценители? Причината е, че субективно ми изглежда, че тази сделка е тръгнала от обратната страна.
              Тук влагам чиста спекула и предупреждавам да не и се обръща никакво внимание.
              Петрол и кам са се спазарили за тези бензиностанции. От решително значение е, от кого е тръгнала инициативата за подобна сделка, кои е натискал. Коя от страните по преговорите е била в по-слабата позиция и е била принудена към повече отстъпки? Тук влагам малко реторика.
              След пазарлъка и определяне на цената, почнали са да мислят как да го облекат в дрешки, да конструират сделката в някава договорна форма.
              Решението: Петрол прави ново дъщерно - Запад.
              Същевременно вика оценители и им намеква, към каква цена (ама точно) трябва да се стремят. (Сърбал съм попарата на тази пасмина и знам, че това с оценките го могат. Не само го могат, но и директно си предлагат услугите. Е, срещу някой лев отгоре, естествено!).
              После налива активите чрез апорт в Запад.
              През януари продава дяловете от Запад на кам по цената на оценката. (В отчета не е казано достатъчно категорично, аз тълкувам, че Петрол са продали дяловете си, а не че Запад си е продал активите).
              Тази конструкция (ако е точно такава) въобще не ми харесва и отваря въпроси.

Аз също под "гадни" разбирам обекти и тезата ми е, че колкото и да са гадни, според мен струват повече.

Много си прав, от решително значение сега е, към какво точно ще посегне пиб. Въобще как ще действа.
              Ще се получи известно разясняване.

Едно време човекът от Белград правеше някаква груба сметка, колко струва дружеството и очевидно смяташе, че може да изкара печалба от него.
              Много се изприказва за ролята на ловеч. Аз не съм търсил категоричен отговор за себе си. Доколко играеше заедно или за себе си.

Вътрешното ми чувство е, че има още някой.
              Коя е другата страна, делиш КАМ и Петрол ли?
              Продажбата дали на актив, дали на акциите на Запад на КАМ води все до едно - актив напуска публичното дружество срещу сума пари. Продадоха го дружеството на КАМ след което стана съдлъжник на КАМ за $ 28 млн., които от отпускането до тогава за 2-3 месеца качи 12.5 % от ръста на долара. След което ПИБ изненадващо пристъпва към вземането. Върти ми се, че имат 2 седмици, да видим кога и какво ще е на тезгяха. Както могат на публичен търг, така могат и на готов купувач.Влизайки като кредитор на Елит КАМ мисля имат залог и на петдесетина обекта. Не помня вече и не ми се рови дали точно тях бяха оценявали освен тия 10 в Запад, понеже имаше и друга оценка.И ресто 146 обекта ли в дъщерно на дъщерното. Несъстоятелността на Корект е поискана от Торинекс, мисля в Кулите регистрирани. КТБ си иска парите, Алфа в несъстоятелността незнам докъде я докараха.
              Препоръки няма!

Коментар

Не те разбрах?
                Много е нервна тук търговията напоследък
                Мисля си - защо правиш апорт, ако ще прехвърляш 1по1 - мноо разходи

Най-вероятно не съм прав - не е препоръка за търговия с ЦК!
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Актива е оценен от оценители мисля беше към АВ.
                  Бяха оценени и още една камара май, а гадните, за мен поне трябва да се чете "гадни" обекти. Интересно ми е към кои ще пристъпи ПИБ по изпълнението, скоро мисля трябва да се изясни. Все пак за да съм коректен следва да отбележа грешката, че все още няма как да се появят в баланса 3 млн. от КАМ по Запад, сделката е след Нова година.
                  Нямам никакви препоръки!
                  Четейки те, нареждам някаква версия на картина в главата си. Да ти кажа честно, не съм сигурен от кой точно жанр е тази картина, но ми се струва, че и най-видните експресионисти ще потънат от срам в ъгъла, колчем я видят.

