Не разбрах добре срещу сегашните акции които имам в момента какво получавам след увеличението?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от VinetuНаистина доста интересно решение е това за увеличението на капитала. След като вече излезе информация, че EIG е увеличил дела си, според мен става въпрос именно за опит за увеличение на дела при изключително ниски нива! ДФ в момента са на колене, така че едва ли ще си запишат правата, същото е и с повечето миноритари!
Остава обаче неприятното съмнение, че някои хора са знаели за това увеличение на тази цена и ще се облажат доста сериозно!
така е било - така и ще бъде
"който разполага с информация - пИчели , който не разполага с информация - нИ пИчели"НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Наистина доста интересно решение е това за увеличението на капитала. След като вече излезе информация, че EIG е увеличил дела си, според мен става въпрос именно за опит за увеличение на дела при изключително ниски нива! ДФ в момента са на колене, така че едва ли ще си запишат правата, същото е и с повечето миноритари!
Остава обаче неприятното съмнение, че някои хора са знаели за това увеличение на тази цена и ще се облажат доста сериозно!
Коментар
-
Написано на 14 юли 2008 г. - за всички спали камбаната не бие два пъти.
Първоначално изпратено от cymruУправителният съвет на застрахователно дружество Евроинс Румъния взе решение за увеличение капитала на дружеството от 24 200 000 румънски леи на 36 300 000 румънски леи чрез издаването на 12 100 000 нови акции с номинална стойност 1 румънска лея. Процедурата по увеличението се очаква да приключи до края на месец август. За първите шест месеца от началото на годината
дружеството е открило 12 нови агенции под формата на франчайзингови партньори.
SOFIA (Bulgaria), July 14 (SeeNews) - Eurohold Bulgaria financial group said on Monday its insurance unit in Romania will raise its share capital by 50% to 36.3 million lei ($16 million/10.1 million euro) to secure growth.
The Romanian insurer plans to issue 12.1 million new shares with a par value of 1.0 lei each and to complete the capital hike by the end of August, Eurohold Bulgaria said in a statement. It did not say what the issue price of the new shares will be.
Евроинс България към май месец 31,1 млн. приходи, ръст 42% -капитал 10 млн.
Има ли според вас вероятност за увеличение на капитала?Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Монти, цената на акцията може:
1. да пада
1.1. Ако смяташ така то няма защо да участваш(и да задаържаш) и продаваш всичко.
1.2. Не смяташ така - тогава си държиш пакета, защото си взел това решени и евентуално забавяне в регистрацията на новите не ти пука. Самото забавяне ограничава спада.
2. да се вдига
2.1. Така смяташ - купуваш си на пазар сега. Акциите са на подобна цена и няма значение за теб вдигането на капитала. Те няма да бъдат блокирани.
2.2. Не смяташ така - тогава т.1.1.
3. остава около тази цена
3.1. Ако си бичи настроен - участието в увеличението не би те притеснило, както и 2-3 месечното блокиране на новите акции.
3.2. Ако си мечи - 1.1.
Естествено това са разсъждение при положение че не си спекулативно настроен по позицията и средствата няма да ти са необходими ж следващите 8- 12 месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монтиprodigal , ще се радвам да си прав , но при тази финансова ситуация ... някой да прави увеличение на капитала над пазарна цена .... е меко казано съмнително , особено когато са намесени и гърци... спирам да коментирам акцията .....Прав си за това ....Да съм прав за какво ?! Ти имаш акции и права.. Дали са те преебали или са ти дали медал е въпрос на който ще отговориш с две мръдвания на пръста
Коментар
-
Първоначално изпратено от МонтиMонти, кои акции ще ти блокират?
ако не ги запиша ..... акциите ми се обезценяват или се задържат на тези нива ....
Винаги за нови акции има премия ....
Ако някой ми обясни , в близките месеци ръст на акциите ще го призная...
Коментар
-
Mонти, кои акции ще ти блокират?
ако не ги запиша ..... акциите ми се обезценяват или се задържат на тези нива ....
Винаги за нови акции има премия ....
Ако някой ми обясни , в близките месеци ръст на акциите ще го призная...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монтиprodigal , точно от което ни беше страх .... обезценяване и блокиране на акциите и изкупуване за жълти стотинки... и то когато няма достатъчно кеш ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от StormПървоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от МонтиStorm , дали не се готви прекарване на фондовете , който няма да запишат капитала.А и на дребните ............
Естествено предоставя се и добра възможност на едри инвеститори да влязат евтино с пакети, защото сега под 4 лв. може да си купи само някой мишле със 5-10К портфейлче.
Айде стига. С некоректни мажоритари - до тук. Който иска да им вярва, да им вярва, само имайте едно наум.
Не ти харесва че:
- сега има увеличение на капитала
- не харесваш емисионната
- не си имал вътрешно инфо
- комбинация от горните
- нещо за което не се сещам
Коментар
Коментар