IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Относно новите безплатни акци на Евроинс

Здравейте,колеги!
    Отсъствах дълго време, и затова искам да ви попитам:
    От кога ще ни се качат по под сметките новите безплатни акции на Евроинс-а и от кога ще се търгуват?
    Предварително благодаря на тези,които ще имат добрината да ми отговорят

Коментар

• Знам B.Graham, обаче я карат по старому. Дано новите не унищожат и малкия Free Float , който го има.
      Иначе и там цена се топорчи яко, макар и с малкото възможен обем.

Интересното тепърва предстои в този сектор.

Коментар

• Първоначално изпратено от azikram
        eто това направо ме срина, корк! аз имам известно количество акции тук , което смятах да продавам, но сега съм сигурен, че няма да мърдам от тук

да не забравяме, обаче, че освен добри възможности, пред нашите застрахователи има и някои заплахи.

не е препоръка
        Колега,ти си решаваш.Аз не карам никой да прави каквото и да било против волята си,само излагам част от мислите си във форума.Ако някой ги смята за логични ,ще се радвам,но инвестиционните решения се взимат лично.Това по-долу е основанието ми да съм акционер тук,като смятам,че ще спечеля порядъчно от всички перспективи пред застрахователните компани и по точно пред тази конкретна компания-ЕВРОИНС
        Относно заплахите: мисля,че на всеки му прави впечатление огромният интерес на чужденците към нашя пазар.Нооооо те искат да купуват съществуващи компании,с име,с развита клонова мрежа,с екипи които познават средата в която работят и т.н.Предполагам,че ако Евроинс беше на тезгяха,досега да са я продали.Но Евроинс само ще печели,че е интегрирана в ЕВРОХОЛД.
        Какво имаме там,продажба на нови автомобили,при изключително растящ пазар.А и да не забравяме,какви автомобили и по колко бройки продава.Вероятно тенденцията ще се увеличава и то с още по - високи темпове. Как се отразява това на компанията която ги застрахова-отлично.Лизинговото дружество на ЕВРОХОЛД също работи отлично,как се отразява това на ЕВРОИНС-отлично.
        ЕВРОФИНАНС съм почти на 100% убеден,че ще стане банка.Мисля,че застраховките които ще се правят там също ще са отлична възможност за ЕВРОИНС
        В предният си пост,пропуснах да спомена и за продажбата на Виктория на чужденци.

Горното е лично мнение и в никакъв случай не може да се тълкува като препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• eто това направо ме срина, корк! аз имам известно количество акции тук , което смятах да продавам, но сега съм сигурен, че няма да мърдам от тук

да не забравяме, обаче, че освен добри възможности, пред нашите застрахователи има и някои заплахи.

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
            Първоначално изпратено от НЕСТОР
            Там са евреи, като гледам и Булстрад - ските евреи как подават информация, та дано тези са по-словоохтливи....
            Булстрад май вече не са евреи.Май вече са нещо подобно на арийци
            Няма значение какви са,важното е,че се натрупва критично количество на информация в тази сфера.Ето някой важни акценти според мен.
            1-Всичко което се случва с Булстрад,и което виждаме как се отразява на цената на акциите му.
            2 - Всичко което се случва с ДЗИ- и парите които излизат и ще излезнат от там.( вероятно кей би си ще го отпише)
            3- Сделката за 10% от Лев инс ,цената която са платили за тези 10%,и кой ги е платил,плюс предстоящото ипо на Лев инс,което ще се презапише много сериозно и знаем как това се отразява на сродните компании на борсата.
            4-Предстоящото ипо на Армеец,което вероятно ще е следващата година,но така или иначе,неговото положително влияние тепърва ще се усеща.
            5-Започващата процедура за продажба на Общинска Застрахователна Компания,което също ще се отрази отлично н пазара.
            6-Добрите перспективи за застрахователният пазар в България и да не забравяме и в Румъния.Растеж на пазара в рамките на около 10 пъти по-висок от този в Западна Европа.Там имат 3-4% на година растеж,тук на балканите 30-40% .Вероятно до края на годината може да се очаква и още някоя придобивка от Еврохолд и може би още един пазар ще ни интересува в близко бъдеще.Да не забравяме и амбициите на Евроинс за сериозно присъствие на застрахователния пазар в Западна Европа.Нещо което лично аз смятам,че след като се изпълни,ще се отрази много благотворно на приходе,печалбата и вие знаете как на акциите
            7-Влизането на ЕВРОХОЛД в БГ 40 ,което знаем как се отразява на цената на влизащото дружество,което пък знаем как се отразява и на неговите дъщерни дружества,дори и след определен времеви лаг.
            8-Картбланша за сделката за БТК,което вече видяхме всички как се отразява на пазара,а ако има отписване,нещата ще станат много интересни
            9-Доброто корпоративно управление,нещо което навсякъде по света е оценено с поне 15-20 % по - високи котировки на акциите на такъв тип компании,за сметка на други които не могат да се похвалят със същото.

