Първоначално изпратено от maretoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Грубо казано бруто 0,167 нето 0,14
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Преди всичко искам да подчертая, че стискам палци на Експат и мисля, че са едно чудесно "явление" на пазара ни.
Динамиката обаче за която говориш е за нечия сметка, нали така? От тези движения едни печелят, а други губят. Аз залагам на това, че печелят умни спекуланти за сметка на държателите на Фонда или както ДДДД иска да се казва, мисля, че спекулантите отдалечават и все повече ще отдалечават кривите на Софикс и на Фонда.
Въобще не виждам, че Експат "следват досто точно Софикс", но това мое изказване е доста тъпо по презумция.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Както виждаш Експат следва доста точно Софикс и малко спекуланти няма да променят доходноста на фонда. Какво по добро за пазара от това да има динамика.
Динамиката обаче за която говориш е за нечия сметка, нали така? От тези движения едни печелят, а други губят. Аз залагам на това, че печелят умни спекуланти за сметка на държателите на Фонда или както ДДДД иска да се казва, мисля, че спекулантите отдалечават и все повече ще отдалечават кривите на Софикс и на Фонда.
Въобще не виждам, че Експат "следват досто точно Софикс", но това мое изказване е доста тъпо по презумция.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Как да стане това, като при всяка промяна в индекса, Фондът бива фронтрънван сериозно за мащабите си? Как може да следва дългосрочно и успешно като в този случай например може да се наложи да продаде бройки, които представляват 9 месечният оборот от дадена акция? Просто Експатци, колкото и да са малки спрямо свои западни аналози, все още са твърде големи за ликвидността на пазара ни. Пожелавам им успех, но мисията им определено е доста сложна! Колко време ще остане незабележимо да купуваш дадена акция на над 4 лв и да я продаваш на малко над 3?
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
Според мен дивидент е договорен от Алианц и в бъдеще , но играта е другаде - сега ХИКА се търгува на 56% от стойността на дяловете им в M+С и ЕМКА. Незнам как да оценя дяловете в другите компании ,така че някой ако има идея да коригира.
Покрай ребалансиране на ЕТФ-а няКОЙ се готви да изкупи доста ефтино акциите на Хикаm cap m cap hika 52.877 mch 324.2 22.37% 73 emka 65.6 33.42% 22 94 56.00%
Същата сметка я правих при 4,3 и акцията стигна 4,8 ..
А освен изброените акции тук са ЗАИ и милионите в банка и сметката излиза под 50 % ....
Не е препоръка..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСамо да добавя, че фонда не се цели към печалба на акционерите а да има равна или по-висока доходност от индекса.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТук дивидента дали ще е постоянен? Какви са нагласите?
Покрай ребалансиране на ЕТФ-а няКОЙ се готви да изкупи доста ефтино акциите на Хикаm cap m cap hika 52.877 mch 324.2 22.37% 73 emka 65.6 33.42% 22 94 56.00%
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМонти, не можа да ме убедиш. Звучи ми като пожелателно мислене. Успех.
Само да добавя, че фонда не се цели към печалба на акционерите а да има равна или по-висока доходност от индекса. На къде е индекса не е негова отговорност. Изхождай от тази идея в сметките си.
Още един път ти пожелавам успех.
Ако гледаш Трасе в момента на излизане беше под 4 а сега е поне с 25 процента отгоре....
А сега могат да излезат 4 и да влезат 4 акции и излизащите са всички слаболиквидни и влизащите набалончени та Фонда ще получи удар въпреки твойто мислене че не го интересуват резултатите на фонда...
Акционерите са фонда а Василев е касиер....като на касата няма никой ... вече година....
Коментар
-
Монти, не можа да ме убедиш. Звучи ми като пожелателно мислене. Успех.
Само да добавя, че фонда не се цели към печалба на акционерите а да има равна или по-висока доходност от индекса. На къде е индекса не е негова отговорност. Изхождай от тази идея в сметките си.
Още един път ти пожелавам успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМожеш ли да се аргументираш?
Така че никито ще бъде главния купувач на дребни бройки на високи цени..
Вярно ще продаде пакета на ниското ,но има значение дали ще се пазари от 3 лв или от 3,80...
Не е препоръка...
П.П. Днес минаха 6К на 3,5..лв. и ще се купува над 3,70-3,80 дребни пакети в края на сесията......
Мисля че тази цена ще се подкрепя точно заради това предположение......и затова че средната на Софикс фонда е над 4,60 и 30% ще са сериозна загуба....докато ще се търси по малък процент ако и Капачките требва да излезат там и на 12 няма да има купувач....
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Само за протокола ти- записах 250х3,403
знаех че си някъде между мойте поръчки...
4д,някой пусна червена светлина на сфетофара...
Не е препоръка..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеМай на 3,5 ще бъде договорката на пакети от първи ред.....
не е препоръка..
Само за протокола ти- записах 250х3,403
Коментар
Коментар