IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Все още го няма отчетчето, ето тук са: http://www.unipackbg.com/?page_id=84

Аз печалбата очаквам да е около 3 милиона. Акцията трябва да експоадира при такава печалба . 4 лева си е смешна стойност...
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Излязъл ли е вече отчета, гледам, че продавачите са се отдръпнали, маржа купува-продава станал 1,20

Коментар

• Аз лично успях да понасъбера бройки и все още си купувам от време на време. Ако реша трудно ще ми е да ги продам, ама при П/Е около 4.2 и растящи продажби и печалба скоро няма да е така

Нали знаете, за каруцата - като изкачи баира всеки иска да се качи, ама няма да има 'удобни места' за всички

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
          Добре казано мечко ! Тоя феникс, едва ли ще го разберат, собено ако се надява да "влиза" на 1.80. Докато вършееше из оптик и уелнес - новите-стари чисти хартии, тук баламурниците са се свършили.
          Последните бяха на 1.50, но това беше мноооого отдавна. Сега вече и на 4 не може да купи достатъчно бройки.
          По онова време дори се побъзиках с Киро, че беше започнал да я купува още на 2,20, не изчаквайки клякането до 1,50. Все едно, де, и на 2,20 е чудесна покупка.
          Не е проблем излизането ти фениkсе, проблема ти е влизането !
          Мечка стръвница и мечка утешителка... Сериозно?

Ок, по същество. Мислите, че имам оферти на 1,80 където се чакат 400 бройки или общо 720 лева? Много на дребно играете, сериозно.

Проблема, мечки. е и влизането и излизането. Само малко цифри:

Общата сума на всички оферти купува е под 2,500 лв.
          Общата сума на оферти продава до 5 лв е 3,300 лв.
          От началото на годината по позицията има 13 сделки за общо 6,000 лв и среден дневен оборот от 26 лв.
          Free float-a е най-много 146,235 акции, което по последната цена прави 613,000 лв.

Имайки предвид всичко, ме кара да мисля, че сте купували между 1.50 и 2,20 и сега се надявате да продадете на над 4 и да вземете по няколко стотин лева печалба.

Лично мнение и не представлява въвет за операции с финансови инструменти.

Коментар

• Аз и на 1.50 си купувах тук

По време на кризата, това е една от много малкото компании, които се разрастваха. По-подценена от нея не виждам в момента...

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
              Съвсем погрешно те разбират според мен
              Добре казано мечко ! Тоя феникс, едва ли ще го разберат, собено ако се надява да "влиза" на 1.80. Докато вършееше из оптик и уелнес - новите-стари чисти хартии, тук баламурниците са се свършили.
              Последните бяха на 1.50, но това беше мноооого отдавна. Сега вече и на 4 не може да купи достатъчно бройки.
              По онова време дори се побъзиках с Киро, че беше започнал да я купува още на 2,20, не изчаквайки клякането до 1,50. Все едно, де, и на 2,20 е чудесна покупка.
              Не е проблем излизането ти фениkсе, проблема ти е влизането !
              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение
                Мда, тук добрите коментари и рекламите на компанията са повече като бройка от сделктие за последните месеци не ме разбирайте погрешно, компанията ми харесва и бих влязал на тези нива, но с тази ликвидност после няма излизане.
                Съвсем погрешно те разбират според мен

Коментар

• Мда, тук добрите коментари и рекламите на компанията са повече като бройка от сделктие за последните месеци не ме разбирайте погрешно, компанията ми харесва и бих влязал на тези нива, но с тази ликвидност после няма излизане.

Коментар

• Тук единствения кусур е малкия дивидент, но пък е пример за добро управление и иновации- е и ниско ликвидно еНе е препоръка за нищо..

Коментар

• Тук имаме П/Е около 4.2 в момента, само за деветмесечието печалбата на акция е левче кефче.

Криза от години, но тук продажбите и печалбата не са спирали а растат. А ЕБИТДА още повече... Реална цена е около 10-12 кинта за мене, но нищо не препоръчвам, нали знаете...

Средната ми на мен е около 3 лева ама добри бройки не мога да събера...
                      Last edited by XY; 28.11.2012, 19:58.

Коментар

• Едва ли , но ако продължат с това темпо ставам все по атрактивни. Ниско ликвидно и с реални отчети и продажби- идеално за помпене, но да видим кога ще се усетят
                        Не е препоръка за нищо

Коментар

• Kiro, как мислиш, дали през последното предновогодишно и силно тримесечие няма да избухат една яка печалба и да приключим годината с п/е под 2,5
                          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• 2,2 млн артии. x 0,30 лв = 660 хил.
                            Представям си, какво ще стане ако отделят 1/5 от печалбата за дивидент. (ебаси и еларга и атерата и глупавите адсици си) ....

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                              Не се мъчи. Не можеш тук да влезеш в час. Особено с последното становище, където си написал една голяма глупост. Естествено, че "типичното за България" - както си се изказал като голям експерт, всъщност е невярно. Но като не знаеш - нормално да си съчиняваш. Естествено, че има Свързани. А сега за дивиденти, принципно пАри нема понеже може да се насочват за да се инвестира в още една печатна базичка (поредната), което не е непременно лошо, но ще е към Форт A дивиденти - чакай. И аз ще чакам, (за да не скочиш сега ядосан), само допълвам, че имам от тези. А дано дивидентите да не са поредните жълти стинки за отбиване на номера. Не е препоръка
                              Игнорирайки личните нападки, така и не мога да разбера какво точно имаш предвид.
                              Следя фирмата и имам акции от повече от три години и просто констатирам, че междусвързаните обороти са незначителни, както и вземанията и задълженията между свързани лица, което е честа практика на територията на страната ни (ярък пример са Варна Плод АД).
                              А за тази базичка към Форт, за която говориш, мисля че би било изключително неуместно, особено предвид факта, че Унипак е съдлъжник по инвестиционен кредит на Форт, което изобщо не е малко.

ПС: А ти като голям експерт с интересни неща си запълваш времето, а времето е пари. Ай не ме занимавай с глупости...

Коментар

• Интересно дружество, и с впечатляващо управление последните пет години, но дали няма и те да го ударят на източване след време. Нещо съм скептик към повишаване на цената.

Коментар

Working...
                                X