If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
а и още нещо .... миналата година идеята беше да се продадат не Цялото дружество а 196 бензиностанции ,който се апортираха в Елит еди кой си дъщерно на Петрол АД ...сега никой не говори за тази фирма.... значи се отива към цялата фирма...
Не е препоръка...
а и още нещо .... миналата година идеята беше да се продадат не Цялото дружество а 196 бензиностанции ,който се апортираха в Елит еди кой си дъщерно на Петрол АД ...сега никой не говори за тази фирма.... значи се отива към цялата фирма...
Не е препоръка...
За търгово изобщо не става дума .... те гонят за 200 бензиностанции 700 ,800 м. а целият Петрол да оценяват за 300 м. е неизгодно за всички..
Имаше в един булеварден вестник една клюка , че нашите мажоритари ще разделят по 50 % с една голяма руска акула... май това е ключа....
Не е препоръка...
Нови статии ли са излизали или старите?
Споменах просто като условие за трите месеца, но и ти си прав за оценката.
Но цялата структура, а най-вече връзката Петрол->Нафтекс->Петрол е такава мъгла, че ум да ти зайде.
И аз го дирих тогава, но нещо не се откри, еле цената. Освен знам ли, нов пазар някакъв, на нечия маса.
Хипотетично ако гонеха търгово, с още малко щяха да го постигнат, а не е като да е сума да им се опре.
Пак ми се набива защо точно 200 млн. от 307, а не да речем 100?
За търгово...май не е удачно за дребните от гледна точка на средна за последните 3 месеца.
И пак - решението е от края на април, чак сега се оповестява, а междувременно беше скандала.
Пита се : къде е ключа от бараката?
За търгово изобщо не става дума .... те гонят за 200 бензиностанции 700 ,800 м. а целият Петрол да оценяват за 300 м. е неизгодно за всички..
Имаше в един булеварден вестник една клюка , че нашите мажоритари ще разделят по 50 % с една голяма руска акула... май това е ключа....
Не е препоръка...
Жека ,
на 14 октомври в БФБ не намирам на кой пазар са минали и на каква цена тези акции...
иначе 50 % минава Нафтекс и трябва да прави търгово към останалите акционери... на Петрол АД... така че цената е важна за момента ако прескочи .. ..
То и тук врътки .... от няколко години ама малко остана ,че облигационерите идват , ако не изчистят положението с някоя продажба.........
И аз го дирих тогава, но нещо не се откри, еле цената. Освен знам ли, нов пазар някакъв, на нечия маса.
Хипотетично ако гонеха търгово, с още малко щяха да го постигнат, а не е като да е сума да им се опре.
Пак ми се набива защо точно 200 млн. от 307, а не да речем 100?
За търгово...май не е удачно за дребните от гледна точка на средна за последните 3 месеца.
И пак - решението е от края на април, чак сега се оповестява, а междувременно беше скандала.
Та още на 27.04.2010 г. е взето такова решение. Т.е. преди "патакламата", съвпадение или не 200 млн. лв са си 100 млн. евро.
Отделно, че остават още 107 млн. лв дълг към Петрол, а замисляйки се за 49.94 % не са решили не са го направили направо над 50 %, но въпроса е защо не са го решили.
Жека ,
на 14 октомври в БФБ не намирам на кой пазар са минали и на каква цена тези акции...
иначе 50 % минава Нафтекс и трябва да прави търгово към останалите акционери... на Петрол АД... така че цената е важна за момента ако прескочи .. ..
То и тук врътки .... от няколко години ама малко остана ,че облигационерите идват , ако не изчистят положението с някоя продажба.........
Та още на 27.04.2010 г. е взето такова решение. Т.е. преди "патакламата", съвпадение или не 200 млн. лв са си 100 млн. евро.
Отделно, че остават още 107 млн. лв дълг към Петрол, а замисляйки се за 49.94 % не са решили не са го направили направо над 50 %, но въпроса е защо не са го решили.
а Събев и Ершов са блокирани в Петрол холдин с еднакъв дял...
Пропускаш Мелник с 5-те %. Ако няма промяна някаква разбира се.
А относно покупката на останалите в миноритарите - незнам как ще е по-лесно да им се сберат.
Здравей Бертрам,
Дали става интересно , ами не знам... но пък единственият ми реотан почва да дава на късо....
Петрол е дал 200 м на заем на дъщерната на Нафтекс която сега опрощава срещу собственост и в същото време дъщерната става мажоритарен собственик на Петрол с 49,94% ,ама без да е задължена да прави търгово....
Петрол холдинг е вече миноритарен акционер а Нафтекс е мажоритарен и няма дългове....
Значи изпълнителният директор е водещият защото разполага с акциите на Нафтекс... а Събев и Ершов са блокирани в Петрол холдин с еднакъв дял...
Сегашният изпълнителен не може да се смени без доброволно да има желание и да няма тайни анекси а той е назначен от Събев май....
Чака се продажба ... разбрали се .. значи ще се продава Нафтекс и се смята че при продажбата ,мойте акции ,твойте и на Жеката ще стане над 50 % и да направят търгово за още 2,3 % ... колкото са миноритарите ...
Другият вариант е Петрол холдинг да купи от пазара ,останалите няколко процента и с новият собственик да имат равни гласове по 50 % ..
Третият е да се купи Петрол холдинг ... но продажбата на акции изключва тази възможност ...сега. Те ще останат играчи в дистрибутора ...
Не е препоръка...
Жека здравей,
да си почешем езиците ли ..?
В Петрол холдинг акционери с еднакъв дял са Ершов и Събев и той държеше досега мажоритарният дял в дистрибутора ... Събев управляваше Петрол и държеше собственоста на Нафтекс който пък имаха 43 % акции от Петрол АД... .. а и имаше пълномощно от Ершов да гласува вместо него от името на Петрол холдинг... но Ершов анулира пълномощното и с някакъв друг руснак направиха преврат... и свалиха хората на Събев и превзеха Петрол АД -.. Сега пък прехвърлиха акциите към Нафтекс .... а човека който в момента е директор на кой е човек ....
. Ако не ме лъже паметта и правилно ти следя мисълта клониш към разбиране в полза на нашего брата?
Жека здравей,
да си почешем езиците ли ..?
В Петрол холдинг акционери с еднакъв дял са Ершов и Събев и той държеше досега мажоритарният дял в дистрибутора ... Събев управляваше Петрол и държеше собственоста на Нафтекс който пък имаха 43 % акции от Петрол АД... .. а и имаше пълномощно от Ершов да гласува вместо него от името на Петрол холдинг... но Ершов анулира пълномощното и с някакъв друг руснак направиха преврат... и свалиха хората на Събев и превзеха Петрол АД -.. Сега пък прехвърлиха акциите към Нафтекс .... а човека който в момента е директор на кой е човек ....
Коментар