IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• LAND се управлява консервативно и ръстът му предстои

Обърнете внимание от кого се управлява този фонд и ще разберете, че няма случаен човек. И тримата директори се познават и работят от отдавна и освен познанията им по капиталови пазари имат и други специфични умения и контакти.
    На тази база като се прибави и консервативното управление на фонда, мисля че ръстът е на прага ни.
    Ако съм прав и влязат още няколко стратегически инвеститора, то всичко си идва на място!!!!

Коментар

• alex, не съм икономист, но от техническата ми гледна точка мога да споделя как виждам нещата: Булленд стартираха трети, след предишното им вдигане на капитала бяха на едно с Мелинвест, но последните месеци Агрофинанс ги изпревари и двата (и по капитал и по закупена земя). Друг е въпроса кой какво и на какви цени купува, но това само те си знаят. Интересно е, че сега и трите дружества правят едновременно своите вдигания на капитала и ще е показателно кой как ще се справи. Ако mvr0306 си е взел дивидента, да ти каже взел ли е от другите. При положение, че и петте АДСИЦ-а работят на един и същи пазар, но с различни обеми в този ранен етап (все пак още трупат земи) не би следвало да имат огромни разлики. Управлението на активите им е различно, но кое е по-добро е рано да се прецени. Ако искаш и цифра - 1,50 е минимум на фона на другите, а да оценявам стойността на акцията на което и да е дружество - не се наемам.

Коментар

• alzag колко според теб трябва да струва една акция? Като се обосновеш естествено.

Коментар

• alex, на какви нива се търгуваха другите земеделски АДСИЦ-ове в началото на годината, а сега къде са! И LAND-а ще ги стигне, ако имаш време да почакаш разбира се :-)

Коментар

• Защо мислите че сега е с ниска цена? Дайте обосновка! Ако е с ниска да купувам!?

Коментар

• Част е от група.Макар и не толкова директно.Но нямат активен PR и затова цената им е ниска.Иначе си бачкат и си мълчат.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Защото не е част от холдинг, като някой други АДСИЦ-ове. Ако човек си направи сметка какъв дивидент (0,0000 лв) получава от дружество с цена на акциите 2,00-2,30 лв и макар и мижавия 0,004 лв на акция от 1,30 лв - сам да си прецени. За тези с по над 2 лв ще те попитам само, ако си продадат сега всички активи, ще постигнат ли 120 % печалба за да покрият цената на акциите си???

Коментар

• Има ли някой идея защо това дружество се търгува на тази ниска цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306
                    как точно ще бъдат преведени парите от дивидента - ще се появят направо в Кобоса ли?
                    Взе ли ги вече?
                    бях отпуска и не съм разбрал дали са ги превели вече (дивидентите)

Коментар

• как точно ще бъдат преведени парите от дивидента - ще се появят направо в Кобоса ли?

Коментар

• Интересно какво ли правят с офис сградата?

Коментар

• При кое правителство беше Валентин Карабашев и какво ви е мнението за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от drememi
                            Днес Дневник
                            е дал LAND в таблица на Х страница на четвърто място по доходност от фондовете за земя
                            явно че и журналистите вече ще започват да му обръщат по-голямо внимание ;-)
                            Не бях погледнал, но LAND e с най-ниска покупна себестойност на земята от всичките 6 фонда представени в статията.

Явно че не се купува на всяка цена, а само при добри цени* ;-)

*Знам че подбират и само качествени земи.

Така, че тук посоката е ясна!

Коментар

• Първоначално изпратено от drememi
                              Днес Дневник
                              е дал LAND в таблица на Х страница на четвърто място по доходност от фондовете за земя
                              Явно и други са чели Дневник днес, не само ти ;-)
                              хубав ръст

Коментар

• Днес Дневник

Коментар

Working...
                                X