IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ебаси, пак ли го дъвчете това...
    Напишете нещо ново и интересно в тая тема или си трайте и чакайте да научим подробности!

п.п. на мен монти ми е в игнор листа и ми е много гот че не му чета глупостите
    пимислете върху това ако не искате излишно да си тровите нервите и да четете едни и същи безсмислици по 1000 пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
      Ако продавачът е ЧСИ явно е спазвал същите закони, за чието спазване пледира и Ершов. Двамата със Събев ни занимават с отношенията си вече години. Крадоха си акции, криха си акционерната книга, после станаха две книги и т.н. Направиха всичко възможно да направят акцията апетитна за спекула и бърза доходност
      И не се ядосвай, не си заслужава. В понеделник като разберем кой е купувача ще можем да наредим бъдещата си стратегия.
      Късмет и горе главата!
      така е ,но
      друго беше ,прахосмукачката на Инвестбанк да се включе към 7 ,а друго е да се чудиш дали не си купил котка в чувал....
      просто , не можах да повярвам , че не изпълниха решение на съда.. даже и грешно.....

Коментар

• [QUOTE=mpy_yordanov;1059546138]

Определението и ОЗ на СтОС пораждат правото по чл. 400 от ГПК
        Налагане на обезпечителната мярка
        Чл. 400. (1) Налагането на запор се извършва незабавно от съдебния изпълнител по искане на молителя въз основа на обезпечителната заповед на съда съгласно чл. 449, ал. 1, чл. 450, ал. 1 и 2, чл. 507, 515, 516 и 517, като на ответника се връчва съобщение вместо призовка за доброволно изпълнение. При запор върху движима вещ съдебният изпълнител извършва опис, оценка и предаване на вещта за пазене съгласно чл. 465 - 472.
        (2) Налагането на възбрана става чрез вписване на обезпечителната заповед на съда в нотариалните книги. Службата по вписванията съобщава на ответника за извършеното вписване.

На мен не ми е известно да е наложен запор преди сетълмента. Сделките са окончателни и необратими.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          за мен този който е взел решение да не се блокират акциите поне за три дни е голям грешник и сигурно е подплатен с нещо....
          При подобен случай се блокираха акциите на ЧЕЗ ..там имаше някаква причина за взимане лиценза ,но на Енерго Про -... за 10 дни без нищо...
          Монти, станахме поне двама!
          И какво от това.
          Аргументите за противното очевидно са били толкова силни, че просто не се могли да бъдат прескочени.
          Всички знаят, че нещо мирише.
          Дават сигнали, че са запознати със определението и запора.
          Но запорът все пак е 51,9 млн. акции.
          Изтъргуваните през този ден 52,15 млн.
          Окръгления.
          Значи има и незапорирани.
          Как ги белязаха?!
          С неизтриваем маркер ли
          Който смята да купува, да проверява маркера.
          Върви се оправи.
          Да, трябваше да спрат търговията. Добросъвестни дребни купувачи остават без последици, другото да се изясни до свитка .....
          Щото тежеста си върви с вещите.
          Една груба аналогия - Няма проблем да се продаде имот с ипотека. Въпросът е какво е купил този купувач.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
            Аз съм участвал в блокиране на акции и според мен не може да стане със задна дата.
            Решението на съда е от 4-ти
            Акциите са продадени на 2-ри, няма как да се впише с два дни назад, за да се блокират. Блокировка по акции с тръгнал сетълмент е малко несериозно.
            Освен това
            1. Решението на Старозагорския съд може и да не е стигнало до ЦД още на 4-ти
            2. Кой ви каза, че тези акции вече не са собственост на ЧСИ и именно ЧСИ да ги е продало. Тоест Петрол холдинг вече е нямал акции. Това е само хипотеза.

Нека видим в понеделник-вторник, кой е продал акциите. АКо е ЧСИ, работата е ясна, Петрол холдинг вече не е имал акции в Петрол.

Ако продавач е Петрол холдинг, значи ги е имал.

Но тук изниква друг въпрос. Ершов е преставляващ Петрол холдинг АД от 13 ноември.
            Как за 3 седмици не се сети да види тези акции в Петрол АД в кой посредник са, ако са в Х, на който не вярва, да ги премести в У, на когото вярва. Става за минути

Ако имаме достатъчно данни, ще кажем кой е виновен, а може и да няма виновен, просто Петрол холдинг е бил осъден и ЧСИ е придобило и съответно продало акциите в Петрол.

Но сега нямаме данни и не можем да кажем, какво е станало.
            Има изказване на шефа на ЦД от 4 ,че е запознат със случаю... в. капитал...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
              Някой да има бегла представа кой сипа 2 по 50 к около 4.8?
              Надолу ги изяснихме - Бета корп, Инвест, други?
              P.S.: Мече, нима не пишеш от свой интерес?
              Бета корп....на 4,80
              така е ,всеки си гледа интереса ,но той трябва да бъде съпоставен с интереса на останалите ...
              нещо от рода..викаш супер акция и продаваш в момента..
              Ако манипулираш останалите ,тогава си мошеник....
              За мен и всички останали е най добре да бяха върнати сделките ...
              Тези 160 милиона двълг ,Петрол никога няма да види ако е продаден пакета на петрол холдинг...
              Следва и купувач или обезсилване на пакета на нафтекс...
              така ,че тези който се освободиха да пият едно а другите ....

