Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златен лев Холдинг (HLEV)
Collapse
X
-
Konsultant
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеПо мои сметки излизаше към 1.40 и затова продадох и на толкова. Иначе ако се върви към ликвидация може и да е над 2 лева. Левче не знам как го получаваш, само дивидента+дела в Неохим+парите в техния си взаимен фонд и дялове на други компании като Елпром правят повече от това.
Тъй като по долу стана въпрос за разбиращи и ред други изцепки , -към твоите аргументи и в подкрепа на сметките на "Мажоритаря" ще добавя един "байпас" ;- всяка от следващите две години тук ще има дивидент от "бездействие" не по нисък от 15%доходност към остатъчна стойност ! НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!! -/личен ключ към бараката ми/Last edited by inta53; 16.04.2015, 14:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнениеПонеже последните събития ми дръпнаха вниманието и реших да направя оценка на холдингчето.
Е по тая сметка всяка цена над левче ми излиза, че е безумна. А то сега е над 1.40.
На практика холдинга генерира само загуби, а целия дивидент идва от частичната ликвидация на портфейла.
Относно останалите активи, то те са крайно неясни изобщо какво правят, да не говорим да бъдат оценени колко струват...
Но си е тръпка де...
Мнението разбира се не е препоръка за вземане на инвестиционни решения.
Ай със здраве.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнениеПонеже последните събития ми дръпнаха вниманието и реших да направя оценка на холдингчето.
Е по тая сметка всяка цена над левче ми излиза, че е безумна. А то сега е над 1.40.
На практика холдинга генерира само загуби, а целия дивидент идва от частичната ликвидация на портфейла.
Относно останалите активи, то те са крайно неясни изобщо какво правят, да не говорим да бъдат оценени колко струват...
Но си е тръпка де...
Ай със здраве.
Коментар
-
Понеже последните събития ми дръпнаха вниманието и реших да направя оценка на холдингчето.
Но си е тръпка де...
Ай със здраве.
Коментар
-
+1
Като се има и в предвид ,че ощетиха акционерите с близо милион ,като се "отърваха " от акциите на "Биовет" ,те не останаха златни яйца в кошницата
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа вметна само едно уточнение:
Не е коректно тазгодишния дивидент тук да се нарича и изчислява като дивидентна доходност
Този термин се използва за постоянни, ежегодни дивиденти в подобен размер. Това тук си е частична ликвидация.
Успех на акционерите! Аз лично съм пас, понеже не мога с висока степен на сигурност да изчисля остатъчната стойност на акцията, след изходящия поток от дивидента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеБЛАГОДАРЯ за ПРИЯТНАТА ПУБЛИКАЦИЯ !!!
Това което е неприятно , че съвпада датата с МСХ , на което също исках и планирах да присъствам. Ако поискаме съвместно отсрочка с един ден , дали ще ни уважат искането ? Примерно това ОСА да бъде на 28,05,2015. в четвъртък или петък 29,05, , дали има такава практика - да се съобразят и с друга публична компания ?
Може би Мариан ще сондира почвата за обща информация ?
