IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да, те просто с многото грешки лично мен ме накараха въобще да не им вярвам на коефициентите/данните и не ги гледам при тях дори за фирми, в които нямам акции и просто искам съвсем информативно да набележа нивата ...

конкуренцията им засега поддържа добро ниво - да видим докога ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
      е, гугъл ... ти сега искаш Инвестора да носят и съдебна отговорност за подобни грешки?!?! това ми се струва прекалено ...

да не говорим, че е някак си по-елегантно подобни коефициенти сам да си ги изчисляваш ...

например във в. Пари (печатното издание) много дълго не си бяха оправили п/е-то на ХД Пътища ... изчислили бяха печалбата разделена на броя акции преди намалението на номинала и цитираха п/е от едно и кусур седмици наред!!!!

...
      така е и това, а аз уточнявам и затова пиша, че не се оплаках в КФН, а от друга страна нямам сайт който чете половин България! Та имането е свързано с отговорности. Ако ще се отнасят несериозно към читателя...да спрат да се занимавам с борсата. като гледам как тук бъка от реклама не ги съжалявам- виждам, че са уверени в това, което прават и просто ги насърчавам да са още и още и още по-точни

Коментар

• е, гугъл ... ти сега искаш Инвестора да носят и съдебна отговорност за подобни грешки?!?! това ми се струва прекалено ...

да не говорим, че е някак си по-елегантно подобни коефициенти сам да си ги изчисляваш ...

например във в. Пари (печатното издание) много дълго не си бяха оправили п/е-то на ХД Пътища ... изчислили бяха печалбата разделена на броя акции преди намалението на номинала и цитираха п/е от едно и кусур седмици наред!!!!

...

Коментар

• Първоначално изпратено от USATRADER
          abe investorski tupani, da zemete da si opravite bugavia sait i glupostite koito pokazva. HIKA mkt.cap 380 mln.BGN? Ne stiga che polzvate samo freeware ami i smetkite sa vi greshni. OPRAVETE SI DANNITE cirkove
          много по-неприятни и коварни са грешките при изчисляване на счетоводната стойност на акция. Пример е HSOF - там преди 2 години бяха сметнали над 1000 лв. на акция при цена на пазара около 1,10 лв.!!! една нищо и никаква запетайка...обаче във вреда на четящите. Интересно е как обясняват това на КФН? Тогава започвах да търгувам и се прецаках. По-късно разбрах, че съм можел да им създам и много главоболия- а аз се обадих по телефона и ги помолих да поправят инфото...седя си още 3 месеца така!
          Същите грешки "на запетайките" са много подвеждащи и при изписване на ПЕЧАЛБАТА на дружеството и мисля, че изчезването на тези графи днес не е случайно- явно има оплакване от някой по-нов участник, който се е подвел някъде- явно са решили -по-добре да липсват данни отколкото да са грешни (или лъжливи). Изказвам искренно съчувствие на работещите в този сайт - наистина имат нужда от хора, които да са изключително прецизни в работата си! а къде ги?

Коментар

• abe investorski tupani, da zemete da si opravite bugavia sait i glupostite koito pokazva. HIKA mkt.cap 380 mln.BGN? Ne stiga che polzvate samo freeware ami i smetkite sa vi greshni. OPRAVETE SI DANNITE cirkove

Коментар

• P/E

Откъде се взе P/E 117 в инвестора? Като гледам печалбата на акция, която са сметнали горе, май проблемът е с формулата, не с данните...