Коментар

А престани да си гледаш интереса...
                не са 200 сделки а доста по малко..
                сега акцята е с тежести от майката ,която не е майка..
                Парите ще отидат при майката ,която не е майка.....

как виждаш положението утре някой да набара паролата и да ти продаде акциите на пазарна или по телефона ........

за 20 лева си готов и държавата да продадеш...
                Стига съм писал ,че се ядосвам за глупости ...
                Ако продавачът е ЧСИ явно е спазвал същите закони, за чието спазване пледира и Ершов. Двамата със Събев ни занимават с отношенията си вече години. Крадоха си акции, криха си акционерната книга, после станаха две книги и т.н. Направиха всичко възможно да направят акцията апетитна за спекула и бърза доходност
                И не се ядосвай, не си заслужава. В понеделник като разберем кой е купувача ще можем да наредим бъдещата си стратегия.
                Късмет и горе главата!

Коментар

• Аз съм участвал в блокиране на акции и според мен не може да стане със задна дата.
                  Решението на съда е от 4-ти
                  Акциите са продадени на 2-ри, няма как да се впише с два дни назад, за да се блокират. Блокировка по акции с тръгнал сетълмент е малко несериозно.
                  Освен това
                  1. Решението на Старозагорския съд може и да не е стигнало до ЦД още на 4-ти
                  2. Кой ви каза, че тези акции вече не са собственост на ЧСИ и именно ЧСИ да ги е продало. Тоест Петрол холдинг вече е нямал акции. Това е само хипотеза.

Нека видим в понеделник-вторник, кой е продал акциите. АКо е ЧСИ, работата е ясна, Петрол холдинг вече не е имал акции в Петрол.

Ако продавач е Петрол холдинг, значи ги е имал.

Но тук изниква друг въпрос. Ершов е преставляващ Петрол холдинг АД от 13 ноември.
                  Как за 3 седмици не се сети да види тези акции в Петрол АД в кой посредник са, ако са в Х, на който не вярва, да ги премести в У, на когото вярва. Става за минути

Ако имаме достатъчно данни, ще кажем кой е виновен, а може и да няма виновен, просто Петрол холдинг е бил осъден и ЧСИ е придобило и съответно продало акциите в Петрол.

Но сега нямаме данни и не можем да кажем, какво е станало.

Коментар

• Някой да има бегла представа кой сипа 2 по 50 к около 4.8?
                    Надолу ги изяснихме - Бета корп, Инвест, други?
                    P.S.: Мече, нима не пишеш от свой интерес?

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                      Монти,
                      Нямаш спирка бе човек
                      Стига с тез черни размисли!
                      От определението на СтОС става ясно, че Ершов има месец да заведе дело по същество. Кога ще приключи и как, никой не може да каже. Сам прецени дали е възможно да бъдат развалени 200-те сделки от 02.12. и колко пъти ще превъртят тези акции до тогава. Хиляди сделки ще има - само днес до момента са 20, а утре, след година?
                      А престани да си гледаш интереса...
                      не са 200 сделки а доста по малко..
                      сега акцята е с тежести от майката ,която не е майка..
                      Парите ще отидат при майката ,която не е майка.....

как виждаш положението утре някой да набара паролата и да ти продаде акциите на пазарна или по телефона ........

за 20 лева си готов и държавата да продадеш...
                      Стига съм писал ,че се ядосвам за глупости ...

Коментар

Това е риска при Т+ 2 ... ако има дефект ще връщаш....
                        как си изпил пари ,който не са дошли... по сметката ... на 4 ...тегленето става при мен в 16,30 часа....
                        Монти,
                        Нямаш спирка бе човек
                        Стига с тез черни размисли!
                        От определението на СтОС става ясно, че Ершов има месец да заведе дело по същество. Кога ще приключи и как, никой не може да каже. Сам прецени дали е възможно да бъдат развалени 200-те сделки от 02.12. и колко пъти ще превъртят тези акции до тогава. Хиляди сделки ще има - само днес до момента са 20, а утре, след година?

Коментар

• И понеже и на БФБ и на ЦД чакат ново ръководство ,някой е решил да се погриже за старините си....

Коментар

• за мен този който е взел решение да не се блокират акциите поне за три дни е голям грешник и сигурно е подплатен с нещо....
                            При подобен случай се блокираха акциите на ЧЕЗ ..там имаше някаква причина за взимане лиценза ,но на Енерго Про -... за 10 дни без нищо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                              A как точно ще върнем сделките назад? Доста хора направиха бърза печалба и вече даже са я изпили. Та какво правим в тази ситуация, всички стават длъжници ли?
                              Това е риска при Т+ 2 ... ако има дефект ще връщаш....
                              как си изпил пари ,който не са дошли... по сметката ... на 4 ...тегленето става при мен в 16,30 часа....

Коментар

Сега ,ще почнат дела и против може би ЦД защо не са ги блокирали ... при положение Т+ 2 е на 4 ...когато са уведомени....
                                Компенсации и неразбории и акциите на Петрол ще падат и падат ...
                                Не е препоръка..
                                А можеше да бъде друго...
                                Няколко спекуланти ,нямаше да напрявят 20 % и щеше да има доверие в инвеститорите .... за придобитото...
                                A как точно ще върнем сделките назад? Доста хора направиха бърза печалба и вече даже са я изпили. Та какво правим в тази ситуация, всички стават длъжници ли?

Коментар

Working...
                                X