If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На проведеното на30 06 2014 ОСА е гласуван дивидент бруто 0.15 лв/нето 0.1425лв/
Не е препоръка за търговия с акции
Като се добави и очаквания от мен дивидент за тази година, благодарение на сделката, която са направили, горе-долу ще се вземе цената, актуална в момента, а акциите ще си ни останат!
Можем да очакваме доста приличен дивидент от тук, още повече и при сегашните нива на търговия, като знам, че разпределят почти цялата печалба под формата на дивидент!
Размер на инвестицията в хил. лв./ Процент на инвестицията в капитала на другото предприятие
ОРГТЕХНИКА СИЛИСТРА АД, гр. СИЛИСТРА
49/17.55%
ДФ ЗЛАТЕН ЛЕВ ИНДЕКС 30
191/38.03% ЕЛПРОМ ЗЕМ АД
273/3.22%
НЕОХИМ АД
1,521/1.95%
БИОВЕТ АД
1,436/2.42%
Миналата година дадоха по 35 стотинки, тая по 30 стотинки дивидент.
Принципно е добре, макар явно да изтече вътрешна информация защото акциите от 72 стотинки тръгнаха нагоре преди седмица още.
Въпросът ми е , след тия сочни дивиденти мениджмънта да не е решил да ликвидира холдинга , защото като гледам цената на акциите му определено ликвидиран ще струва повече от функциониращ ....
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Предложение за решение - ОС на акционерите приема предложението на Съвета на директорите от остатъка от неразпределена печалба в размер на 3 123 452,29, получен като неразпределената печалба на дружеството за минали години до 2010г. включително, възлизаща на 4 348 687,35 лева, се намали със загубата за 2011 г. в размер на 1 225 235,06 лева, да бъде разпределен брутен дивидент за акционерите в размер на 1 944 588 лв., или 0,30 лева за акция. ОС възлага на СД да определи дата за започване раздаването на дивидент в законоустановения срок.
Ако си ги придобил от масовата приватизация сега трябва да имаш по 25 акции от Златен лев холдинг и 25 акции от Инвестиционно дружество Златен лев.
Навремето фонда им се раздели на две.
Що се отнася до дивидент имаш право да си търсиш дивидент за последните 5 години. Доколкото си спомням в три от петте са давали дивидент...
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар