IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой следи ли я тази компания? Нещо интересно напоследък? Събрал съм едно пакетче тука ама голяма скука...
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Бутайте цената сега де. Имам артии. Може и да ми се иска да махна малко, така, че не е препоръка
      Last edited by mechka uteshitelka; 26.01.2012, 14:34.
      Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Единият от управителите тук имаше 4,996 %, но сега са 5,002%. вече. Е това е хубава акция, мениджмънта притежава процент и увеличава инвестицията си тук...

Коментар

• Ко стана еееее... Печалбата е 1.75 мил. П/Е колко става някъде под 5 май Или над 20 % възвръщаемост

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
            E то остана сега да кажеш, че си и финансов анализатор от "простичките". Ако не си разбрал сарказма и иронията, чрез които те имитирам, пази Боже от таквизи финансови анализатори. Освен това беше първия, който започна с лафовете за търгово и алибали, което определено си е твърде интересна информация, доста в повече от това, на което всички търгуващи артиите, /както си написал спазвайки Закона !!! / могат да разчитат, за да правят "врътки" Та това ме и провокира, да те продължа в твоя стил с каквато и да е друга алтернатива, която бидейки възможна с някаква дори нищожна вероятност, взе, че те хвърли в тъча. Ти пък взе, че се засегна и се хвърли да организираш лов на вещици. Само щото не е на твоето, и вече си готов, да заведеш в пъклото, плеядата инвестиращи, доверили се на "анализа" за търгово или увеличение на капитала. Ами има си дви, питай него дали, какво и как, преди да си завъдил някой нов анализ
            Това са прогнози с определена вероятност. Както и да е, финансовите ще покажат какво се случва с Унипак АД, а така или иначе по-умният отстъпва, който в случая съм АЗ!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
              А ти би ли разказал как ще продадат фирмата, че ми стана интересно, някои параметри по сделката, едно друго? Изглежда знаеш доста повече от "простичките" финансови анализатори, които спазват закона и търгуват единствено на база публично достъпната информация!
              E то остана сега да кажеш, че си и финансов анализатор от "простичките". Ако не си разбрал сарказма и иронията, чрез които те имитирам, пази Боже от таквизи финансови анализатори. Освен това беше първия, който започна с лафовете за търгово и алибали, което определено си е твърде интересна информация, доста в повече от това, на което всички търгуващи артиите, /както си написал спазвайки Закона !!! / могат да разчитат, за да правят "врътки" Та това ме и провокира, да те продължа в твоя стил с каквато и да е друга алтернатива, която бидейки възможна с някаква дори нищожна вероятност, взе, че те хвърли в тъча. Ти пък взе, че се засегна и се хвърли да организираш лов на вещици. Само щото не е на твоето, и вече си готов, да заведеш в пъклото, плеядата инвестиращи, доверили се на "анализа" за търгово или увеличение на капитала. Ами има си дви, питай него дали, какво и как, преди да си завъдил някой нов анализ
              Last edited by mechka 429; 20.10.2011, 02:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                Ей са, скоро ще стане ясно Аз пълня винаго щом падне нещо на примоция. Започнал съм от 1,50
                И аз пълня почти при всяко изсипване, и аз имам и от 1.50

Коментар

пък аз те съветвам да не пишеш прекалено много глупости, за да не заблудиш разни инвеститори и да не стигаш до проблем с контролиращите институции
                  Можеш ли да обясниш, кое ще накара собствениците да правят обратно изкупуване ??? например
                  А ти би ли разказал как ще продадат фирмата, че ми стана интересно, някои параметри по сделката, едно друго? Изглежда знаеш доста повече от "простичките" финансови анализатори, които спазват закона и търгуват единствено на база публично достъпната информация!

Коментар

1. Мажоритарните собственици ги касае до толкова, до колкото проценти искат от печалбите, които изобщо не са малки на фона на пазарната капитализация;
                    2. Считам, че прогноза от 18 700 000 лева приходи от продажби на продукция е абсолютно материална и реалистична стойност, както и 2 081 260 лева за нетна печалба за деветмесечието;
                    3. Считам, че новите собственици (акционерите на "Форт" ООД) са достатъчно опитни и заинтересовани в дългосрочен план спрямо развитието на фирмата. И само за протокола бих искал да отбележа, че собствения капитал в момента на покупката е бил 6 763 000 лв, а в момента гони 11 млн., така че "няколкото милки" вече са реализирани и ако успяват да реализират по 3 млн. лв на година (което е реалистична стойност за 2012г.) защо да я продават при положение, че това им е над 50% доходност на година на база вложените в края на 2006 г. средства. Разбира се ако си пиеш ракията със собствениците и търгуваш на база вътрешна информация те съветвам да се пазиш от КФН, докато аз разсъждавам през зимата.

