IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 4 милиона на +

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      http://x3news.com/download/?id=224543

Ръст на продажби - 4.2 %
      Брутен марж - 2012 - 6.7, 9'2013-9.7 %
      2011-528, 2012-575, 9'2013-440/3*4- 586 млн. лв. продажби теоретично АКО се запази тенденцията през 2013.
      Пазарен дял: 2011 - 14.33 %, 2012 - 15.43 %, 9'2013 -16.17 %

Нямам препоръки!
      Този беше ясен...
      Имат освестване още миналот тримесечие...

Интересен е конс.....

Коментар

• http://x3news.com/download/?id=224543

Ръст на продажби - 4.2 %
        Брутен марж - 2012 - 6.7, 9'2013-9.7 %
        2011-528, 2012-575, 9'2013-440/3*4- 586 млн. лв. продажби теоретично АКО се запази тенденцията през 2013.
        Пазарен дял: 2011 - 14.33 %, 2012 - 15.43 %, 9'2013 -16.17 %

Нямам препоръки!

Коментар

• Намаляло е производството на авотмобилни горива и природен газ. Производството на безоловен бензин е с 4.4% по-малко до 130 хил. т; производството на дизелово гориво отчита спад с 18.0% до 132 хил. т; а на природен газ - с 4.0% до 24 млн. станд. куб. м. Спрямо година по-рано НСИ отчита увеличение на производството единствено на твърди горива – с 9.5% и на ток - с 2.8%. На годишна база спада производството на пропан-бутан - с 30%, на дизелово гориво - с 33%, на безоловен бензин - със 17.7% и природен газ - с 11.1%. На месечна база нарастват доставките на твърди горива - с 16.6% до 4 .6 млн. т, на природен газ - с 35.5% до 351 млн. станд. куб. М и на електроенергия - с 22.1% до 3 502 Гвтч. Доставките на дизелово гориво за спрямо месец по-рано са намалели с 16%. Доставките на пропан-бутан и безоловен бензин остават без изменение. Спрямо декември 2012 г. увеличение има на доставките на твърди горива - с 9.3%, пропан-бутан - с 17.2%, електроенергия - с 0.1% Сравнението с декември 2012 г. показва спад на доставките на безоловен бензин - с 33.3%; дизелово гориво - със 7.2%; природен газ - с 6.9%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
            Жека, според мен твоите разсъждения са най-близо до истината. Когато изрева Денис Ершов какво каза, ако иска някой да намери статията, аз преразказвам... Това е инсайдерство, на Запад за това нещо се лежи у панделата, Кредитора, Продавача и Купувача са едно и също лице.... Ние знаем кой е Купувача, това е Най-елегантния Мустак на БФБ, следователно Кредитора е пак Мустака, а ЧСИ-то е натиснало спусъка, когато му е наредил пак Мустака

Счетоводния запис на ПХ е:
            Преди сделката: Акции Петрол / Задължение Мустак
            Сделката: -Акции Петрол / -104 млн
            След сделката: 0 Акции Петрол / Задължение Мустак-104млн

Това е според мен, целия паричен поток е завъртян между свързани лица на Мустака и това по никакъв начин не касае Петрол АД
            Здравейте!
            Единствено мисля, че продавача все пак не е Мустака, но след кратка консултация АД в лицето на чичо Митко е пристъпило към реализиране на вземането си. Пак обаче трябва сигурно да има разни документи вътре в управата, но пък те не стават и публични, освен тия свързани мисля с ОСА.
            Всъщност в статията малко по-друго казва:

http://www.livenews.bg/denis-ershov-...eva-54614.html

При тази транзакция – кредиторът, инвестиционният посредник и купувачът са едно и също лице.

Малко остана до отчета, ще се види, но дори и да не са оборотни, а да са погасени, за което пак никъде не виждам инфо, а не са пари за семки, та дори и да не са оборотни, пак държа, че не са ги видели в сметката на ЧСИ от ЦКБ и да са си ги щипнали. Пак не искам да навлизам в подробности и квалификации за подобен "съществуващ" вариант.

Nikodim, 96-97 % са във фирми, регистрирани в близост до Мустака, 700 к + в държавата, 200 к + в Ню Йорк, 45 к във Варна, 370 к в Нафтекс, 120 к в чичо Митко, кой остана, аз, ти, Монти, Макс и т.н. 1.8 до 3.1 %

Без препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikodim Разгледай мнение
              Ne разбрах: Кои са сега собствениците на Петрол ???
              Ако действително се интересуваш от позицията прочети темата назад, ще получиш отговор на повече въпроси, а не само на този... Опитвам се да съм ти полезен

