If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ami kak nqma da vi kefi kato tova e edin ot malkoto ka4estveni zastrahovateli v BG s efektivno korporativno upravlenie.A q sega smetnete pri edno dvoino uveli4enie na grajdanskata otgovornost kude 6te otidat premiinite prihodi
НЕСТОРЕ, в моето семейство всички имаме такива програми.Аз съм с две.много мои познати започват да си правят.Да прав си ,че повечето го смятат за излишен лукс,но така беше с gsm,колите.Не е нормално да направиш застраховка на една ламарина за 4-5000лв-визирам кола,а за себе си и семейството да нямаш. Темата е обхватна,смятам да не занимаваме другите с това.Кгато мина през Пловдив ще го обсъдим на бира.Приятен ден.
000, аз имам две спестовни, една за сина ми и една за мен. Убедих и колегата ми да си направи две и го направи, но питам се колко от нас обаче биха направили подобно нещо.
Опитай се ти да убедиш някой да си направи и ще разбереш за какво говоря. Иначе потенциал несъмнено има , но този потенциал ми изглежда като нефт на 3000 метра под земята, докато му измислиш ефективна технология просто минава време.
Да, някой които четат какви застраховки съм направи ще си кажат " абе нали работиш на борсата и сам си управляваш парите - за какво са ти спестовни живото-застраховки !? " Така е, но за мен това са разходи по необходимост а не инвестиционни активи. Правят се по презумцията, така като си застраховаме домовете, бизнеса, КАСКО на колите, децата, че и жените ако искаш.
Хайде сполай и на Еврохолд да си направят една живото-застрахователна компания, че да утихнат страстите на инвестирали и не инвестирали в Еврохолд.
Не мога да разбера защо си мислите, че Евроинс един ден няма да слключва застраховки живот със спестовен характер.
Ти би ли сключил спестовна застраховка в Евроинс. Убеден ли си, че ще ги има след 20 г.? На този пазар действат компании с над 100 г. история - Алианц, ING, Граве. И хората ще се доверят на тях, не на някакви измислени Евроинс, които изведнъж станаха много велики въпреки че не се виждат на картата.
Несторе, именно добрите переспективи са в живото-застраховането.Това,че малко хора ползват този продукт в бг,показва колко много хляб има на пазара.В развитите страни почти всички работещи имат нещо от този род.Необходимо ли е ние да откриваме топлата вода.В застраховането най-печеливщия отрасъл е животозастраховането ,а най-губещия авто- каското.Това е причината да нямам акции в това инъче добро дружество.
Не мога да разбера защо си мислите, че Евроинс един ден няма да слключва застраховки живот със спестовен характер.
Както казва Нестор когато му дойде времето може би още е рано.
Когато даден сегмент от пазара започне динамично да се развива ще видите колко маймуни на клона ще се качат (не веднъж се е случвало), мениджмънта на Евроинс не веднъж е показвал способност да се интегрира бързо и качествено.
освен това компанията има няколко много едно гоямо предимство пред BSTR:
за 2006 г. Евроинс държи около 5% от застрахователния пазар - ако спечели само 0,5% пазарен дял (което на практика е нищо но е факт към настоящия момент) то на базата на тези 5% си е 10% ръст докато за BSTR za 10 % ръст им трябват около 3,5% спечелен пазарен дял което не е толкова лесно (а към настоящия момент се случва точно обратното)
като прибавим и по - високите цени на застраховките сами предположете къде ще им иде печалбата (аз с тия борсови операции не мога да предвидя, но мисля че ще съм приятно изненадан)
п.с.
Спечеления пазарен дял от 0,5% все пак е за първите 6м. на 2007, та си мисля дали на годишна база няма да се окаже 1%(20% ръст на компанията) все пак по - силните месеци за застраховането са през втората половина на годината.
хм...
Булстрад ЗПАД, това което се търгува на борсата, няма никаво участие в животозастраховането....
А да пренебрегнеш животозастраховането на пазар като нашия (според мен) показва тотална липса на визия за пазара. Другата възможност е още по - неприятна - едва се оправят с общото застраховане и затова не се занимават с животозастраховането.
А това:
"здравно-осигурителната им компания явно им носи повече печалби"
колко повече имаш предвид?
Да, Булстад има акционерно участие в живото-застрахователна компания и какво от това, активите и са колкото на еди договорен фонд. Нямам нищо против и Еврохолд да си създаде, но тя също ще е едно финансово джуже като повечето ни живото-застрахователни компании.
Огледай се наоколо, колко от твоите колеги и колежки имат спестовни застраховки, че да говорим за евентуални добри перспективи за живото-застраховането в България.
Може би когато му дойде времето ще си регистрират, за сега здравно-осигурителната им компания явно им носи повече печалби, а и според мен е нормално да е така.
Доколкото си спомням 2 млн.лв. от печалбата на Булстрад миналата година беше от борсата, а цялата му печалба бе 2 млн. лв.
ТОЕСТ застрахователите често не печелят от друго освен от инвестиране на техническите резерви.
да, и си говорим за империята BSTR, за мастодонта BSTR, и не знам още кво си BSTR
и да кажем още че парите които търсят застрахователни акции ще бъдат в пъти по балонизирани ако намерят BSTR
Булстрад поне има някакъв дял в животозастраховането
А Евроинс даже нямало да прави животозастраховане, а то щяло да е в дружество към холдинга Еврохолд България
Коментар