Коментар

• Излезе поправка в отчета на Емка - явно има полза от този форум все пак - последно Емка притежава 10,22% от акциите на ХИКА - край и точка.
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Може и да се обадя - да питам в крайна сметка коя е вярната информация? Не че е чак толкова важно, но ако действително Емка е увеличила дела си в Хика това може да се тълкува по определен начин.
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Според мен ЕМКА не е увеличило участието си в ХИКА, просто са изчислили грешно процентите. В справка 7 на отчететите са посочени броя акции и те са 794300 - 10.22%.Справка 8 са посочени процентите от капитала на ХИКА - 12.96%. Тоест отчета си противоречи. И аз се заблудих, чак на 3то четене го видях, не очаквах да има чак толкова явни несъответствия в отчет. Като се има предвид данните подадени от самото дружество ХИКА, смятам че просто който прави отчетите в ЕМКА има проблем със смятането на проценти.
                    Съответно може и да бъркам и ЕМКА да има съвсем друг брой акции, непоказани никъде. Не би ме изненадало, тия отчети за повечето дружества са толкова измислени че няма накъде повече.
                    А официално уведомяване се прави за проценти кратни на 5 - тоест ако мине над 15 или падне под 10.
                    Също - 90% съм сигурен че сайтовете като инвестор.бг взимат данните наготово от справка 8, тоест оттам идва и грешката на информационните сайтове. Съответно всеки да си прави изводи за достоверността на информацията в този тип сайтове.
                    Мнението ми не е препоръка за нищо.
                    Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на ЦК

Коментар

• Разгледах по-подробно отчетите на Емка - от тях излиза е участието на Емка в Хика се е повишило от 10,22 на 12,96 някъде около трето тримесечие.
                      За съжаление в отчетите на Хика това не е отбелязано, за да направим засечка. Нямало е явно и официално уведомяване.
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• В отчета на ЕМКА има противоречие - дружеството притежава 794300 акции в други дружества. Тъй като ЕМКА не притежава акции в други дружества,би трябвало това да са акциите на ХИКА. Но в справка 8, която аз директно гледах, е дадено че ЕМКА притежава 12.96% от капитала на ХИКА, и то от трето тримесечие на 2007
                        От друга страна в отчетите на ХИКА, ЕМКА има 10.22%
                        Тоест има грешка. На пръв поглед ми се струва че е в отчетите на ЕМКА, но може и да греша
                        Лично мнение, не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от pennywise
                          Мой пропуск, видях какво имаш предвид
                          В отчета за 12 месечието ЕМКА има 12.96% от ХИКА, което е милион и нещо акции
                          В отчета за деветмесечието също
                          В отчета на ЕМКА за шестмесечието на 2007, дружеството притежава 10.22 - 198 хил. преди увеличението или 794 399 след увеличението
                          С други думи - акциите не са придобити през последните 3 месеца, придобити са между 6 и 9 месец на 2007
                          Аз в отчета на Емка към 31.12. виждам 794 300 акции на Хика. От там е и цитата

Дружеството е увеличило броя на акциите си в “Индустриален капитал холдинг” АД от 198 575 бр. акции на 794 300 бр. акции в резултат от увеличение на капитала чрез разпределение на неразпределената печалба от 2006год.
                          Това обаче прави около 10,2%. Явно нещо не е в ред в отчетите или не е оповестена информация.
                          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от pennywise
                            Мой пропуск, видях какво имаш предвид
                            В отчета на ЕМКА за шестмесечието на 2007, дружеството притежава 10.22 - 198 хил. преди увеличението или 794 399 след увеличението
                            С други думи - акциите не са придобити през последните 3 месеца, придобити са между 6 и 9 месец на 2007
                            А в отчета на Хика не е отразена промяна на акционерите:

"Индустриален капитал-холдинг" АД

Акционери Акции към 31.12.2007 г. % Акции към 30.09.2007 г. %
                            1 Индустриален кредит България ООД юридическо лице 1 426 400 18,34 1 426 400 18,34
                            2 ЗАИ АД юридическо лице 794 864 10,22 794 864 10,22
                            3 ЕМКА АД юридическо лице 794 300 10,21 794 300 10,21
                            4 Он Хотер Ишай физическо лице 425 840 5,48 425 840 5,48
                            5 Други юридически лица / 46/ юридическо лице 672 760 8,65 672 760 8,65
                            6 Индивидуални акционери /31 377/ физически лица 4 087 656 52,57 4 087 656 52,57
                            ОБЩО 7 775 980 100,00 7 775 980 100,00
                            Въпросът стана, в кой отчет има грешка?
                            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Мой пропуск, видях какво имаш предвид

Коментар

• Прочети по-внимателно въпроса и ще разбереш кое не ми е ясно. Мисля, че съм го обяснил много точно.
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X