IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук изненадаха приятно.Маджовцити са по добри от Домузите.Имам малко които купих преди месеци..Пак ще дойде времето както МЦХ И МОНБАТ ДА СА 20 лв.Ще купя ако има сгодна цена

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Ама Кирето не продаде ли тук
      Продаде на високото и може да ги връща в ниското
      Знаеш как е Малко като при биовет а вероятно и при други които имат "вола-х" отчети ))) Споменавам го по принцип като пример. Иначе Кирето нямаше биовет, (не ги харесва космонавта и домуза- както му казва)
      Last edited by precakanoto; 30.04.2015, 14:10.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        И при "чичо" Тошко отчетите са малко "вола-Х", не се поддаваме на изненади
        Дано пуснат някоя стинка дивидент. Така и Кирето ще е доволен
        Ама Кирето не продаде ли тук

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Мисля, че отчета не е лош.
          И при "чичо" Тошко отчетите са малко "вола-Х", не се поддаваме на изненади
          Дано пуснат някоя стинка дивидент. Така и Кирето ще е доволен
          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Мисля, че отчета не е лош.

Коментар

• Kире, тука мълчаливо стъпват играчорите, как мислиш, оформя ли се вече някакъв плах първоначален шус !? ))
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнение
                Брей, доста голямо кюфте
                Може да бягат хората, цената е добра, ...като за "неизбушеняк" - добре изглежда
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Брей, доста голямо кюфте

Коментар

• Преци, на прозак ли си или на амфети след патките на Бож

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Прецаки , аз продадох на 11, 2. То не че не се набута и със шита на Захариев
                      Че как можа точно там да се набуташ. Но евала, че си го признаваш. Не знам кой разумен човек ще си хариже парите на оня мургав изпечен тарикат, но те и при химко някога имаше заигравки с ниската цена - все пак за чистите хартии знаем, че фундамента е без значение, там всичко е възможно. Лотарията също произвежда по 1 милионер на 2 седмици
                      А тук кире може и да купуваш на 6 кинта щом си продал на 12 - до края на годината - ъп4000
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Прецаки , аз продадох на 11, 2. То не че не се набута и със шита на Захариев
                        Last edited by Andi11; 11.05.2014, 11:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнение
                          Хинтересно е днес тука
                          Дааа, заляли са кандидат-печалбарите с тоалет-папир Може и Киро да се е облекчил
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Хинтересно е днес тука

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                              При мен оценката клони към двата лева, не бих дал три...
                              Съгласен, коментара за 4-5 лева (по-надолу в темата) ми е още от резултатите в Q3 2013

След последните две тримесечия, ще очаквам deleverage и поне 30 млн. годишен оборот да вляза пак. Но на този етап и 2 лева не съм сигурен дали бих извадил за кадастрон.
                              Тук най-много ме притесняват две неща:
                              1) Постоянните разходи за заплати - политиката на фирмата е да не уволнява, защото в региона после трудно се намират добре обучени специалисти, каквито имат в момента.
                              2) Високите разходи по лизингите - ако това тримесечие не направят ръст в оборота, ще започнат сериозно да бавят доставчици или ще просрочват лизингите си и ще се нуждаят от сериозно реструктуриране:
                              - През паричния поток са платили 577 хил. лева за лихви и главници по лизинги.
                              - EBITDA за Q1 2014 е 582 хил. лева, което означава, че всичко което фирмата изкарва се насочва за плащания по лизинги!
                              - Да не говорим, че WC development-а също е отрицателен и паричния поток от оперативна дейност е едва 242 хил. лева - поради тази причина са използвали натрупаното кешче от преди, но сега накъде??

Имат и много натрупани материали, защото вероятно не са очаквали, че ще загубят клиент/и с голям дял от приходите им от продажби. Надявам се тези на 8 милиона материални запаси да са добре диверсифицирани, защото ако са нещо специализирано, което не го продават вече не само, че ще бъдат в default към доставчици и финансови институции, ами ще имат и нужда от сериозен оборотен лимит от някоя банка!!!

Единственият извод в момента е мениджмънта да се стегне и да започне да привлича нови клиенти, както и да се ориентира към експорт, което до момента не е било някаква значима практика за компанията. Друго важно е преструктуриране на материалните запаси, незабавна продажба на неликвидните такива на едро, за да се освободи паричен поток за плащания към доставчици, за да не пуснат една молбичка за несъстоятелност, защото знам че мениджмънта обича да плаща избирателно и да просрочва някой задължения към доставчици с над 100- 120 дни...

За КФН: Мнението ми се дължи на анализ на публичната информация и не е препоръка за покупко-продажби на акции на Унипак. Имах, вече нямам заради тенденциите в отчетите :P
                              Last edited by BSE Will Rise; 01.05.2014, 20:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                                много са 5 лв,. И 3 лв ми се свидят да дам за този дирижабъл. Не е препоръка
                                При мен оценката клони към двата лева, не бих дал три...
                                Не е препоръка

Коментар

Working...
                                X