If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Общо 13 от представените компании в общото застраховане у нас приключиха изминалата година с положителен финансов резултат, става ясно от данни на КФН.
Две от тях обявяват над 10 млн. лева печалба, докато седем от дружествата подобриха резултата си през 2009 г. Други две компании пък излязоха на печалба, след като година по-рано отчетоха значителни загуби.
Начело за 2009 г. са Енергия и Алианц България с респективно 24.015 млн. лева и 11.018 млн. лева положителен финансов резултат.
С над 5 млн. лева печалба са още Лев Инс, Бул Инс и Дженерали, докато Армеец и БАЕЗ отчитат 2.9 млн. лева и 2.4 млн. лева. ОББ Ей Ай Джи пък приключи годината с 1.589 млн. лева.
Шест от застрахователите реализираха загуби през годината. Най-значителни са те при ДЗИ (25 млн. лева), докато Виктория, Интерамерикан, Уника и Евроинс отчитат над 1 млн. лв. отрицателен финансов резултат.
Общозастрахователите приключиха 2009 г. с 26.6 млн. лева печалба, спрямо 6.31 млн. лева загуба за година по-рано. От резултатът за 2008 г. е извадена печалбата на „Ей Ай Джи България ЗД" ЕАД, тъй като в края на 2009 г. дружеството бе преобразувано чрез вливане в едноличния собственик на капитала му - „Чартис Юръп" С. А. С.
Ако си мислиш, че Евроинс ще фалира, защото са те изхвърлили от там като мръсно коте си в голяма грешка. Този факт е предпоставка Евроинс да се изкачи в класацията още 2010 год.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
De Niro, виждам че имаш мнение по темата, та да те питам как ще се отрази новия данък върху премиите на печалбите и приходите на застрахователите и в частност EURINS?
По никакъв начин няма да се отрази на компаниите, защото ние сме в Мангалия, а не в САЩ. И подобни механизми са данък за крайния клиент, не за застрахователите.
А на Евроинс ще им се отрази лошо, защото като вдигнат цените, заради данъка и малкото им останали клиенти ще избягат през глава...
п.с.Колегата дето е казал, че само черни дупки виждам и фалити се е заблудил.
Няма всички да фалират!!! Само Евроинс!!! Другите си работят на печалба и не им пука...
п.с.2. Понеже гледам че все още се водят на 7-мо място по пазарен дял.
Някой ако иска да се хване на бас, аз казвам, че другата година по това време ще са по-назад от 7-мо място! (това в случай, че оцелеят разбира се)
Лев Инс и Общинска застрахователна компания увеличиха пазарния си дял с по над 1% за 2009 г., с което вече държат 11.53% и 1.97% от пазара, сочат данни на Комисията за финансов надзор.
Сред печелившите за изминалата година са още Енергия и Интерамерикан България, добавили 0.84 и 0.77%, както и ДЗИ и Армеец, увеличили дела си с респективно 0.67 и 0.64 на сто.
Близо половин процент повече спрямо края на 2008 г. е пазарният дял на Виктория. По-добър пазарен дял вече имат и ХДИ, ОББ Ей Ай Джи, Български имоти, БАЕЗ и Граве България.
Едва седем от 20-те компании у нас, осъщестяващи дейност в общото застраховане отстъпиха позиции. Над 1% дял са загубите на Уника, Бул Инс и Алианц България, докато Евроинс и Дженерали отчитат спад от 0.27 и 0.16 на сто.
Лидерът Булстрад Виена Иншурънс Груп губи 0.10%, а Групама отчете спад от 0.07 на сто. Брутният премиен приход за 2009 г., реализиран от застрахователите със седалище в Република България, възлиза на 1.681 млрд. лева, като се наблюдава спад от 5.9% на годишна база.
De Niro, виждам че имаш мнение по темата, та да те питам как ще се отрази новия данък върху премиите на печалбите и приходите на застрахователите и в частност EURINS?
Ти не знаеш ли? Според де ниро всички ще фалират, изчезнат, имплозират и ще се превърнат в черни дупки :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Bertram, много хубаво мнение, но клакьорът никога няма да млъкне, въпреки всичко!
Лично аз очаквам, при деклариране на 5 милиона печалба (не толкова далечно бъдеще ) и промяна в макро средата, цената да мине 10 лева!!! Търпение му е майката! Поздрави на всички акционери
Ама защо да млъквам не разбирам?
Ето ти мислиш, че ще става 10лв. акцията , аз пък мисля че ще фалират съвсем скоро, ако случайно не се намери кой да ги купи за 5-10млн.
Затова мисля че скоро акцията ще е под 0.20ст.
Какво ти преча на теб не разбирам?
Или искате всички да лъжат като Вас и за най-губещата компания да има мнения само от рода на "ракетата излита", "утре сме на 5лв" и дрън-дрън глупости без покритие...
Да не говорим, че мнението на човек, който няма акции в дадена компания винаги е 100% по-реално от това на набутаните, които естествено винаги виждат ъп-ове...
Bertram, много хубаво мнение, но клакьорът никога няма да млъкне, въпреки всичко!
Лично аз очаквам, при деклариране на 5 милиона печалба (не толкова далечно бъдеще ) и промяна в макро средата, цената да мине 10 лева!!! Търпение му е майката! Поздрави на всички акционери
Де глупчо,
Ясно е , че Евроинса носи загуби и това никой не го намира за приемливо!
Ясно е също, че това е отразено не на 100, ана 1000% в цената на акцията.
Ясно е, че Еврохолда натискат здраво в лизинга и колите, а покрай тях развиват и инса и нямат намерение да го изоставят на произвола на съдбата.
Ясно е, че застрахователния пазар в България е супер малък и има накъде да расте в пъти.
не знам дали на теб ти е ЯСНО, че ако инса беше на печалба примерно 5-10 милиона цената на акцията щеше да бъде съвсем различна.
и тук идва въпроса МОЖЕ ли да излезе на печалба:
Аз казвам: може и затова пазарувам охотно около 1.50-1.55.
Ти казваш: не може или по-точно не искам , защото ги мразя и не пазаруваш.
кой прав кой крив ще се разбере в следващите няколко години.
ако ти си прав, то не си понесъл загуби, а аз да.
ако аз съм прав, ще изкарам поне х 2 вложените пари, а ти ще си си губил време да плюеш + пропуснати ползи
лека
и като се ядосваш много пии нещо успокоително
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар