Първоначално изпратено от ОК
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
ОК
Вие ъпърите наистина приказвате само общи приказки. Кажете например каква промяна очаквате в премийния приход, печалбата, някои други показатели за 2010 година, след това и ние ще си кажем какво очакваме и на края на годината ще сравним числата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroНатириха ме като клиент много отдавна с идиотщините си...ама това не знам какво общо има с изброените от мен факти, които Вие упорито отказвате да коментирате от много време...
То е най-лесно да пишеш глупости без покритие, как ще има 10000% ръст и като видиш факти насреща, да ставаш мижитурка и да говориш за натирване, че искам да купя евтино и какви ли още не глупости.....
Аз чух, че Де ниро е уволнен от Евроинс, защото е с педофилски разбирания. Някой друг чул ли е същото?МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от polkiБраво на артиста............................ и да попитам : - Това монолог от някоя нова роля ли беше или прозрение по време на депресия
Друг е въпросът, че модераторите би трябвало да трият подобни постове, тъй като коментарите му в темата са единствено с цел да уронва имиджа на компанията с опашати лъжи и неверни твърдения.
Защото както отдавна съм убеден, Вие понятие си нямате от компанията...
Просто се бездарници с по 5 бона, които гледат кое е най-евтино и си мислят, че има най-голям потенциал....
То е най-лесно да пишеш глупости без покритие, как ще има 10000% ръст и като видиш факти насреща, да ставаш мижитурка и да говориш за натирване, че искам да купя евтино и какви ли още не глупости.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от polkiБраво на артиста............................ и да попитам : - Това монолог от някоя нова роля ли беше или прозрение по време на депресия
Друг е въпросът, че модераторите би трябвало да трият подобни постове, тъй като коментарите му в темата са единствено с цел да уронва имиджа на компанията с опашати лъжи и неверни твърдения.
Просто се бездарници с по 5 бона, които гледат кое е най-евтино и си мислят, че има най-голям потенциал....
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от polkiБраво на артиста............................ и да попитам : - Това монолог от някоя нова роля ли беше или прозрение по време на депресия
Просто се бездарници с по 5 бона, които гледат кое е най-евтино и си мислят, че има най-голям потенциал....МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от polkiБраво на артиста............................ и да попитам : - Това монолог от някоя нова роля ли беше или прозрение по време на депресия
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AГигов, това не е за теб! Бягай в темата за политика :-)Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AОктоподите един по един остават "сирачета" :-) Скоро голямата кльопачка ще достигне и до останалите застрахователи, като Евроинс!
„Октопод в енергетиката", разкрива от първата си страница „Монитор"
Октопод действа в енергетиката. Димитър Желев и „Алианц" чрез съвместно дружество са прилапали 200 млн. лв. от застраховки. Престъпната схема в енергетиката е с договори без конкурси, разкри разследване на „Монитор".
Най-малко 200 млн. лв. са източени през последните 5 години от джоба на българските данъкоплатци чрез застраховки в енергетиката. Това е ставало посредством застрахователни полици, сключвани от държавните енергийни компании с точно определен застраховател - ЗАД „Енергия". 50 на сто от нея се държи от „Алианц България", контролирана от Димитър Желев. В голяма си част договорите са сключвани, без изобщо да се проведе търг или конкурс по Закона за обществените поръчки (ЗОП). В останалите пък победителят - ЗАД „Енергия", е бил предварително известен.
Това сочат данните от справка на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с копие от която „Монитор" разполага. Според нея държавните компании от енергийния сектор са платили на застрахователя „Енергия" премии на обща стойност 311,207 млн. лв. В същото време като обезщетения за настъпили щети са изплатени едва 22,7 млн. лв.
Срещу притежаваните 50% в ЗАД „Енергия" държавните енергийни предприятия са получили всичко на всичко 1,5 млн. лв. Това са изплатените дивиденти за последните 5-6 г., сочи справката на енергийното министерство. Сумата е скандално ниска на фона на това, че за периода от 2000 г. до 2008 г. чистата печалба на ЗАД „Енергия" е 141 млн. лв.
Така, ако от премиите, получени от ЗАД „Енергия" се приспаднат платените пари за обезщетения и за държавния дивидент, се получава, че чисто застрахователят е прилапал над 288 млн. лв. Според експертното мнение на специалисти от застрахователния бранш обаче, ако договорите бяха сключвани прозрачно и по пазарни цени, а не „под масата", „Енергия" щеше да прибере премии от най-много 100 млн. лв. Това означава, че пряката щета за държавата от далаверата е от порядъка на 200 млн. лв.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Октоподите един по един остават "сирачета" :-) Скоро голямата кльопачка ще достигне и до останалите застрахователи, като Евроинс!
„Октопод в енергетиката", разкрива от първата си страница „Монитор"
Октопод действа в енергетиката. Димитър Желев и „Алианц" чрез съвместно дружество са прилапали 200 млн. лв. от застраховки. Престъпната схема в енергетиката е с договори без конкурси, разкри разследване на „Монитор".
Най-малко 200 млн. лв. са източени през последните 5 години от джоба на българските данъкоплатци чрез застраховки в енергетиката. Това е ставало посредством застрахователни полици, сключвани от държавните енергийни компании с точно определен застраховател - ЗАД „Енергия". 50 на сто от нея се държи от „Алианц България", контролирана от Димитър Желев. В голяма си част договорите са сключвани, без изобщо да се проведе търг или конкурс по Закона за обществените поръчки (ЗОП). В останалите пък победителят - ЗАД „Енергия", е бил предварително известен.
Това сочат данните от справка на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с копие от която „Монитор" разполага. Според нея държавните компании от енергийния сектор са платили на застрахователя „Енергия" премии на обща стойност 311,207 млн. лв. В същото време като обезщетения за настъпили щети са изплатени едва 22,7 млн. лв.
Срещу притежаваните 50% в ЗАД „Енергия" държавните енергийни предприятия са получили всичко на всичко 1,5 млн. лв. Това са изплатените дивиденти за последните 5-6 г., сочи справката на енергийното министерство. Сумата е скандално ниска на фона на това, че за периода от 2000 г. до 2008 г. чистата печалба на ЗАД „Енергия" е 141 млн. лв.
Така, ако от премиите, получени от ЗАД „Енергия" се приспаднат платените пари за обезщетения и за държавния дивидент, се получава, че чисто застрахователят е прилапал над 288 млн. лв. Според експертното мнение на специалисти от застрахователния бранш обаче, ако договорите бяха сключвани прозрачно и по пазарни цени, а не „под масата", „Енергия" щеше да прибере премии от най-много 100 млн. лв. Това означава, че пряката щета за държавата от далаверата е от порядъка на 200 млн. лв.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiБраво на артиста............................ и да попитам : - Това монолог от някоя нова роля ли беше или прозрение по време на депресия
Независимо дали го прави понеже си мисли, че ще продаде някоя полица в повече, или по други причини нямащи нищо общо с борсовата търговия, това определено противоречи на правилата на форума.
Коментар
-
А на мен ми е много интересно защо никой от оптимистите не коментира конкретни решения на мениджмънта, а винаги се чакат някакви 500%, които нямат обосновка...
Само в Бг някой може да харесва най-губещите компании и да се надява, че Химко ще заработи и че Евроинс ще тръгне нагоре, за да направят по 500+%
Това е интересна стратегия, да чакаш най-губещите да преуспеят...
Дори съм изненадан как цял свят се радва на печеливши компании и цените им растът..., вместо да се избиват да си купуват от фалиращите и да чакат чудо
Преди време лузърите тук се радваха на някакви измислени карти за отстъпки съвместно с Лукоил или нещо подобно?
Да имате инфо за това поредно мениджърско безумие? Има ли издадена изобщо такава карта или за пореден път стават за смях?
Между другото пак да попитам, все още ли Евроинс се гаври с клиентите като ги задължава да си слагат GPS за 500лв? Нещо невиждано и нечувано в никоя друга компания.
Платиха ли за Горни Лом?И колко?
Чувам, че има оплаквания вече за забавени обезщетения. Дали и някой друг не е чул нещо подобно?
Фрий-флоута е относително голям за БГ, защото увеличаването на фрий флоута, за сметка на ******** инвеститори забавя фалита, като покрива постоянните и логични загуби от основна дейност.
На конкурентен пазар, ако някой трайно предлага най-лош продукт, то фалита е неизбежен рано или късно. Че продукта на Евроинс е най-лош на застрахователния пазар, мисля никой не се съмнява от години. Аз поне нито 1 мнение и пример не съм виждал в обратна посока, така че мисля неизбежното е все по-близо....
Успех на всички инвестирали в тази хартия, макар да смятам, че скоро цената й ще е колкото на бял лист - А4
Коментар
Коментар