IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да не забравяме , че основната дейност е ..... застраховането....компанията е една от първите предприели увеличение на цената по ЗГО и ..... отскоро е първата направила намаление там ....борба за пазарен дял водеща до ..... или подобрено финансово състояние позволяващо по ниски премии ....

Коментар

• Данните за юли показват само едно - Евроинс стои стабилно на пазара - стратегията която предприеха дава резултат.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• 7 - 8 лева в края на 2010-та, аз така ги виждам нещата! Всички фактори "ме водят" на там Аз лично ще продавам при цена / приходи от премии 1,5, което към днешна дата прави около 11 лева! 2011 ми се струва реален срок, пък виж дотогава премиите да са се увеличили поне с 20 - 30%, така че таргета ми се мести на 13 - 15 лева! Ех, живот ли е, да го опишеш

Коментар

• Ще отчетете печалба от тези покупки

Евроинс увеличи дела си в Етропал до над 5%
          http://www.investor.bg/?cat=5&id=87811

На 30 юни Етропал е бил 1,7 лв., а на 30 септември 2,39 лв.
          тазликата е 0.69 лв.
          по 250 хил. акции
          прави 172 500 лв. печалба само през третото тримесечие, само от преоценка на дела в Етропал

Просто предположение.
          Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
          http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
            Първоначално изпратено от fantomas
            Много, ама много мъка ще има тук...!
            защо ?
            Защото е фен на Бустрад,

Не му стига акъла да проумее, че общо двете позиции нямат свободни акции, които да заинтересоват сериозен инвеститор заедно, но вижда конкуренция някаква?!

Коментар

• Първоначално изпратено от fantomas
              Много, ама много мъка ще има тук...!
              защо ?

Коментар

• Много, ама много мъка ще има тук...!
                не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                  Първоначално изпратено от cymru
                  Може би е свързано с това http://www.investor.bg/?cat=5&id=70013
                  - преди увеличението ЕИГ увеличи участието си мисля с около 2% - или около 200 000 акции.

Сега за 35 000 ли правим проблем - ами ако са ги продали на фирма от групата - което май е най-вероятно.

Няма нищо общо със Софикс със сигурност.
                  Мисля че целиш 10-ката. В предходния бюлетин на ЦД имаше съобщения, че Еврохолд е слязал под и после се е качил над 60% при Етропал. В същото време Еврофинас качва, а после слиза под 10% пак там.
                  Не знам точно какво е, вид репо, регулиране на ликвидност или нещо подобно.
                  На 18.09 на ОТС сегмента прехвърчат едни 570К Евроинс. Все пак има и румънски застрахователни резерви за инвестиране, може нещо такова да е
                  Можеш да включиш и Булленд в трансферите...........
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                    Може би е свързано с това http://www.investor.bg/?cat=5&id=70013
                    - преди увеличението ЕИГ увеличи участието си мисля с около 2% - или около 200 000 акции.

Сега за 35 000 ли правим проблем - ами ако са ги продали на фирма от групата - което май е най-вероятно.

Мисля че целиш 10-ката. В предходния бюлетин на ЦД имаше съобщения, че Еврохолд е слязал под и после се е качил над 60% при Етропал. В същото време Еврофинас качва, а после слиза под 10% пак там.
                    Не знам точно какво е, вид репо, регулиране на ликвидност или нещо подобно.
                    На 18.09 на ОТС сегмента прехвърчат едни 570К Евроинс. Все пак има и румънски застрахователни резерви за инвестиране, може нещо такова да е

Коментар

• Може би е свързано с това http://www.investor.bg/?cat=5&id=70013

Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        Имам и друга версия. Очакваха реакцията на пазара. Какво би означавало 25% фрий флоут? Защо това да е някаква цел? Факт е, че продавачи днес нямаше.
                        Гетов ,
                        просто предположение ... нямаше ли някакъв необходим свободен обем за да си в Софикс...
                        ацията е в очертанията на бъдещия ми спекулативен портфеил ... но не съм запознат с кухнята .
                        Та ако знаеш нещо казвай.....
                        Те не са в Софикс вече. И не, нямам инфо. Просто следя от доста седмици поведението на пазарните участници. Мисля, че аргументите за север са по-силни.

Коментар

• Имам и друга версия. Очакваха реакцията на пазара. Какво би означавало 25% фрий флоут? Защо това да е някаква цел? Факт е, че продавачи днес нямаше.
                          Гетов ,
                          просто предположение ... нямаше ли някакъв необходим свободен обем за да си в Софикс...
                          ацията е в очертанията на бъдещия ми спекулативен портфеил ... но не съм запознат с кухнята .
                          Та ако знаеш нещо казвай.....

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                            Мажоритарят на Евроинс е продал около 35 хил. акции и вече е с дял под 75%
                            това е интересно .... по няколко причини....
                            1 .Дали целта е 25 % ... свободен обем
                            2. Защо сега ....
                            3. До кога ......
                            Имам и друга версия. Очакваха реакцията на пазара. Какво би означавало 25% фрий флоут? Защо това да е някаква цел? Факт е, че продавачи днес нямаше.

Коментар

• Мажоритарят на Евроинс е продал около 35 хил. акции и вече е с дял под 75%
                              това е интересно .... по няколко причини....
                              1 .Дали целта е 25 % ... свободен обем
                              2. Защо сега ....
                              3. До кога ......

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
                                Първоначално изпратено от prodigal
                                Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 3:35 pm Заглавие:
                                ....Съвсем правилно (според мен) отбеляза, че сектора като цяло беше вкаран в графа „пази се” ....
                                Мисля, че основния продавач излезе окончателно, а реалната цена е доста нагоре. Поне така ще го играя
                                И аз съм на същото мнение.
                                От началото на месеца съм на мнение, че графата е друга - аз съм я изместил в "реална цена е нагоре" и аз така го играя.
                                Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

Working...
                                X