Златен лев Холдинг АД-София представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 27-05-2015г. от 11:00 часа в СОФИЯ-1111, ВЕНЕРА № 5 ХОТЕЛ ТРИАДА, при следния дневен ред:
Съветът на директорите на “ЗЛАТЕН ЛЕВ ХОЛДИНГ”АД - София, на основание чл.223, ал. 1 от ТЗ, свиква годишно Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 27 май 2015 г. от 11,00ч. в гр. София, ул. “Венера” № 5, хотел „Триада”, „Конферентна зала” № 1, при следния дневен ред: 1. Приемане на доклада за дейността на дружеството за 2014г.; предложение за решение – ОС приема доклада за дейността на дружеството за 2014г. 2. Одобряване на годишния финансов отчет на дружеството за 2014г.; предложение за решение – ОС одобрява годишния финансов отчет на дружеството за 2014г. 3. Приемане на доклада на независимия одитор за извършена проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2014г.; предложение за решение – ОС приема доклада на независимия одитор за извършена проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2014г.; 4. Приемане на доклад, съдържащ програма за прилагане на политиката за възнагражденията за следващата финансова година или за по-дълъг период; предложение за решение – ОС приема доклад, съдържащ програма за прилагане на политиката за възнагражденията за следващата финансова година или за по-дълъг период. 5. Приемане на доклада на Одитния комитет на Дружеството за дейността му през 2014г.; предложение за решение – ОС приема доклада на Одитния комитет на Дружеството за дейността му през 2014г. 6. Приемане на отчета на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2014г.; предложение за решение - ОС приема отчета на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2014г. 7. Приемане на решение за разпределение на финансовия резултат за 2014г.; предложение за решение – ОС приема предложението на СД да бъде разпределен брутен дивидент в размер на 0,64 лв на акция или общо 4 148 454.40 лв. като източник на този дивидент е текущата печалба за 2014 г. в размер на 4 091 050,66 лв., намалена със сумата от 5 875 лв., съставляваща заделени резерви до пълния размер на законовите изисквания в размер на 648 196 лв., съставляващи 1/10 част от капитала на дружеството като остатъкът в размер на 4 085 175,66 лв. се увеличи със сумата от 63 278,74 лв., съставляваща част от неразпределената печалба за предходни години. Овластяват СД със свое решение, като се съобрази с нормативните разпоредби, да определи начална дата за изплащане на дивидента. Приема сума общо в размер на 40 000 лв. за сметка на неразпределената печалба да бъде заделена за изплащане на тантиеми на членовете на СД, които следва да приемат свое вътрешно решение за разпределението й между отделните членове. 8. Освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2014г.; предложение за решение - ОС освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2014г. 9. Изслушване на предложение на Одитния комитет за избор на регистриран одитор на дружеството и избор на регистриран одитор за финансовата 2015г.; предложение за решение - ОС приема предложението на Одитния комитет за регистриран одитор на дружеството за финансовата 2015г. да бъде избрано Одиторско предприятие „Одит Виктори Груп” ООД, чрез регистрирания одитор Радослав Порожанов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи то само Сашка има песен за Иван. Съдба, какво да правим.Понеже съм комбинатор веднага реших проблема. Ще го накажем Веско да ни отпусне няколко милиона кредит, които ще инвестираме да докараме AC/DC да ни пеят новата си песен : "Иване. Иване" докато пием ракията
DEАL !!!Last edited by inta53; 15.04.2015, 23:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеРАДВАМ СЕ - щом така си решил !
Сега се прибирам от Зл. пясъци - ... Стресираш ме със предложената музика честно ,- пия пея но със Сашка - недей нещо по родно ,- ще го измислим .
На мен ми се иска двамата с теб да накажем Веско - глоба , танци нещо от тоя род. Цял ден да се разхождаш в МОЛА - ще го разфасовам - но трябва да го излъжем да дойде.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа вметна само едно уточнение:
Не е коректно тазгодишния дивидент тук да се нарича и изчислява като дивидентна доходност
Този термин се използва за постоянни, ежегодни дивиденти в подобен размер. Това тук си е частична ликвидация.
Успех на акционерите! Аз лично съм пас, понеже не мога с висока степен на сигурност да изчисля остатъчната стойност на акцията, след изходящия поток от дивидента.
Ще ще , ще си я сметнеш , да не не ти слагам иконките ти любимки , а дивидентнота доходност - ами при твоя Бедо и ТИМ и Елтос и и и.... - върни си лентата назад , че си по от отдавна в спекулата и им ги сметни - доста народ ще ти е благодарен !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеВече нямам златни левове.........
Да пием ракия и да слушаме тази песен :
https://www.youtube.com/watch?v=oXcoezXYWf4
с макс на волумето
РАДВАМ СЕ - щом така си решил !
Сега се прибирам от Зл. пясъци - ... Стресираш ме със предложената музика честно ,- пия пея но със Сашка - недей нещо по родно ,- ще го измислим .
На мен ми се иска двамата с теб да накажем Веско - глоба , танци нещо от тоя род. Цял ден да се разхождаш в МОЛА - ще го разфасовам - но трябва да го излъжем да дойде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЗа втория .... мани бегай , но ще ти го покажа до края на месеца Кой Е !!!
Сега няма как. Щеш не щеш ще трябва да идваш да черпя.
Да пием ракия и да слушаме тази песен :
https://www.youtube.com/watch?v=oXcoezXYWf4
с макс на волуметоАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар