If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преди Лукойл си мисля, че след този отчет, утре сутрин доста от инвеститорите ще отворят касите за покупки. А Лукойл ще трябва доста да завишат офертата за придобиване на компанията.
как ви звучи това? На мен ми изглежда като реорганизация преди продажба.
Коментар
nevermind
Петрол АД-София /PET/ свиква извънредно ОСА на 13.09.2007 год. от 10.00 ч. в гр. София, бул. Черни връх 43 при следния дневен ред:
- Овластяване на Управителния съвет и на Изпълнителния директор на Петрол АД-София, за извършване на сделки по чл. 114 ЗППЦК.
Споредв приложения мотивиран доклад на Управителния съвет на дружеството, предлаганата сделка е със следните параметри:
Петрол АД продава дяловете си на Петрол Холдинг АД в долуописаните дружества съответно както следва:
дружество Цена в лв. За % от капитала
"Еврокапитал България" ЕАД 15 900 000 100%
"БПИ" ЕАД 5 000 000 100%
"Варна Бизнес Сървисис" ООД 3 400 000 42.69%
"Петрол Карт Сервиз" ЕООД -36 000 100%
"Вратцата" ЕООД -55 000 100%
"Петрол Инженеринг" АД -82 000 40%
"Транс Оператор" АД -283 000 99.99%
"Петрол Трейд" ЕООД -1 887 000 100%
- При липса на кворум събранието ще се проведе на 28.09.2007 год. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
- Поканата за ОСА е публикувана в Д.В. бр. 59/2007 год.
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 30.08.2007 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 28.08.2007 год.
делото трябваше да е минало на първа инстанция още май месец, но няма нищо за решение като информация. нормалното развитие би трябвало да е - решение на първаинстанция и после обжалване и придвижване на по-високо ниво. Но поне аз не знам да има решение на първа инстанция... успех
Не слагайте тигана на печката, докато рибата е още в реката. То да го купи някой, да се вдигне цената, пък после и да го свали ще има поне търгово. Спомням си че като свали Нефтохим от борсата, Лукойл не се цигани а обяви цена на търговото близо два пъти по-висока от средната за последните 6 месеца.
Коментар