тука какво става, все около 1 лев се върти цената, дали ще има мърдане нагоре?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)
Collapse
X
-
Re: За Булленд
Първоначално изпратено от КонсултантМисля, че това е едно от подценените дружества, при сч. стойност 1.14 може да се купи за около 1 лв. или по номинал. Да не говорим, че това ще е единствения АДСИЦ който ще плати дивидент!
ще го отценят LAND-а ама вече няма да е на тази цена
В някой от вестниците пишеше, че при падаш пазар инвеститорите се насочвали към нискорискови инвестиции (вие ще кажете дали LAND е високорисков актив)
П.С. Имам акции и не препоръчвам продажба ........или покупка
само се радвам на цените, на които може да си пазарува и сега човек
Коментар
-
Има резон донякъде в това , което казваш.Замислял съм се , макар , че нямам намерение да продавам в близките няколко години.Та в момента навсякъде има поне по 2-3 кооперации , както и достатъчно вече заможни селскостопански производители , които купуват и се разширяват.Да не говоря за Елана/за тях зная /, които са изключително агресивни в момента и доста вдигнаха вече ценовата летва.И пак казвам-започнах да купувам преди година/заделих част от печалбата на БФБ през февруари/ и до сега съм инвестирал много повече от 1500 лв...
Коментар
-
ABC, не забравяй и проблема с ликвидността. Купиш на пет места по 10 дка да речем. Ако тръгнеш да ги продаваш, колко време ще ти трябва да ги пласираш на добра цена. И хайде - ще харесаш едни 10 дка и ще броиш 1500 лева за тях примерно. Ама я купи за 100 000, ще се озориш. Пак ще отидеш при някой посредник, ще му броиш едни комисиони - няма друг начин.
Коментар
-
Не е точно така , Гари.Попромениха се нещата-сега арендаторите започват да хлопат на вратите , за да наемат земя.Заплащането става вече дори авансово за годината/както си е нормално , де/.Не , че не съм се замислял да влязя и аз в АДСИЦ , защото смятам , че имат бъдеще , но си мисля , че доходността , която аз ще получа ще е по-голяма.Да не говорим , че от гледна точка на диверсификацията ще имам не само акции , а и реален актив като земя.Все пак всичко се случва , нали?Успехи!
Коментар
-
Не, Kronin. Не се занимавам с посредничество. И не съм стъпвал в село от години. Камо ли да ходя по нивята да оглеждам земя. Да се пазаря, да се разправям с арендатори и т.н. Мързелив съм си и това е. Затова и се интересувам от такива АДСИЦ, които имат желание да правят всичко това вместо мен.
Този проспект го сложили най-отгоре, а аз го търся на BUL... Кьорава работа съм, сори.
Коментар
Коментар