If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И понеже сме дългосрочни, ще видим след 2-3 г. кой колко е спечелил.
Това го пееш вече 3-та година... Е, видя се колко се напечели за това време!
депозит мастърче, аз ги пея тия неща от 9 г. и първите 6 така съм спечелил, че следващите 3 и да съм върнал, пак ще съм светлинни години преди теб.
ти си гледай депозитчето и пали свещ да не падат лихвите, че щи ти се размине жадуваната екскурзийка
Колега Трол и тук ли се натресе, освен ОЦК. Стига бе човек няма да заспя от притеснения за теб.
Първоначално изпратено от дългосрочен
Първоначално изпратено от bertram
в последните дни се накълвах яко на средна 1.55
и мисля да кълва пак ако иде около 1.40.
Продължавай да кълвеш, но пийвай и по малко водичка, за да не се задавиш.
далгосрочен, виждам че с теб се различаваме коренно по предпочитанията си към инвестициите
ти обичаш да инвестираш в стабилни но тромави коне, а аз в по игриви и рискови, но и с висок потенциал за високи скокове жребчета
Дотогава само се надявам да запазиш самообладание и да спазваш добър дух при дискусиите във форума. Няма нужда да се дразним заради различните си инвестиционни стратегии!
Да така е. Предпочитам по- малка възвращаемост, но по сигурна и дългосрочна, защото една компания като прави стабилни и поспоянни печалби тя ще ги реинвестира, а това носи конкурентноспособност и нови пазари. мисля, че това е успех. Не ми харесват компании, които поднасят изненади и в двете посоки. Успех.
НАКР потвърди местния рейтинг на ЗД "Евроинс"
INSURANCE.BG
запиши отпечатай изпрати на приятел
На рейтингите bgA3 и bgP-2 се присвоява негативна перспектива
Национална агенция за кредитен рейтинг (НАКР) АД, асоцииран партньор на Moody's Investors Service в България, потвърждава дългосрочния местен рейтинг за финансова стабилност на ЗД Евроинс АД - bgA3, и краткосрочния местен рейтинг за финансова стабилност bgP-2. На рейтингите се присвоява негативна перспектива, съобщи X3News.
Местните рейтинги на НАКР представят мнението на агенцията за сравнителната степен на кредитен риск на дружествата в границите на България. При анализа на финансовата стабилност на застрахователно дружество се оценява способността на дружеството да изплаща задълженията си по застрахователни полици. "Евроинс" запазва рейтинг bgA3, който е от инвестиционен клас и свидетелства за висока финансова сигурност, коментира НАКР. Рейтингът е подкрепен от стабилната пазарна позиция, особено в областта на автомобилното застраховане, предприетите мерки за намаляване на рисковата изложеност и нарастващите възможности за кръстосани продажби в групата на „Еврохолд България”. Традиционно дружеството поддържа добър финансов профил, който обаче изпитва негативните ефекти на общото за застрахователния сектор влошаване на конюнктурата през последната година и половина. Благоприятно влияние на рейтинга оказва и значителният финансов ресурс, с който разполага мажоритарния акционер "Евроинс иншурънс груп" именно с цел развитие и подкрепа на застрахователния бизнес на групата.
Промяната на перспективата на рейтинга от "стабилна" на "негативна" отразява отслабването на част от показателите за рентабилност и капиталова адекватност на дружеството по отношение на критериите за настоящото ниво на рейтинг. Подобно поведение на факторите, подкрепящи рейтинга, е нормално в условия на криза, но продължителното задържане на тези нива излага "Евроинс" на риск от намаляване на финансовата стабилност в случай на нови значителни предизвикателства към дейността на дружеството. Такива например биха могли да бъдат трайно изпреварващ темп на ръста на изплащаните обезщетения спрямо спечелените премии, съществени загуби в инвестиционния портфейл или запазване на сравнително високия процент несъбираеми премии по застраховки, е мнението на рейтинговата агенция.
И дали дружество с приходи от над 70 милиона ще струва малко над 18 милиона както е в момента?!?
Ти май не правиш разлика между приходи и печалба, а? Каква е ползата че приходите са 70 милиона ако разходите са 100 милиона?
Дано от форекс повече разбираш, отколкото от оценяване на компании
И какво искаш да ми кажеш, че като няма печалба (или е на загуба) цената на компанията е отрицателно число ли?
Ти си тръгнал с кУмунист да спориш колко струва компания :-))))) хахахахахах
Остави Фори да плува :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
И дали дружество с приходи от над 70 милиона ще струва малко над 18 милиона както е в момента?!?
Ти май не правиш разлика между приходи и печалба, а? Каква е ползата че приходите са 70 милиона ако разходите са 100 милиона?
Дано от форекс повече разбираш, отколкото от оценяване на компании
И какво искаш да ми кажеш, че като няма печалба (или е на загуба) цената на компанията е отрицателно число ли?
Колега Трол и тук ли се натресе, освен ОЦК. Стига бе човек няма да заспя от притеснения за теб.
Първоначално изпратено от дългосрочен
Първоначално изпратено от bertram
в последните дни се накълвах яко на средна 1.55
и мисля да кълва пак ако иде около 1.40.
Продължавай да кълвеш, но пийвай и по малко водичка, за да не се задавиш.
далгосрочен, виждам че с теб се различаваме коренно по предпочитанията си към инвестициите
ти обичаш да инвестираш в стабилни но тромави коне, а аз в по игриви и рискови, но и с висок потенциал за високи скокове жребчета
Дотогава само се надявам да запазиш самообладание и да спазваш добър дух при дискусиите във форума. Няма нужда да се дразним заради различните си инвестиционни стратегии!
Ако компанията излезе на печалба през тази година, гледайте тогава къде ще е цената. И дали дружество с приходи от над 70 милиона ще струва малко над 18 милиона както е в момента?!?
Абсолютно е безмислена всякаква дискусия с хора, които обявяват загубите за положителна новина, намаляващия пазарен дял за положителна новина, това че е най-зле представяща се акция от началото на кризата за Вас също е много хубаво...
Каква дискусия и прогнози да се правят...?
Аз не съм видял един да каже поне 1 грешка или 1 лошо нещо...Как пък я изкарахте най-великата и безгрешна компания...?
кучето си лае кервана си върви !
дениро...освен , че плюеш тук..май нищо друго не те вълнува на БФБ.
пусни си ТВ сипи си една бира и спри да злословиш тук, защото само си хабиш нервите.
за разлика от теб аз не мисля, че тази акция ще продължава свободното падане. за начало взех 20 000 на 1.55 (имах едни 20 от 1.70, които изчистих около 1.85-1,90) . Като ги продам ще ти кажа, за да сметнеш колко съм загубил или спечелил.
А ти си плюй от това ако се печелеше да си станал милионер.
успех на всички
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Абсолютно е безмислена всякаква дискусия с хора, които обявяват загубите за положителна новина, намаляващия пазарен дял за положителна новина, това че е най-зле представяща се акция от началото на кризата за Вас също е много хубаво...
Аз не съм видял един да каже поне 1 грешка или 1 лошо нещо...Как пък я изкарахте най-великата и безгрешна компания...?
Добре бе Де Ниро, как да кажа, че е грешка на мениджмънта твоето уволнение, след като очевидно НЕ Е?!?
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Инсайдър, знам, че сте остроумни, но няма да вляза в тоя стил. Нека направим дискусията с една идея по-културна. Вие първо.
В текущата цена очевидно са калкулирани 2 земетресения на територията на република България, с магнитут колкото в Хаити и 1 като в Чили. Пет вълни цунами и 2-3 броя торнадо. Ти как мислиш без да даваме препоръки за покупко/продажба?
Коментар
ОК
Инсайдър, знам, че сте остроумни, но няма да вляза в тоя стил. Нека направим дискусията с една идея по-културна. Вие първо.
Вие ъпърите наистина приказвате само общи приказки. Кажете например каква промяна очаквате в премийния приход, печалбата, някои други показатели за 2010 година, след това и ние ще си кажем какво очакваме и на края на годината ще сравним числата.
дори да приемем текущия приход да се запази и да предположим 0 печалба, то пак е поне 4 пъти подценена акцията
Коментар