If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Намаляло е производството на авотмобилни горива и природен газ. Производството на безоловен бензин е с 4.4% по-малко до 130 хил. т; производството на дизелово гориво отчита спад с 18.0% до 132 хил. т; а на природен газ - с 4.0% до 24 млн. станд. куб. м. Спрямо година по-рано НСИ отчита увеличение на производството единствено на твърди горива – с 9.5% и на ток - с 2.8%. На годишна база спада производството на пропан-бутан - с 30%, на дизелово гориво - с 33%, на безоловен бензин - със 17.7% и природен газ - с 11.1%. На месечна база нарастват доставките на твърди горива - с 16.6% до 4 .6 млн. т, на природен газ - с 35.5% до 351 млн. станд. куб. М и на електроенергия - с 22.1% до 3 502 Гвтч. Доставките на дизелово гориво за спрямо месец по-рано са намалели с 16%. Доставките на пропан-бутан и безоловен бензин остават без изменение. Спрямо декември 2012 г. увеличение има на доставките на твърди горива - с 9.3%, пропан-бутан - с 17.2%, електроенергия - с 0.1% Сравнението с декември 2012 г. показва спад на доставките на безоловен бензин - с 33.3%; дизелово гориво - със 7.2%; природен газ - с 6.9%.
Жека, според мен твоите разсъждения са най-близо до истината. Когато изрева Денис Ершов какво каза, ако иска някой да намери статията, аз преразказвам... Това е инсайдерство, на Запад за това нещо се лежи у панделата, Кредитора, Продавача и Купувача са едно и също лице.... Ние знаем кой е Купувача, това е Най-елегантния Мустак на БФБ, следователно Кредитора е пак Мустака, а ЧСИ-то е натиснало спусъка, когато му е наредил пак Мустака
Счетоводния запис на ПХ е:
Преди сделката: Акции Петрол / Задължение Мустак
Сделката: -Акции Петрол / -104 млн
След сделката: 0 Акции Петрол / Задължение Мустак-104млн
Това е според мен, целия паричен поток е завъртян между свързани лица на Мустака и това по никакъв начин не касае Петрол АД
Здравейте!
Единствено мисля, че продавача все пак не е Мустака, но след кратка консултация АД в лицето на чичо Митко е пристъпило към реализиране на вземането си. Пак обаче трябва сигурно да има разни документи вътре в управата, но пък те не стават и публични, освен тия свързани мисля с ОСА.
Всъщност в статията малко по-друго казва:
При тази транзакция – кредиторът, инвестиционният посредник и купувачът са едно и също лице.
Малко остана до отчета, ще се види, но дори и да не са оборотни, а да са погасени, за което пак никъде не виждам инфо, а не са пари за семки, та дори и да не са оборотни, пак държа, че не са ги видели в сметката на ЧСИ от ЦКБ и да са си ги щипнали. Пак не искам да навлизам в подробности и квалификации за подобен "съществуващ" вариант.
Nikodim, 96-97 % са във фирми, регистрирани в близост до Мустака, 700 к + в държавата, 200 к + в Ню Йорк, 45 к във Варна, 370 к в Нафтекс, 120 к в чичо Митко, кой остана, аз, ти, Монти, Макс и т.н. 1.8 до 3.1 %
Ne разбрах: Кои са сега собствениците на Петрол ???
Ако действително се интересуваш от позицията прочети темата назад, ще получиш отговор на повече въпроси, а не само на този... Опитвам се да съм ти полезен
Жека, според мен твоите разсъждения са най-близо до истината. Когато изрева Денис Ершов какво каза, ако иска някой да намери статията, аз преразказвам... Това е инсайдерство, на Запад за това нещо се лежи у панделата, Кредитора, Продавача и Купувача са едно и също лице....
+1 Даже се чудеше кой е инициирал продажбата, което при ПУБЛИЧНА продан не би трябвало да е загадка.
Не, просто го написах както ти би искал да бъде.
Ще се радвам да кажеш кое по-точно не бях писал като хората - може би, че никъде официално няма инфо какво е станало с тия 104 млн. ли? Мисля всеки от нас изразява предположение, друг задава основателен въпрос и някъде в спора се ражда истината.
Поздрави!
Жека, според мен твоите разсъждения са най-близо до истината. Когато изрева Денис Ершов какво каза, ако иска някой да намери статията, аз преразказвам... Това е инсайдерство, на Запад за това нещо се лежи у панделата, Кредитора, Продавача и Купувача са едно и също лице.... Ние знаем кой е Купувача, това е Най-елегантния Мустак на БФБ, следователно Кредитора е пак Мустака, а ЧСИ-то е натиснало спусъка, когато му е наредил пак Мустака
Счетоводния запис на ПХ е:
Преди сделката: Акции Петрол / Задължение Мустак
Сделката: -Акции Петрол / -104 млн
След сделката: 0 Акции Петрол / Задължение Мустак-104млн
Това е според мен, целия паричен поток е завъртян между свързани лица на Мустака и това по никакъв начин не касае Петрол АД
Мда, обърна го на базик.
Оставям те сам да си разсъждаваш и да си пишеш сценарии, няма да ти преча...
Не, просто го написах както ти би искал да бъде.
Ще се радвам да кажеш кое по-точно не бях писал като хората - може би, че никъде официално няма инфо какво е станало с тия 104 млн. ли? Мисля всеки от нас изразява предположение, друг задава основателен въпрос и някъде в спора се ражда истината.
Поздрави!
"Мисля, че" мина на 2.12 именно пакета, притежаван от Холда. "Може би" го е закупила Групата, всъщност излезе ОФИЦИАЛНО инфо кой го е закупил. Вероятно смятам, че такъв обем дълг "мисля, че" имат само към АД, а и на база купувача на този пакет "имам известно основание", че парите са влезли именно в касата на АД. Аз лично "мисля, че" след като няма инфо за чистене на дългове, то "най-вероятно" парите са си оборотни. Може много да греша, както и не разбирам дълга в отчета и този в статията.
Догадка за мен е дали реално не разбираш какво искам да кажа.
"Мисля, че мога да мисля", но "вероятно може би" не е така, следователно всичко написано не е препоръка!
Мда, обърна го на базик.
Оставям те сам да си разсъждаваш и да си пишеш сценарии, няма да ти преча...
ПХ на още много кредитори дължи пари... не се знае кой се е вредил първи за тези милиони през ЧСИ. Затова ти казвам догатки! Няма факти! В такъв случай се пише "мисля че", "може би" а не категоричното "парите влязоха в АД". Евентуално отчета може да предостави някви факти, така че ще поживеем и ще видим
"Мисля, че" мина на 2.12 именно пакета, притежаван от Холда. "Може би" го е закупила Групата, всъщност излезе ОФИЦИАЛНО инфо кой го е закупил. Вероятно смятам, че такъв обем дълг "мисля, че" имат само към АД, а и на база купувача на този пакет "имам известно основание", че парите са влезли именно в касата на АД. Аз лично "мисля, че" след като няма инфо за чистене на дългове, то "най-вероятно" парите са си оборотни. Може много да греша, както и не разбирам дълга в отчета и този в статията.
Догадка за мен е дали реално не разбираш какво искам да кажа.
"Мисля, че мога да мисля", но "вероятно може би" не е така, следователно всичко написано не е препоръка!
Батя, незнам какво повече да ти кажа, от официалното изявление на АД-то...казват - дължат ни пари, минаха си през ЧСИ, кое повече? Дали са в касата ли? Би следвало все пак АД да си ги иска, а натам вече от АД ако са излезли - явно да си има пак договорка за това, а също и официално инфо. Ето защо аз за мен поне, към момента приемам, че са в случая оборотни, отчети разни ще покажат, то май даже трябва да ги погледнем.
Нямам препоръки!
ПХ на още много кредитори дължи пари... не се знае кой се е вредил първи за тези милиони през ЧСИ. Затова ти казвам догатки! Няма факти! В такъв случай се пише "мисля че", "може би" а не категоричното "парите влязоха в АД". Евентуално отчета може да предостави някви факти, така че ще поживеем и ще видим
Ето ако му се чете на някой до трето тримесечие какъв е пазарния дял, продажби, печалба/загуба, ликвидност, а също и заемите, при които нещо може само на мен да не ми се връзва.
Батя, незнам какво повече да ти кажа, от официалното изявление на АД-то...казват - дължат ни пари, минаха си през ЧСИ, кое повече? Дали са в касата ли? Би следвало все пак АД да си ги иска, а натам вече от АД ако са излезли - явно да си има пак договорка за това, а също и официално инфо. Ето защо аз за мен поне, към момента приемам, че са в случая оборотни, отчети разни ще покажат, то май даже трябва да ги погледнем.
Нямам препоръки!
Коментар