Според мен това е един от холдингите, които ще се търгуват доста добре на Борсата в бъдеще, тъй като всяка година е на печалба, раздават дивиденти и не се "източва" от мажоритарите. Важно е да видим отчета за 2005г., защото ако е добър ще има интерес към дружеството още в самото начало. Някой по надолу беше писал, че е малък free float - но според мен трябва има събрани акцийки по разни "рънъри", които ще ги пуснат на каквато и да е цена и който закачи в началото - ще изкара некой лев. А цената може би ще се уравновеси като на другите подобни холдинги BHC, GAMZA, DOVUHL. Но пак казвам, че всичко зависи от отчета и информацията, която ще излиза около дружеството и дъщерните му.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златен лев Холдинг (HLEV)
Collapse
X
-
До средата на 2005 повечето акционери имаха по 5 акции с номинал по 1 лв. На общо събрание е решено част от неразпределената печалба да се раздаде под формата на допълнителни 4 акции на всяка акция и 1 лв. дивидент. Така че сега първоначалните акционери в Златен лев имат по 25 акции от Златен лев холдинг с номинал 1 лв.
Коментар
-
Алчен, хората с бонови книжки едва ли имаг повече от 5 /пет/ акции. На каква цена мислиш, че ще са склонни да ги продадат за да избият комисионната на ИП и да остане нещо повече от пари хляб?
Тук не очаквай някаква луда търговия, докато цената не скочи до 3-4 лева за акция.
Ако намериш нещо по-евтино, обади се!
Коментар
-
Абе 100-200 акции дневно на бабички не могат да мръднат цената - си мисля аз, а в момента освен в мажоритарите - няма големи пакети на друго място - аз вече се поинтересувах ако може да си купя малко акции преди да тръгнат на борсата. Ако някой има инфо някой да продава акции на дружеството - нека да пише тук и ще се свържем да се спазарим
Коментар
Коментар