IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PeterNK
    И мен винаги ме е кефила

Имам акции естествено и не препоръчвам нищо
    Ami kak nqma da vi kefi kato tova e edin ot malkoto ka4estveni zastrahovateli v BG s efektivno korporativno upravlenie.A q sega smetnete pri edno dvoino uveli4enie na grajdanskata otgovornost kude 6te otidat premiinite prihodi

Коментар

• И мен винаги ме е кефила

Имам акции естествено и не препоръчвам нищо

Коментар

• Тази позиция винаги ме е кефила и както изглежда ще продължи да ми изпълва портфейла.

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
          Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
          Оха
          130 почнаха да пазаруват за сертификатчето
          Някой смятал ли е колко броя трябва да купят?
          ти смятай колко ще купуват на Q3, щото ако са прогължили с политиката да инвестират техническите резерви на борсата ква печалба ще изкарат

за справка търговска сесия на БФБ около 30.06

не е препоръка, за покупко-продажба на акции EURINS

Успехи
          А дали ще останат някакви акции за изкупуване до тогава?
          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
            Оха
            ти смятай колко ще купуват на Q3, щото ако са прогължили с политиката да инвестират техническите резерви на борсата ква печалба ще изкарат

за справка търговска сесия на БФБ около 30.06

не е препоръка, за покупко-продажба на акции EURINS

Успехи

Коментар

• Оха
              Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• НЕСТОРЕ, в моето семейство всички имаме такива програми.Аз съм с две.много мои познати започват да си правят.Да прав си ,че повечето го смятат за излишен лукс,но така беше с gsm,колите.Не е нормално да направиш застраховка на една ламарина за 4-5000лв-визирам кола,а за себе си и семейството да нямаш. Темата е обхватна,смятам да не занимаваме другите с това.Кгато мина през Пловдив ще го обсъдим на бира.Приятен ден.

Коментар

• 000, аз имам две спестовни, една за сина ми и една за мен. Убедих и колегата ми да си направи две и го направи, но питам се колко от нас обаче биха направили подобно нещо.

Опитай се ти да убедиш някой да си направи и ще разбереш за какво говоря. Иначе потенциал несъмнено има , но този потенциал ми изглежда като нефт на 3000 метра под земята, докато му измислиш ефективна технология просто минава време.

Да, някой които четат какви застраховки съм направи ще си кажат " абе нали работиш на борсата и сам си управляваш парите - за какво са ти спестовни живото-застраховки !? " Така е, но за мен това са разходи по необходимост а не инвестиционни активи. Правят се по презумцията, така като си застраховаме домовете, бизнеса, КАСКО на колите, децата, че и жените ако искаш.

Хайде сполай и на Еврохолд да си направят една живото-застрахователна компания, че да утихнат страстите на инвестирали и не инвестирали в Еврохолд.

Коментар

Не мога да разбера защо си мислите, че Евроинс един ден няма да слключва застраховки живот със спестовен характер.
                    Ти би ли сключил спестовна застраховка в Евроинс. Убеден ли си, че ще ги има след 20 г.? На този пазар действат компании с над 100 г. история - Алианц, ING, Граве. И хората ще се доверят на тях, не на някакви измислени Евроинс, които изведнъж станаха много велики въпреки че не се виждат на картата.

Коментар

• Несторе, именно добрите переспективи са в живото-застраховането.Това,че малко хора ползват този продукт в бг,показва колко много хляб има на пазара.В развитите страни почти всички работещи имат нещо от този род.Необходимо ли е ние да откриваме топлата вода.В застраховането най-печеливщия отрасъл е животозастраховането ,а най-губещия авто- каското.Това е причината да нямам акции в това инъче добро дружество.

Коментар

• орка написа:
                        Колко да пишем на босовете за първия срок на борсата?
                        Ти си пиши колкото мислиш.
                        Важно е , че пазарът я написа вече- EUBG направи дабъл за 1-2 месеца.
                        най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

• Не мога да разбера защо си мислите, че Евроинс един ден няма да слключва застраховки живот със спестовен характер.

Както казва Нестор когато му дойде времето може би още е рано.

Когато даден сегмент от пазара започне динамично да се развива ще видите колко маймуни на клона ще се качат (не веднъж се е случвало), мениджмънта на Евроинс не веднъж е показвал способност да се интегрира бързо и качествено.

освен това компанията има няколко много едно гоямо предимство пред BSTR:

за 2006 г. Евроинс държи около 5% от застрахователния пазар - ако спечели само 0,5% пазарен дял (което на практика е нищо но е факт към настоящия момент) то на базата на тези 5% си е 10% ръст докато за BSTR za 10 % ръст им трябват около 3,5% спечелен пазарен дял което не е толкова лесно (а към настоящия момент се случва точно обратното)

като прибавим и по - високите цени на застраховките сами предположете къде ще им иде печалбата (аз с тия борсови операции не мога да предвидя, но мисля че ще съм приятно изненадан)

п.с.
                          Спечеления пазарен дял от 0,5% все пак е за първите 6м. на 2007, та си мисля дали на годишна база няма да се окаже 1%(20% ръст на компанията) все пак по - силните месеци за застраховането са през втората половина на годината.

Коментар

• хм...
                            Булстрад ЗПАД, това което се търгува на борсата, няма никаво участие в животозастраховането....
                            А да пренебрегнеш животозастраховането на пазар като нашия (според мен) показва тотална липса на визия за пазара. Другата възможност е още по - неприятна - едва се оправят с общото застраховане и затова не се занимават с животозастраховането.

А това:
                            "здравно-осигурителната им компания явно им носи повече печалби"
                            колко повече имаш предвид?
                            http://imoti.start.bg
                            http://pravo.start.bg
                            [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Да, Булстад има акционерно участие в живото-застрахователна компания и какво от това, активите и са колкото на еди договорен фонд. Нямам нищо против и Еврохолд да си създаде, но тя също ще е едно финансово джуже като повечето ни живото-застрахователни компании.

Огледай се наоколо, колко от твоите колеги и колежки имат спестовни застраховки, че да говорим за евентуални добри перспективи за живото-застраховането в България.

Може би когато му дойде времето ще си регистрират, за сега здравно-осигурителната им компания явно им носи повече печалби, а и според мен е нормално да е така.

Коментар

Първоначално изпратено от фен1
                                Доколкото си спомням 2 млн.лв. от печалбата на Булстрад миналата година беше от борсата, а цялата му печалба бе 2 млн. лв.

ТОЕСТ застрахователите често не печелят от друго освен от инвестиране на техническите резерви.
                                да, и си говорим за империята BSTR, за мастодонта BSTR, и не знам още кво си BSTR

и да кажем още че парите които търсят застрахователни акции ще бъдат в пъти по балонизирани ако намерят BSTR
                                Булстрад поне има някакъв дял в животозастраховането
                                А Евроинс даже нямало да прави животозастраховане, а то щяло да е в дружество към холдинга Еврохолд България

Коментар

Working...
                                X