Коментар

• Ne разбрах: Кои са сега собствениците на Петрол ???
                Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                  Жека, според мен твоите разсъждения са най-близо до истината. Когато изрева Денис Ершов какво каза, ако иска някой да намери статията, аз преразказвам... Това е инсайдерство, на Запад за това нещо се лежи у панделата, Кредитора, Продавача и Купувача са едно и също лице....
                  +1 Даже се чудеше кой е инициирал продажбата, което при ПУБЛИЧНА продан не би трябвало да е загадка.
                  Last edited by onakilev; 30.01.2014, 03:14.
                  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Не, просто го написах както ти би искал да бъде.
                    Ще се радвам да кажеш кое по-точно не бях писал като хората - може би, че никъде официално няма инфо какво е станало с тия 104 млн. ли? Мисля всеки от нас изразява предположение, друг задава основателен въпрос и някъде в спора се ражда истината.
                    Поздрави!
                    Жека, според мен твоите разсъждения са най-близо до истината. Когато изрева Денис Ершов какво каза, ако иска някой да намери статията, аз преразказвам... Това е инсайдерство, на Запад за това нещо се лежи у панделата, Кредитора, Продавача и Купувача са едно и също лице.... Ние знаем кой е Купувача, това е Най-елегантния Мустак на БФБ, следователно Кредитора е пак Мустака, а ЧСИ-то е натиснало спусъка, когато му е наредил пак Мустака

Счетоводния запис на ПХ е:
                    Преди сделката: Акции Петрол / Задължение Мустак
                    Сделката: -Акции Петрол / -104 млн
                    След сделката: 0 Акции Петрол / Задължение Мустак-104млн

Това е според мен, целия паричен поток е завъртян между свързани лица на Мустака и това по никакъв начин не касае Петрол АД

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Мда, обърна го на базик.
                      Оставям те сам да си разсъждаваш и да си пишеш сценарии, няма да ти преча...
                      Не, просто го написах както ти би искал да бъде.
                      Ще се радвам да кажеш кое по-точно не бях писал като хората - може би, че никъде официално няма инфо какво е станало с тия 104 млн. ли? Мисля всеки от нас изразява предположение, друг задава основателен въпрос и някъде в спора се ражда истината.
                      Поздрави!

Коментар

"Мисля, че" мина на 2.12 именно пакета, притежаван от Холда. "Може би" го е закупила Групата, всъщност излезе ОФИЦИАЛНО инфо кой го е закупил. Вероятно смятам, че такъв обем дълг "мисля, че" имат само към АД, а и на база купувача на този пакет "имам известно основание", че парите са влезли именно в касата на АД. Аз лично "мисля, че" след като няма инфо за чистене на дългове, то "най-вероятно" парите са си оборотни. Може много да греша, както и не разбирам дълга в отчета и този в статията.
                        Догадка за мен е дали реално не разбираш какво искам да кажа.
                        "Мисля, че мога да мисля", но "вероятно може би" не е така, следователно всичко написано не е препоръка!
                        Мда, обърна го на базик.
                        Оставям те сам да си разсъждаваш и да си пишеш сценарии, няма да ти преча...

Коментар

ПХ на още много кредитори дължи пари... не се знае кой се е вредил първи за тези милиони през ЧСИ. Затова ти казвам догатки! Няма факти! В такъв случай се пише "мисля че", "може би" а не категоричното "парите влязоха в АД". Евентуално отчета може да предостави някви факти, така че ще поживеем и ще видим
                          "Мисля, че" мина на 2.12 именно пакета, притежаван от Холда. "Може би" го е закупила Групата, всъщност излезе ОФИЦИАЛНО инфо кой го е закупил. Вероятно смятам, че такъв обем дълг "мисля, че" имат само към АД, а и на база купувача на този пакет "имам известно основание", че парите са влезли именно в касата на АД. Аз лично "мисля, че" след като няма инфо за чистене на дългове, то "най-вероятно" парите са си оборотни. Може много да греша, както и не разбирам дълга в отчета и този в статията.
                          Догадка за мен е дали реално не разбираш какво искам да кажа.
                          "Мисля, че мога да мисля", но "вероятно може би" не е така, следователно всичко написано не е препоръка!

Коментар

Батя, незнам какво повече да ти кажа, от официалното изявление на АД-то...казват - дължат ни пари, минаха си през ЧСИ, кое повече? Дали са в касата ли? Би следвало все пак АД да си ги иска, а натам вече от АД ако са излезли - явно да си има пак договорка за това, а също и официално инфо. Ето защо аз за мен поне, към момента приемам, че са в случая оборотни, отчети разни ще покажат, то май даже трябва да ги погледнем.
                            Нямам препоръки!
                            ПХ на още много кредитори дължи пари... не се знае кой се е вредил първи за тези милиони през ЧСИ. Затова ти казвам догатки! Няма факти! В такъв случай се пише "мисля че", "може би" а не категоричното "парите влязоха в АД". Евентуално отчета може да предостави някви факти, така че ще поживеем и ще видим

Коментар

• Ето ако му се чете на някой до трето тримесечие какъв е пазарния дял, продажби, печалба/загуба, ликвидност, а също и заемите, при които нещо може само на мен да не ми се връзва.

http://x3news.com/download/?id=224543
                              http://x3news.com/download/?id=224542

Коментар

Мда, както и предполагах... само догадки...
                                Батя, незнам какво повече да ти кажа, от официалното изявление на АД-то...казват - дължат ни пари, минаха си през ЧСИ, кое повече? Дали са в касата ли? Би следвало все пак АД да си ги иска, а натам вече от АД ако са излезли - явно да си има пак договорка за това, а също и официално инфо. Ето защо аз за мен поне, към момента приемам, че са в случая оборотни, отчети разни ще покажат, то май даже трябва да ги погледнем.
                                Нямам препоръки!

Коментар

Working...
                                X