Естествено, без оценители на активите не е минало. Аз по-скоро си задавах сам на себе си въпрос, какви са били тези оценители? Причината е, че субективно ми изглежда, че тази сделка е тръгнала от обратната страна.
                  Тук влагам чиста спекула и предупреждавам да не и се обръща никакво внимание.
                  Петрол и кам са се спазарили за тези бензиностанции. От решително значение е, от кого е тръгнала инициативата за подобна сделка, кои е натискал. Коя от страните по преговорите е била в по-слабата позиция и е била принудена към повече отстъпки? Тук влагам малко реторика.
                  След пазарлъка и определяне на цената, почнали са да мислят как да го облекат в дрешки, да конструират сделката в някава договорна форма.
                  Решението: Петрол прави ново дъщерно - Запад.
                  Същевременно вика оценители и им намеква, към каква цена (ама точно) трябва да се стремят. (Сърбал съм попарата на тази пасмина и знам, че това с оценките го могат. Не само го могат, но и директно си предлагат услугите. Е, срещу някой лев отгоре, естествено!).
                  После налива активите чрез апорт в Запад.
                  През януари продава дяловете от Запад на кам по цената на оценката. (В отчета не е казано достатъчно категорично, аз тълкувам, че Петрол са продали дяловете си, а не че Запад си е продал активите).
                  Тази конструкция (ако е точно такава) въобще не ми харесва и отваря въпроси.

Аз също под "гадни" разбирам обекти и тезата ми е, че колкото и да са гадни, според мен струват повече.

Много си прав, от решително значение сега е, към какво точно ще посегне пиб. Въобще как ще действа.
                  Ще се получи известно разясняване.

Едно време човекът от Белград правеше някаква груба сметка, колко струва дружеството и очевидно смяташе, че може да изкара печалба от него.
                  Много се изприказва за ролята на ловеч. Аз не съм търсил категоричен отговор за себе си. Доколко играеше заедно или за себе си.

Вътрешното ми чувство е, че има още някой.

Коментар

Действат по някаква неприятна схема.
                    Казват, че апортът в Запад е на активи ОЦЕНЕНИ на 2,992 млн.
                    Кой, по каква методика, при каква процедура е оценил?
                    Хубаво е, че ни светкаш за гадните обекти. Ама ... 10 бр. по 540 000 лв, балансова, и само по около 300 000 лв. пазарна - е, чак пък толкова гадни! То само земята струва повече.

После, цената по договора за подажба на дяловете на Запад съвпада 100 % с оценката на активите.
                    Очевидно е, че в новото дружество всичко е "на фитка", но загубата е останала в Петрол. Някой по-долу беше казал, че може да започват да играят тази итра.

Без никаква препоръка към публиката, просто си говорим с Жеката.
                    Актива е оценен от оценители мисля беше към АВ.
                    Бяха оценени и още една камара май, а гадните, за мен поне трябва да се чете "гадни" обекти. Интересно ми е към кои ще пристъпи ПИБ по изпълнението, скоро мисля трябва да се изясни. Все пак за да съм коректен следва да отбележа грешката, че все още няма как да се появят в баланса 3 млн. от КАМ по Запад, сделката е след Нова година.
                    Нямам никакви препоръки!

Коментар

Аз се чудя дали е положително да има ръст 30 % на продажбите, спад с 20 % на маржа и от EBITDA 10 млн. миналата година, днес да са на 15 млн. загуба. Едни 10 млн. и от валутни разлики, 2.4 млн. загуба от Запад.Апортиран е и актив на Варна сторидж в Петролна база-Варна. Изчистили са дълговете към КТБ с цесии. 10 млн. намаляват дългосрочните, с 10 млн. се увеличават краткосрочните. Петрол Запад събра 10 обекта в София, моста Чавдар, Ломско шосе, Вапцаров, Малинов май, Красна поляна, абе гадни обекти. Ta явно съм невеж и не вдявам, но след като не са придобити през 2014, как аджеба се водят инвестиция в дъщерно, с това увеличаваме актива с 3 млн. и никъде не се губи в баланса 3 млн.,е ли това фиктивно, да не кажа и друго раздуване? Взимат им се три милиона и кеша от 10 пада на 6 млн. за годината. Тия станции са си били в дружеството, просто минават под друга дъщерна, все са в групата и накрая се увеличава актива. Да не говорим, че в крайна сметка тия обекти скоропостижно се продадоха на Кристъл асет мениджмънт и оттам вече гадаем срещу кои обекти ПИБ мина в принудително изпълнение и защо. Щото КАМ са и по ония 50 + обекта, част мисля от Елит петрол. Защо се обособи и Елит петрол-Ловеч?Каква е необходимостта от извеждането на 146 обекта ли в дъщерно на дъщерното?
                      Не разбирам как като се ритали атовете и това влияе на продажбите, които освен че са нагоре, то е на прекрасна загуба. Освен, че кредит от КТБ на 8.5 ли беше отиде на 11 % през КАМ и с прекрасни комисиони и неустойки. Облигациите са на прекрасна цена, едровата дейност явно ще остане към Лукойл, а при Нафтекс, малко старо, но инфо: http://stmost.info/ikonomika/ikonomi...olna-baza.html
                      Много може гореописаното да е грешка, така че нямам никакви препоръки!
                      Жека, благодаря!
                      Някои обекти различавам в мъглата , други обаче сме осъдени да не познаваме.
                      Познаваш картината по-добре от мен и не ми се иска да спекулирам с някакви хипоненично идеи в отговор на въпросите ти.
                      Пък и то е ясно, че доста от въпросите ти са реторични.

Действат по някаква неприятна схема.
                      Казват, че апортът в Запад е на активи ОЦЕНЕНИ на 2,992 млн.
                      Кой, по каква методика, при каква процедура е оценил?
                      Хубаво е, че ни светкаш за гадните обекти. Ама ... 10 бр. по 540 000 лв, балансова, и само по около 300 000 лв. пазарна - е, чак пък толкова гадни! То само земята струва повече.

После, цената по договора за подажба на дяловете на Запад съвпада 100 % с оценката на активите.
                      Очевидно е, че в новото дружество всичко е "на фитка", но загубата е останала в Петрол. Някой по-долу беше казал, че може да започват да играят тази итра.

Без никаква препоръка към публиката, просто си говорим с Жеката.

Коментар

15 стр., на 10 има обобщение по онова време.
                        На манифеста след сервиза ли е в Красна поляна....

Коментар

Бях убеден, че някъде съм записал инфо от Жеката по повод на Запад, но го нямам при файловете за Петрол или паметта ми играе номера.
                          В крайна сметка, не знам при учредяване и апорт кои точно обекти са отишли в Запад.
                          15 стр., на 10 има обобщение по онова време.

В Петрол Запад са бензиностанциите на Вапцаров до София Ленд, Драган Цанков, Малинов, Красна поляна, Стамболийски, на Ломско шосе, в Обеля, в Надежда, на Симеоновско и преди моста Чавдар.

Коментар

Прегледах набързо.
                            Виждам положителни елементи - увеличени продажби,
                            виждам и негативни - загубата си е загуба.

Единственото, което откровено ми стана неприятно е записаното за Петрол Запад.
                            Апорт на активи от майката ноември 2014.
                            Записано е доста идиотски. "Апортирани са активи принадлежащи към 10 бр. бензиностанции." стр. 30
                            Що за идиотщина?! Непредубеден човек какво точно да мисли като прочете това.
                            Че част от активите към дадена бензо са вътре, ама други не са !!
                            Балансова стойност на апортирани - примерно 5,4 млн.
                            Да, ама апорта е за 2,99 . Остатъкът от 2,4 млн. отива на червено.

И по накакъв много "странен" начин през януари 2015 инвестицията в Петрол Запад е продадена на несвързано за 2,99. Стр. 39

Което грубо значи, че пазарът оценява стойност на активи на примерно балансова със сконто от 45 %.
                            Не ми е в главата какво точно отиде в Запад, обаче се питам как ръководството съвсем неотдавна оцени проектоцената на акциите от несъстоялото се увеличение на 5 лв., а сега юнашки сконтира за да срещне "пазара".
                            Ясно е, че има събития, аргументи, нова обстановка.
                            Все пак кройката на тази сделка, ако съм я разбрал правилно не ми е по вкуса

