IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от IvoDim
    Няма връзка между Евроинс и Евробанк на ниво акционери. Никога не е имало.
    Иво, позволи да те поправя, но преди доста години Евроинс бе акционер на Евробанк. Малко след като Истрокапитал купиха банката, Евроинс и Евробанк поеха по самостоятелни пътища. Едните със застраховане, но без подкрепата на банката, другите като един от най-бързо развиващите се малки трезори.

    Успех!

    Коментар


    • Информацията (от извора) си е ЕДНА ЧИСТА РЕКЛАМА..., но не ми се иска точно в тоя момент да започвам СПОРА СИ ПО ДЕТАЙЛИ, защото много време ще отнеме, а аз имам доста задачи оттук нататък...

      Коментар


      • Ако някой е бил на презентацията в Гранд Хотел София нека сподели ако е чел нещо интересно, моля

        Коментар


        • Само като допълнение да кажа, че инфото е от официалния сайт на компанията, и трябва да е достоверен относно регистрационните документи и официално предоставяните данни. За другото всеки си има глава на раменете и сиво вещество в главата. А др. Ленин си има една добра максима, че съмнението и проверката са висша форма на доверие.

          Коментар


          • Много хубави неща са казани в информацията, ... и никакви минуси, което МЕ кара да мисля, че трябва да внимаваМ при вземането на решенията си (което не е нещо ново за НАС...)

            Успех при теста на пазарите (и на това д-во)!

            Коментар


            • За още по голяма ясното, ето официално инфо баш от извора:

              Застрахователно дружество "Евроинс" АД е регистрирано в края на 1996 год. с уставен капитал в размер на 3 млн.лв. През 2005 год. капиталът на дружеството бе увеличен на 5 млн.лв.

              Основните акционери в Евроинс са "Старком Холдинг" АД и "Еврохолд" АД притежаващи съответно 77 % и 23 % от акциите на дружеството.

              "Старком Холдинг" АД е холдингово дружество създадено през 1994 год., с основен предмет на дейност управление на финансови компании. Освен в Евроинс дружеството е мажоритарен акционер и в следните финансови институции: Здравно-осигурителна компания "Св. Николай Чудотворец", Лизингова компания "Старком Лизинг" и Инвестиционен посредник "Еврофорум" ООД.

              "Еврохолд" АД възниква като приватизационен фонд през 1996 год. През 1998 год. дружеството се преобразува в холдингова компания. "Еврохолд" АД е мажоритарен акционер в редица предприятия от разрилчни сектори на промишлеността. Дружеството е публично и акциите му се търгуват на Българска Фондова Борса.

              Евроинс e една от първите застрахователни компании в България получила лиценз за Общо застраховане по новия закон за застраховането от 1998 год. - Разрешение за извършване на застрахователна дейност № 8 от 15.06.1998 год., издадено от Националния съвет по застраховане при МС на Рeпублика България.

              От създаването си Евроинс работи с постоянен екип от мениджъри и служители благодарение, на които дружеството успя да затвърди позициите си на една от водещите компании на общозастрахователния пазар в България.

              През 2003 г. дружеството реализира 23 млн.лв. приходи от застрахователни премии, при 17 млн.лв. за 2002 год. Ръстът на компанията по този основен показател надвищава 35 %, което значително изпреварва увеличението на премийния приход на застрахователния пазар като цяло. Реализираният финансов резултат е печалба в размер на 1,54 млн.лв. спрямо 706 хил.лв. за 2002 год. или нарастване от 119 %.

              С тези резултати Евроинс се откроява като най-динамично развиващото се застрахователно дружество в сектора на "Общо застраховане", като само за четири години дейност, пазарният му дял нарастна от 1,65 % до 4,5 %.

              Портфейлът на Евроинс обхваща над 40 броя застрахователни продукти, които покриват 14 вида застраховки от общо 18 разрешени на общозастрахователните дружества.

              Евроинс е един от десетте учредители на "Националното бюро на българските автомобилни застрахователи" и е една от първите компании, които предложиха на своите клиенти застраховка "Зелена карта".

              Търговският модел на компанията е насочен към предлагането на пакетни застрахователни продукти, покриващи широк спектър от рискове и осигуряващи комплексно застрахователно обслужване на клиентите.

              През 2004 г. Евроинс внедри първата застрахователна картова система – InsCard, даваща възможност размера на застрахователното обезщетение да бъде изчислен веднага и плащането да се извърши до 24 часа от заявяването независимо, в коя част на България се намира клиентът.

              Дружеството разполага със собствена пласментна мрежа, широко разгърната на територията на страната и с утвърдено присъствие в основните областни и административни центрове. Евроинс има представителства в 87 града и работи с над 4000 служители, брокери и застрахователни агенти.

              Коментар


              • Благодаря за отговорите!

                Връзката, която търся, може да се види на някога неуместна ("...нерде Ямбол..."). Това се наложи от факта, че, когато, преди години, Евроинс стартираше, на места това ставаше точно в Евробанк, а знаем последната на кого беше собственост, преди да я купи Словашкия фонд, но ОПРЕДЕЛЕНО Евроинс стартира в условията (и доста след утвърждаване) на собствеността на Словашкия фонд...

                ...не се притеснявайте от горното, знаете за моя подход: търся телето винаги на най-неочаквани места (определено - не под кравата, което е масовата практика...)

                Успех, на всички спекуланти с борсовите инструменти на прохождащата БФБ!

                Коментар


                • Да истина е това, което казва Иво, просто съвпадения на имената. Клиент съм отдавна на Евроинс.

                  Коментар


                  • Няма връзка между Евроинс и Евробанк на ниво акционери. Никога не е имало.

                    Сполай Ви!

                    Коментар


                    • ...
                      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

                      Коментар


                      • Само да не пусна невярна информация, но може би въпросът ми трябваше да бъде формулиран така: купиха ли "Пиреос банк" "Евробанк" и ако "ДА", то защо тогава не са купили и "Евроинс" (като част от холдинга(?) )?

                        Коментар


                        • Знае ли някой каква е връзката между Евробанк и Евроинс (мисля, че в миналото имаше връзка)? А каква е сега ситуацията?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от st.st.s
                            Може ли да се участва във предлагането от COBOS и какъв 6те кода на листване.Благодаря предварително.
                            Кода е EURINS
                            Може и през Кобос-а

                            Коментар


                            • Може ли да се участва във предлагането от COBOS и какъв 6те кода на листване.Благодаря предварително.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Батя
                                да не забравяме уеб медия, съджънт аклуафърмс, транскард....
                                попитайте тези които се вързаха на тяхната въдица колко са доволни

                                Осторожно друзя!
                                риболовния сезон е открит!
                                Тъкмо и аз щях да кажа същото.
                                Само ще добавая към изброените и IBG

                                Не всяко дружество качено на борсата става за спекула така че спекулантите трябва да внимаваме

                                Коментар

                                Working...
                                X