Не ...още рано...като гледам "сериозните инвеститори" ,които подпират цената...ще изчакам до 3,00лв.и тогава...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от iv7771950"Евроинс" увеличава капитала си ,като номинал.ст-ст на акция 1,00лв.,а емисионната 4,00 лв.....тия май искат да ни си увеличават капиталът.....кой ще е луд да даде 4,00лв.при положение ,че днес акциите се купуват на 3,505лв....май тук нещо мирише...за какви сериозни неща говорим...а...?Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от ХайърсъзовЗа пореден път си пролича , че има сериозни инвеститори които крепят цената..)
Днес някой ми би рекорда на ниско влизане тука с половин стотинка..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от ХайърсъзовЗа пореден път си пролича , че има сериозни инвеститори които крепят цената..
Важното е че цената се крепи .
Не подминавам факта че не споделяш негативизъм относно развитието на Евроинс , защото обикновенно не пропускаш... значи тук негативизма е излишен. Това също е добър сигнал
Коментар
-
http://pazari.dnevnik.bg/show/565100/
..........
Защо решихте да инвестирате в "Евроинс иншурънс груп"?
- "Евроинс" ни допадна със силния мениджмънт, с много ясната стратегия за развитие и с агресивната програма за разрастване в региона. Застрахователният пазар в България и региона отбеляза ръст над 20% годишно. Третият важен фактор бе, че "Евроинс" отговаряше на целта ни да инвестираме в местна компания, която има потенциал да се разраства в съседните страни и да стане регионален лидер.
Какви са договорките ви за финансиране след сделката?
- Ще увеличим капитала на застрахователния подхолдинг на "Еврохолд". Средствата са предназначени за развитие на застрахователните компании, които притежава, и за нови придобивания в Югоизточна Европа.
Обсъждали ли сте кога и как може да стане излизането ви от инвестицията?
- При нас стандартните начини са два - единият е чрез излизане на борсата, ако сегашната криза бъде преодоляна. Другият е чрез продажба на стратегически инвеститор - на голям европейски или световен застраховател. Плановете ни в близките три до пет години са да развием заедно с партньорите ни от "Еврохолд" компанията, тъй като смятаме, че тя има значителен потенциал.
Преговаряте ли за инвестиции в други компании?
- Винаги преговаряме. Фондовете, чрез които инвестираме в България, са три. Фонд "Растеж" e създаден през юни 2003 г. съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) с капитал от 20 млн. евро. Другият е South Eastern Europe Fund, който е за изкупувания и разполага с капитал от 350 млн. евро. Стратегията за изразходването му е фокусирана върху изкупуване на предприятия. От тази гледна точка сделката с "Евроинс" е по-скоро изключение, тъй като там мажоритарният акционер остава и ние сме само участник с дял от капитала. Засега инвестираме сравнително бързо големия фонд. За следващата година планираме да инвестираме още 100 млн. евро в България и региона. Третият фонд, с който оперираме, е Global Emerging Property Fund, инвестиращ в недвижими имоти, с капитал от 150 млн. евро.
..........
Коментар
-
За всяка стара акция получаваш по 1 право, и срещу всеки 4 права може да запишеш 1 нова по 4 лв.
Ако не искаш да запишеш - продаваш правата. Дори и да не ги продадеш, и не запишеш акции, те отиват на аукцион. Ако не се запишат акции за всички права просто не е пълно увеличението..затова е това уточнение..
Общо взето ако искаш да запишеш, подписваш при посредника и осигуряваш парите..ако не искаш - продаваш правата, или просто нищо не правиш...
Първоначално изпратено от ИскренИзвинявам се предварително за въпроса, но как се процедира при увеличение на капитала с права?
И докъде са ми правилни разсъжденията.
На всеки 4-ри стари акции получаваш 1 право да купиш нова акция?
И тези права ще могат да се търгуват известно време на БФБ, предполагам за някакви мижави стотинки и после на базата на това кой колко права има заявява дали ще купува акции или не.
Можеш да заявиш, че искаш, можеш да кажеш, че не искаш. Съответно ако искаш, трябва да ги платиш по 4 лв бройката.
Прав ли съм? Или по-скоро до къде съм прави.
Поздрави и предварително благодаря за отговора.
Коментар
-
А как се тълкува това тогава?
Капиталът на Евроинс ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 50% от предложените акции, а именно 1 249 999 броя. Капиталът ще се увеличи само със стойността на записаните и напълно заплатени акции, равни на или надвишаващи посочения минимално допустим размер на набрания капитал, при което публичното предлагане се счита за успешно приключило.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИскренИзвинявам се предварително за въпроса, но как се процедира при увеличение на капитала с права?
И тези права ще могат да се търгуват известно време на БФБ, предполагам за някакви мижави стотинки и после на базата на това кой колко права има заявява дали ще купува акции или не.
Можеш да заявиш, че искаш, можеш да кажеш, че не искаш. Съответно ако искаш, трябва да ги платиш по 4 лв бройката.
- ако имаш права (получени от наличието на стари акции или купени направо като права) - трябва да ги използваш (т.е да си закупиш съответният брой нови акции по 4 лв. бройката), ако не искаш да ги използваш - просто си продаваш правата през времето, в което се търгуват.
Поздрави!
Коментар
-
Извинявам се предварително за въпроса, но как се процедира при увеличение на капитала с права?
Коментар
Коментар