Не е препоръка!
                    пък аз те съветвам да не пишеш прекалено много глупости, за да не заблудиш разни инвеститори и да не стигаш до проблем с контролиращите институции
                    Можеш ли да обясниш, кое ще накара собствениците да правят обратно изкупуване ??? например

Коментар

Tова с обратното изкупуване и търгово си е, да го кажем, малко като глупост ! Без да се засягаш, но ... мажоритаряТ изобщо не го касае, каква е разликата между Х и У, или Z, където Х,У,Z са произволни параметри.
                      Като си захванал с ултрапрогнози от типа "какво /най-много/ ми се иска" защо не предположиш нещо по-близко до грубата материална и капиталистическа действителност. А именно - собствениците на форт са направили каквото направили с банкова врътка, купили павликянците после ги изправят на крака и .... ги шиткат за няколко милионки в повече. Това, за колко милионки и кога ще се случи, е нещото, върху което можеш, да поразсъждаваш през дългите, студени, зимни нощи и после да интегрираш резултата в темата В същото време, в никакъв случай, не трябва да го отчитаме за препоръка !
                      1. Мажоритарните собственици ги касае до толкова, до колкото проценти искат от печалбите, които изобщо не са малки на фона на пазарната капитализация;
                      2. Считам, че прогноза от 18 700 000 лева приходи от продажби на продукция е абсолютно материална и реалистична стойност, както и 2 081 260 лева за нетна печалба за деветмесечието;
                      3. Считам, че новите собственици (акционерите на "Форт" ООД) са достатъчно опитни и заинтересовани в дългосрочен план спрямо развитието на фирмата. И само за протокола бих искал да отбележа, че собствения капитал в момента на покупката е бил 6 763 000 лв, а в момента минава 11 млн., така че "няколкото милки" вече са реализирани и ако успяват да реализират по 3 млн. лв на година (което е реалистична стойност за 2012г.) защо да я продават при положение, че това им е над 50% доходност на година на база вложените в края на 2006 г. средства. Разбира се ако си пиеш ракията със собствениците и търгуваш на база вътрешна информация те съветвам да се пазиш от КФН, докато аз разсъждавам през зимата.

Не е препоръка!
                      Last edited by BSE Will Rise; 19.10.2011, 16:54.

Коментар

Визирах отношението между нетната печалба и пазарната капитализация. Макар и да няма паричен поток, това си е възвращаемост на инвестицията на база собствен капитал. Така или иначе тези натрупани активи не се губят, а се разпределят в даден бъдещ момент или се инвестират! А и какво ме интересува спадът на пазарната цена с 20 лева обем, при положение, че "Net Worth"-а се повишава. Ако в дългосрочен план разликата между пазарната и счетоводната стойност е значително, спокойно бихме могли да очакваме или обратно изкупуване или търгово предложение!

Да и аз мисля, че печалбата вероятно ще бъде по-голяма, но това е според моите "Median Forecasts".
                        Tова с обратното изкупуване и търгово си е, да го кажем, малко като глупост ! Без да се засягаш, но ... мажоритаряТ изобщо не го касае, каква е разликата между Х и У, или Z, където Х,У,Z са произволни параметри.
                        Като си захванал с ултрапрогнози от типа "какво /най-много/ ми се иска" защо не предположиш нещо по-близко до грубата материална и капиталистическа действителност. А именно - собствениците на форт са направили каквото направили с банкова врътка, купили павликянците после ги изправят на крака и .... ги шиткат за няколко милионки в повече. Това, за колко милионки и кога ще се случи, е нещото, върху което можеш, да поразсъждаваш през дългите, студени, зимни нощи и после да интегрираш резултата в темата В същото време, в никакъв случай, не трябва да го отчитаме за препоръка !

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                          Фундаментът е железен, да видим дали ще се запази и занапред
                          Да, така е, но дори и рентабилността да падне малко, печалбите пак ще бъдат повече от задоволителни

Коментар

• Фундаментът е железен, да видим дали ще се запази и занапред

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                              Каква доходност, какви 5 лв? Доходност от дивидент или какво, ако акцията пада.
                              Относно очакванията за печалба - очаквам повече от посочената сума, но освен, че не е препоръка, какво от това !?
                              Визирах отношението между нетната печалба и пазарната капитализация. Макар и да няма паричен поток, това си е възвращаемост на инвестицията на база собствен капитал. Така или иначе тези натрупани активи не се губят, а се разпределят в даден бъдещ момент или се инвестират! А и какво ме интересува спадът на пазарната цена с 20 лева обем, при положение, че "Net Worth"-а се повишава. Ако в дългосрочен план разликата между пазарната и счетоводната стойност е значително, спокойно бихме могли да очакваме или обратно изкупуване или търгово предложение!

Да и аз мисля, че печалбата вероятно ще бъде по-голяма, но това е според моите "Median Forecasts".

Коментар

Прогнозирам, че приходите от продажби на продукция за деветмесечието ще бъдат около 18 700 000 лева.
                                Очаквам натрупаната печалба за същия период да бъде в размер на 2 081 260 лева, което ще представлява по около 0.916 лева печалба на акция или доходност от около 23% от последната сделка

УСПЕХ
                                Каква доходност, какви 5 лв? Доходност от дивидент или какво, ако акцията пада.
                                Относно очакванията за печалба - очаквам повече от посочената сума, но освен, че не е препоръка, какво от това !?
                                Last edited by mechka uteshitelka; 19.10.2011, 13:44.
                                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Working...
                                X