Жека, помагай!
                            Нещо Запад ми е тъмен ...
                            Аз се чудя дали е положително да има ръст 30 % на продажбите, спад с 20 % на маржа и от EBITDA 10 млн. миналата година, днес да са на 15 млн. загуба. Едни 10 млн. и от валутни разлики, 2.4 млн. загуба от Запад.Апортиран е и актив на Варна сторидж в Петролна база-Варна. Изчистили са дълговете към КТБ с цесии. 10 млн. намаляват дългосрочните, с 10 млн. се увеличават краткосрочните. Петрол Запад събра 10 обекта в София, моста Чавдар, Ломско шосе, Вапцаров, Малинов май, Красна поляна, абе гадни обекти. Ta явно съм невеж и не вдявам, но след като не са придобити през 2014, как аджеба се водят инвестиция в дъщерно, с това увеличаваме актива с 3 млн. и никъде не се губи в баланса 3 млн.,е ли това фиктивно, да не кажа и друго раздуване? Взимат им се три милиона и кеша от 10 пада на 6 млн. за годината. Тия станции са си били в дружеството, просто минават под друга дъщерна, все са в групата и накрая се увеличава актива. Да не говорим, че в крайна сметка тия обекти скоропостижно се продадоха на Кристъл асет мениджмънт и оттам вече гадаем срещу кои обекти ПИБ мина в принудително изпълнение и защо. Щото КАМ са и по ония 50 + обекта, част мисля от Елит петрол. Защо се обособи и Елит петрол-Ловеч?Каква е необходимостта от извеждането на 146 обекта ли в дъщерно на дъщерното?
                            Не разбирам как като се ритали атовете и това влияе на продажбите, които освен че са нагоре, то е на прекрасна загуба. Освен, че кредит от КТБ на 8.5 ли беше отиде на 11 % през КАМ и с прекрасни комисиони и неустойки. Облигациите са на прекрасна цена, едровата дейност явно ще остане към Лукойл, а при Нафтекс, малко старо, но инфо: http://stmost.info/ikonomika/ikonomi...olna-baza.html
                            Много може гореописаното да е грешка, така че нямам никакви препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Има една бензиностанциика на Петрол на градинката Света Тройца в илинден ,София.....
                              била дадена на Петър Жеков под аренда за 5 год.....
                              За тези бензиностанции ли говориш....
                              Бях убеден, че някъде съм записал инфо от Жеката по повод на Запад, но го нямам при файловете за Петрол или паметта ми играе номера.
                              В крайна сметка, не знам при учредяване и апорт кои точно обекти са отишли в Запад.

Коментар

Прегледах набързо.
                                Виждам положителни елементи - увеличени продажби,
                                виждам и негативни - загубата си е загуба.

Единственото, което откровено ми стана неприятно е записаното за Петрол Запад.
                                Апорт на активи от майката ноември 2014.
                                Записано е доста идиотски. "Апортирани са активи принадлежащи към 10 бр. бензиностанции." стр. 30
                                Що за идиотщина?! Непредубеден човек какво точно да мисли като прочете това.
                                Че част от активите към дадена бензо са вътре, ама други не са !!
                                Балансова стойност на апортирани - примерно 5,4 млн.
                                Да, ама апорта е за 2,99 . Остатъкът от 2,4 млн. отива на червено.

И по накакъв много "странен" начин през януари 2015 инвестицията в Петрол Запад е продадена на несвързано за 2,99. Стр. 39

Което грубо значи, че пазарът оценява стойност на активи на примерно балансова със сконто от 45 %.
                                Не ми е в главата какво точно отиде в Запад, обаче се питам как ръководството съвсем неотдавна оцени проектоцената на акциите от несъстоялото се увеличение на 5 лв., а сега юнашки сконтира за да срещне "пазара".
                                Ясно е, че има събития, аргументи, нова обстановка.
                                Все пак кройката на тази сделка, ако съм я разбрал правилно не ми е по вкуса

Жека, помагай!
                                Нещо Запад ми е тъмен ...
                                Има една бензиностанциика на Петрол на градинката Света Тройца в илинден ,София.....
                                била дадена на Петър Жеков под аренда за 5 год.....
                                За тези бензиностанции ли говориш....

Коментар

Working...
                                X