IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захарни заводи АД (ZHZA / ZAHZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от scportal
    Гледайки раздвижването в началото на седмицата и днес - предполагам че нещо ще стане в скоро бъдеще - просто е невъзможно една позиция да скочи от 1 лев на 25 лев и да няма събитие - интересното е, че ако е било манипулация големите брокери нямаше да изчакват на по-високи цени с разпродажбата!
    Определено интересна позиция - очаквам интересни раздвижвания!
    Е то по-интересно от това, здраве му кажи.

    Коментар


    • Гледайки раздвижването в началото на седмицата и днес - предполагам че нещо ще стане в скоро бъдеще - просто е невъзможно една позиция да скочи от 1 лев на 25 лев и да няма събитие - интересното е, че ако е било манипулация големите брокери нямаше да изчакват на по-високи цени с разпродажбата!
      Определено интересна позиция - очаквам интересни раздвижвания!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от scportal
        Може ли някой да направи същото и с BZAH. Заслужава ли си да се купува и умишлено ли пада цената - ако да кое смятате, че ще е нормалното и ниво. Смятате ли че може да става въпрос за някакво закупуване на завода от чужд инвеститор?
        Всичко е възможно за тази позиция. Със сигурност, обаче ще има спечелили и загубили.

        Коментар


        • Може ли някой да направи същото и с BZAH. Заслужава ли си да се купува и умишлено ли пада цената - ако да кое смятате, че ще е нормалното и ниво. Смятате ли че може да става въпрос за някакво закупуване на завода от чужд инвеститор?

          Коментар


          • Някой може да прогнозира цената на ZAHZA в кратко- , средно- и дългосрочен план!
            Тези които го напомпаха до 95лв. и след това го оставят да пада свободно!
            Пощенска банка
            Загора Финакорп

            Телефоните им можеш да намериш на www.bse-sofia.bg!
            Обади им се и питай - дано да ти кажат!!!

            Коментар


            • Kajete kakvo stana sas cenata na ZAHZA nqkoi moje li da analizira.
              Zapo4na strahotno poka4vane, ot vrornik do sega se smaza i dneska nqkoi 4rez posrednici zaloji po seriozni oferti kopuva. Nako moje li da analizira i da dade prognoza za cenata v kratkosro4en plan? Molq koito ima informaciq ili sobstvena prognoza da kaje, moje da mi napi6e e-mail
              sstore@mail.bg, 6te se otplatq s informaciq po druga poziciq

              Коментар


              • Коко това казаха, това написах и аз. Знам че и в ЕС има квоти ама тука е булгаристан.

                Коментар


                • Захарта с мито от 5% няма как да бъде махната.

                  Коментар


                  • Гриша Ганчев, собственик на „Литекс комерс":


                    - Тъй като заявихте, че захарният бизнес остава в приоритетите ви, как оттук нататък ще се развие започналата война в бранша за разпределение на преференциалните квоти за внос на сурова захар? Явно няма място за всички под слънцето?
                    - Не, не съм съгласен, че няма място за всички. Аз съм го показал нагледно, че мога да работя с всички и да има място за всички под слънцето.
                    - Защо обаче се стигна до конфликта ви със "Захарни заводи" - Горна Оряховица, и "Литекс", подкрепяйки другите пет. предприятия от бранша, удари горнооряховци под пояса?
                    - Какво е станало - станало е това, че те искат да печелят по 10 млн. лв. на година, а другите да умират от глад. Не става така. За всички има място, както се изразихте, под слънцето. Само че не може едни да са добре за сметка на други. Не може колегите от Горна Оряховица да искат да работят като в планова икономика - ние сме решили всяка година толкова хиляди тонове да произвеждаме и да печелим.
                    - Не е ли по-добре според вас преференциалните квоти за внос на сурова захар с по-ниски мита въобще да отпаднат и всеки да се оправя, както може, и да се доказва на пазара?
                    - Квотите няма да паднат, защото в Европейския съюз също има квоти. Да, но другарите от Горна Оряховица не са прочели, че има квоти. Смея да твърдя, че благодарение на мои познанства и връзки дадоха голяма квота за българските предприятия, защото колегите ми от Горна Оряховица до последно искаха пред Европейския съюз да съживяват цвеклопроизводството.
                    - Обаче тук роля има и държавата, която 15 години безхаберие гледа как се съсипва стратегически захарен отрасъл, който е гръбнакът на хранително-вкусовата промишленост, която също отиде "на кино". Вярно ли е?
                    - Така е. Но според мен благодарение на Главно управление "Митници" и на Министерството на финансите отрасълът захар в българската икономика в последните три години е в цветущо състояние. Преди това, както с вас вече сме си говорили надълго и нашироко по тази тема, корабите прелитаха през митниците като лястовици. Всички знаят за прословутите 60 000 т сурова захар, дето уж ги наваля дъжд и заминаха в Черно море. Знае се за едни други тонове, които във Варна бяха "прескочили" граничния пункт. Сега държавата е урегулирала отрасъла и си прибира предварително парите. Какво по-добро от това?

                    Коментар


                    • От нова година захарта поскъпва с 50%. Махат се количествата с преференциални такси от 5%. Току що го казаха по новините

                      Коментар


                      • ZAHZA е моята KOZA

                        Коментар


                        • Навивайте се навивайте се лошо няма
                          Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

                          Коментар


                          • BZAH e дупка, а истината е в ZAHZA
                            Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

                            Коментар


                            • Ами аз нямам нищо против да си ги държа вместо да ги продам сега а после пак да отидем над 25.00, което мисля ще стане скоро

                              Коментар


                              • Историята с BZAH е следната. През 2003г. се учредява дружеството "Българска захар 2002г." с цел изкупуване на активите на BZAH. Първоначални собственици са били "Захар био" и BZAH. Пез 2004г. от "Българска захар 2002" излиза като собственик "Захар био", а участието на BZAH се намалява към момента BZAH няма никакво учстие в "Българска захар 2002". Близо 100% са собственост на Демба трейдинг. Към момента "Българска захар 2002" е работещо предприятие и инвестицията в размер от 2 милиона и 300 хиляди лева е направена именно там.

                                Коментар

                                Working...
                                X