Ето защо аз съм акционер тук и смятам да остана за дълго такъв.

Горното е лично мнение и в никакъв случай не може да се тълкува като препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
              ...Сполай Боже и утре да е като днеска.
              Утре няма да е съвсем като днеска ама в понеделник може
              Life won't wait for you.

Коментар

Там са евреи, като гледам и Булстрад - ските евреи как подават информация, та дано тези са по-словоохтливи....
                Булстрад май вече не са евреи.Май вече са нещо подобно на арийци
                Life won't wait for you.

Коментар

• Чакаме с нетърпение и " лъвовете " / левовете /от Лев инс.
                  Там са евреи, като гледам и Булстрад - ските евреи как подават информация, та дано тези са по-словоохтливи.

Иначе в сектора има доста хляб / па макар и поскъпнал /.

Сполай Боже и утре да е като днеска.

Коментар

• В 12.37 часа днес бе прехвърлен мажоритарният пакет от 70% (2.7 млн. акции) от капитала на ЗПАД ДЗИ на цена 188.368 лв. за ценна книга, или общо 509 млн. лв.

Продавач по сделката е Контракт София ООД, а купувач - КВС Insurance NV, 100% дъщерно дружество на КВС Group NV, Белгия.

Нека припомним, че на 29 януари 2007 г. бе сключен договорът за продажба на 70% от капитала на ЗПАД ДЗИ.

Цената за пакета акции от 70% е в размер на 185 млн. евро, като в допълнение на тази цена сделката за продажба включва и допълнително плащане за 70% от неразпределената печалба от продажбата на дела на ЗПАД ДЗИ и Галоуей ООД (100% дъщерно на ЗПАД ДЗИ и ЗПАД ДЗИ-Общо застраховане) в ДЗИ Банк АД, в размер на около 75 млн. евро.

През май Комисията за финансов надзор издаде решение, с което одобри придобиването на ЗПАД ДЗИ от KBC Insurance, KBC Verzekeringen. Максималният срок за извършване на придобиването на акционерното участие определен от КФН бе до 1 септември 2007 г.

Очаква се купувачът да отправи търгово предложение към останалите акционери на ДЗИ, след което да отпише дружеството от публичния регистър.

Ето още една новина от сектора.Мисля,че това е поредното доказателство,за потенциала тук.Лично мнение разбира се.
                    А и да не забравяме,че Майката ЕВРОХОЛД влиза в БГ 40 ,тоест,още един импулс.

Коментар

Приятелю kork, ако ми разрешиш една малка поправка :
                      " По-добре късно, от колкото още по-късно. "

Звучи по-оптимистично.

Успех!
                      Много уместна поправка,разбира се,че ти разрешавам
                      Успех!

Коментар

• Приятелю kork, ако ми разрешиш една малка поправка :
                        " По-добре късно, от колкото още по-късно. "

Звучи по-оптимистично.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
                          Добро утро! Ти сам отговори ,kork.Аз EURINS купувам от нива около 3 лв. и дори при корекцията пролетта купувах,вместо да продам.Сега при всеки спад ,по малко пълня. Успех днес!
                          Разбрах те GALBA, радвам се,че и ти си тук.Аз съм отскоро,но по-добре късно,отколкото никога
                          Успех и на теб

пс
                          корелация мисля ,че имаше между цената на ЕУБГ и на Евроинс,но може и да бъркам

Горното е лично мнение и не е препоръка за нищо

Коментар

• Добро утро! Ти сам отговори ,kork.Аз EURINS купувам от нива около 3 лв. и дори при корекцията пролетта купувах,вместо да продам.Сега при всеки спад ,по малко пълня. Успех днес!

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
                              Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                              от тук нататък май ще задържим тия нива та чак до към началото на октомври.

освен ако през септември от менижмънта не се изфукат с някоя новина от сорта "Евроинс сключи първата си застраховка в Румъния"

не е препоръка
                              ...И коя е силата, която би задържала тези нива...?
                              GALBA, ти все пак какво твърдиш,че ще се качва,или че ще пада?!
                              То и аз не мисля,че тук цената ще се задържи,по-скоро съм умерен оптимист за растеж ,като октомврийското ниво го виждам с първа цифра различна от сегашната ,пък следващата незнам,зависи от това какви резултати ще има а и от новини и въобще куп други фактори.Но определено не мисля,че ще има спад или застой по тази позиция.Чувам,че и Общинската Застрахователна Компания ще се продава,а там ще е интересно,особенно цената.Ако е добра,както и се надявам,че ще бъде,още един инпулс тук.Въобще,интересни новини от този сектор,и все такива,че подкрепят тренда.

Да каже все пак,че горното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                                Първоначално изпратено от kork
                                Ей,да не се сподели човек , че си купува а и ,че още иска да си купи и цената веднага нагоре .Голямо надцакване,голямо нещо
                                пс
                                Интересно е съотношението на купувачите и продавачите.
                                39837бр. отляво и 6165 бр. отдясно
                                Друг път споделяй следното: Дружеството ми харесва ... по тази и тази причина. За това и напазарувах достатъчно. Кажеш ли, че е хубаво и искаш да купуваш, все ще се намери кой да те изпревари. А, че е хубаво - хубаво е.

Агенция “Фокус”
                                При всички застрахователи в края на годината премиите ще бъдат поне с 30% по-високи, според Асен Христов
                                София. Засега не ни се налага да променяме премията за застраховката “Гражданска отговорност”, като очакваме в края на годината премията да се повиши. Това коментира пред Агенция "Фокус" Асен Христов, председател на надзорния съвет на "Еврохолд България".
                                “При всички застрахователи в края на годината премиите ще бъдат поне с 30% по-високи спрямо миналогодишните. Ще се върви с постепенно изравняване на цените в ЕС”, прогнозира Христов.
                                След като продаваме застраховки в България 90% от щетите са в България, трябва да гледаме какво присъжда българският съд – суми, които са далеч по-ниски от тази в ЕС. Критериите в случая са доходите на хората, затова обезщетенията в страната ни са по-ниски, коментира Асен Христов.
                                Отдавна е отпаднала необходимостта да си носим сертификата “Зелена карта” при пътуване в чужбина, посочи той.
                                Асен Христов заяви, че очаква ръст на застрахователния пазар, както по отношение на услугите, така и на цените.
                                “Тази година очаквам да се окаже, че пазарът е нараснал с 20% спрямо миналата година”, прогнозира Асен Христов. Той посочи, че в ЕС пазарът нараства с не повече от 3 – 4 % годишно, докато в Румъния нарастването ще бъде с около 35%.
                                Ами аз така правя по принцип,но тук нещо се разкоментирах без време.Все пак влезнах доста сериозно тук преди да коментирам, но имам кеш за планирано количествоно ,и ме е яд,че така бързо се вдигна цената,без да съм купил достатъчно.Засега ще чакам някой да разпродаде по-сериозно количество,че не ми се обира отдясно,защото при този голям марж,между купува и продава,ще вдигна цената.Та така,тези дни ще дебна,пък да видим.В краен случай,ще си пазарим и отдясно Все пак,щом съм преценил ,че акцията има добър потенциал,няколко стотинки повече не са фатални
                                Интервюто е интересно,акцентите и аналогията с българсия и румънския пазар никак не е случайна.Общо взето,при този ръст на пазара,за който споменава г-н Христов,ще се отрази много добре на приходите компанията,на печалбата и,а и на нас самите,като нейни акционери.А и защо да правим само 20% ръст,като можем да добавим още 35%

Горното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X