IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С тая сделка на Евроинс-а ще му се отвори доста още бизнес.
    И Еврохолд изостава от пазара като цена, но инса е по-изоставащ. Вярвам, че в един момент тези пазарни дефекти ще се откоригират. Затова и си стискам едни 13Т купени при "ликвидациите" до 1,40-1,50

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
      Първоначално изпратено от prodigal
      Първоначално изпратено от Han Krum
      Много нещастна акция и само каква капитализация
      Има си време за всичко Хане, ти как се присети тук да хортуваш
      Ами имам акции как
      Е ще я бъде, малко от акции малко от основна дейност и ще качи баира

http://www.investor.bg/?cat=5&id=80405

Коментар

• Много антибързо става всичко тук , също имам и нещо вече не ме кефи... стискам де - на скъпо влизах

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
          Първоначално изпратено от Han Krum
          Ами имам акции как

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum

Коментар

• Много нещастна акция и само каква капитализация

Коментар

• Почети още малко закона, но по- надолу.
                Но като гледам май работиш с някаква стар ЗОДФЛ. Направо влез тук и прочети всичко внимателно, че нещо и сроковете за годишната декларация си поизпуснал.

http://www.nap.bg/ospage?id=176

Като жокер ти давам да видиш
                чл.13/1/3 и после отиди в допълнителните разпоредби за да видиш подробностите. Това е последното изменение и важи и за 2009г.

Между другото от НАП все по-сложно и с условности и препратки тълкуват точно този въпрос, с което явно объркват хората, които за пръв път се сблъскват с проблема.

Коментар

• Re: Отчитане на печалба от акции

Аз ли не мога да разбера или ??
                  В закона пише че подлежат на облагане!

Глава четвърта.
                  ОБЛАГАЕМИ И НЕОБЛАГАЕМИ ДОХОДИ
                  Раздел I.
                  Облагаеми доходи

Чл. 10. Подлежат на облагане доходите, произхождащи от:
                  8. продажба на акции, дялове и други участия в търговски дружества, в неперсонифицирани дружества и други форми на съвместна дейност;

Коментар

Първоначално изпратено от stompar
                    Може ли да ме ориентираш в литературата, която трябва да прочета за да съм по наясно с тези неща!
                    Благодаря предварително!
                    ЗОДФЛ
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Може ли да ме ориентираш в литературата, която трябва да прочета за да съм по наясно с тези неща!
                      Благодаря предварително!

Коментар

Ами не трябва ли да платя някакъв данък за това че съм реализирал печалби?
                        Не
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Ами не трябва ли да платя някакъв данък за това че съм реализирал печалби?

Коментар

Здравейте колеги, интересувам се как се отчита печалбата от акции в данъчната декларация в края на годината. Тъй като съм закупил акции на няколко пъти и те са на различна цена и продам част от тези акции. То в данъчната декларация какво трябва да посоча.
                            Пример покупка на 1лв 100 броя, на 2 лв 150 броя и на 3 лв 200 броя. и Продажба на 300 акции на 2,8лв .
                            Коя доставна цена вземам?
                            Къде мога да прочета повече за това?
                            Благодаря ви предварително!
                            Говорим за една и съща компания!
                            И за какво ти е да го пишеш в ДД?

Коментар

• Отчитане на печалба от акции

Здравейте колеги, интересувам се как се отчита печалбата от акции в данъчната декларация в края на годината. Тъй като съм закупил акции на няколко пъти и те са на различна цена и продам част от тези акции. То в данъчната декларация какво трябва да посоча.
                              Пример покупка на 1лв 100 броя, на 2 лв 150 броя и на 3 лв 200 броя. и Продажба на 300 акции на 2,8лв .
                              Коя доставна цена вземам?
                              Къде мога да прочета повече за това?
                              Благодаря ви предварително!
                              Говорим за една и съща компания!

Коментар

• Това нали сте го чели:
                                18.3 милиона лева е премийният приход на „Застрахователно дружество
                                ЕВРОИНС”АД за първо тримесечие на 2009 година. Реализираният спад от 2%
                                спрямо постигнатите 18.7 милиона лева за първо тримесечие на 2008 година е
                                вследствие на взетото от мениджмънта решение за целенасочено намаляване на
                                експозицията на компанията към застраховка „Гражданска отговорност на
                                автомобилистите”. Това решение е предизвикано от негативните резултати,
                                регистрирани през последните години от застрахователния пазар като цяло. Броят на
                                сключените полици през периода по застраховка „Гражданска отговорност на
                                автомобилистите” отбелязва спад с над 25%, като същевременно средната цена на
                                полица бележи ръст от 30%. Тази мярка се очаква да доведе до запазване обема на
                                премийния приход по застраховката и паралелно с това да подобри съществено
                                финансовите резултати от този вид бизнес, предвид записания по-малък риск на по-
                                висока цена.
                                Останалите застрахователни линии отбелязват ръст спрямо предходния период като
                                той е най-съществен при селскостопанските застраховки – 46.3%, следван от
                                застраховките на имущество – 10.09%, каско застраховки – 3.3%.
                                Административните разходи намаляват с над 10%, докато аквизиционните разходи
                                се задържат на нивото от съпоставимия период на миналата година.
                                Реализираният финансов резултат за периода е загуба в размер на 441 хиляди лева.
                                За първи път през последните три тримесечия компанията отчита положителен
                                технически резултат в размер на 150 хиляди лева.
                                За второ тримесечие на настоящата година дружеството очаква да отбележи
                                незначителен ръст на премийния приход в сравнение с идентичния период на 2008 г.,
                                както и да реализира нетна печалба, вследствие на прогнозираните положителен
                                технически резултат и положителен финансов резултат от инвестиците.
                                Щото ако сте го, се чудя защо сме още под 3 лв.

Коментар

Working...
                                X