IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е, чак пък умряла...
    на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
      Поредния плитък номер за зарибяване на цаца и пробутване на скъпите акции на дружеството на тълпата.
      както и преди казах, яко манипулации по тази позиция
      симулират активност при тази умряла акция

Коментар

• някой ако е разглеждал движението тук днес би ли ми обяснил за ко иде реч...
        ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

Коментар

• Ето така ще повлияе на цената:

В БФБ-София АД е постъпила следната информация от ЗД Евро инс АД-София /EURINS/:
          "Очаква се за периода да бъде реализиран премиен приход от 10.5 милиона лева, което сравнено с реализираните през второто тримесечие на 2005 г. 8,7 милиона лева, води до ръст от 20 %.
          Прогнозата се основава на растеж както на традиционно силните за дружеството застраховка на МПС, така и на очаквано засилено сезонно търсене на медицински застраховки и застраховки на имущество.
          На базата на статистическа оценка на очакваните приходи, изплатените обезщетения и извършените разноски, е прогнозиран положителен финансов резултат за второто тримесечие на 2006 г. в размер от 200 хиляди лева, с което общата печалба на дружеството за първата половина на годината ще надмине 350 хиляди лева. За сравнение, ЗД Евроинс АД реализира печалба от 155 хиляди лева за първата половина на 2005 г."
          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
            Поредния плитък номер за зарибяване на цаца и пробутване на скъпите акции на дружеството на тълпата.
            Може ли малко мотивация? Защо според теб акциите на дружеството са скъпи?

Коментар

• Поредния плитък номер за зарибяване на цаца и пробутване на скъпите акции на дружеството на тълпата.

Коментар

• Как ще повлияе това

http://www.investor.bg/?id=37545

на цената? А кога ще видим акциите от предното увеличение? А какви са тези лапни шарани, които продават и купуват по 1 акция?

Коментар

• Ами ти как искаш?
                  Бавно и полека, за няколко века, та всички да разберат.
                  Който изпревари, той ще натовари

Коментар

• Dopylvam si koshni4kata s 450 akcii .Emociq ni6to konkretno;-)

Коментар

• Защо тръгна така рязко нагоре?

Коментар

• И ето тръгва зелената вълна
                        и ще скача до небеса,
                        на наа наа на на нана

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
                          Първоначално изпратено от безимен
                          Едно интервю с Кирил Бошов: "Планираме ново увеличение на капитала" -http://www.investor.bg/?id=36899 - привлече вниманието ми.

Опитвам да не влагам пристрастие в мнението си, затова ще тълкувам само думите на Шефа (от следната нарочно подбрана от мен) извадка-цитат: "В края на 2005 г. Евроинс има повече от седемгодишна история на българския застрахователен пазар. Това е и много, и малко за този пазар, който за мен води истинското си начало някъде около 1998 г., когато беше приет новият Закон за застраховането в България. Дотогава всички знаем кои бяха голяма част от участниците на пазара... "

1. Една толкова елементарна проверка на казаното от Бошов, ни показва, че "Новият Закон за застраховането" в Р. България е приет не "някъде около 1998 г.", а съвсем точно - през 1996 г., което е около 4 години, преди самото създаване (пръкване) на въпросната компания. До 1998 г. са направени вече няколкото изменения и допълнения на "Новият...", вкл. и свързаното със Закона за деноминация на лева.

2. "Дотогава (до 1998 г.) всички знаем кои бяха голяма част от участниците на пазара... " - казва Бошов. Да, знаем кои бяха...- те са същите, които са на този пазар и понастоящем (като изключим някои от неполучилите лиценз, но като включим и въпросното дружество!).

Не мога да си обясня кому са нужни тези изкривявания на фактите (може би Шефът отчита събитията от момента на своето встъпване в пълнолетие?... ;-) ... ще ни накара да се замислим - ние сме подозрителни по условие..., или поне такива би трябвало да бъдем...???).

Най-вероятно, чрез манипулиране на фактите може да се постигне обратен на очаквания ефект... Имам и други забележки, но и казаното до тук ми е достатъчно!
                          Сигурен съм, че има противоположни мнения (за бъдещето на дружеството - аз не ги оспорвам!!!) - добре е да има алтернатива - тя ни помага да търсим и да се развиваме в определена сфера... Но горното е ФАКТ!

Лично- (може би и много пристрастно-) мнение! :-)
                          Абе човек, много подробно четеш статиите, а главното е между редовете:

"Оттук нататък смятаме да продължим с последващо увеличение на капитала, което планираме преди лятото, като целта, която сме си поставили, е максимално бързо достигане на свободния търгуем обем акции до около 20-25%. В зависимост от интереса главно на институционалните инвеститори е възможно мажоритарните акционери - Старком Холдинг и Еврохолд, да не се възползват от голяма част от правата си, които те ще имат във връзка с увеличението. По този начин ще дадем възможност на новите акционери да запишат максимален брой акции и още в следващите месеци free float-ът да достигне 20-25%. До края на годината очакваме капиталът на компанията да достигне поне 7,5 млн. лв".

Калитко, упрекваш ме, че не чета "между редовете". Малко ни се разминават мненията - ТОЧНО НА НАПИСАНОТО "МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ" ОБРЪЩАМ НАЙ-ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ...

Мисля, че всички четем избирателно, вкл. и ти, Калитко. Виж това, което съм писал там: не споря за бъдещето на дружеството (а за настоящето, което регистрирам!)...

... но фактите са налице: аз коментирам именно тях. Някои хора трудно могат да бъдат убедени в качества на даден продукт чрез премълчаване на истината, да не говоря за опити за изкривяване на истината, съвсем неприемливо пък е - писането на по-нова история за най-новата ни история...

... да не забравяме, че все пак сме съвременници на тези събития, а да се разчита на късата памет на хората - това е недопустимо (има много издънки в този смисъл!).

Но това са мои мисли, които не налагам на никого!

Успехи, Калитко! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от безимен
                            Едно интервю с Кирил Бошов: "Планираме ново увеличение на капитала" -http://www.investor.bg/?id=36899 - привлече вниманието ми.

Опитвам да не влагам пристрастие в мнението си, затова ще тълкувам само думите на Шефа (от следната нарочно подбрана от мен) извадка-цитат: "В края на 2005 г. Евроинс има повече от седемгодишна история на българския застрахователен пазар. Това е и много, и малко за този пазар, който за мен води истинското си начало някъде около 1998 г., когато беше приет новият Закон за застраховането в България. Дотогава всички знаем кои бяха голяма част от участниците на пазара... "

1. Една толкова елементарна проверка на казаното от Бошов, ни показва, че "Новият Закон за застраховането" в Р. България е приет не "някъде около 1998 г.", а съвсем точно - през 1996 г., което е около 4 години, преди самото създаване (пръкване) на въпросната компания. До 1998 г. са направени вече няколкото изменения и допълнения на "Новият...", вкл. и свързаното със Закона за деноминация на лева.

2. "Дотогава (до 1998 г.) всички знаем кои бяха голяма част от участниците на пазара... " - казва Бошов. Да, знаем кои бяха...- те са същите, които са на този пазар и понастоящем (като изключим някои от неполучилите лиценз, но като включим и въпросното дружество!).

Не мога да си обясня кому са нужни тези изкривявания на фактите (може би Шефът отчита събитията от момента на своето встъпване в пълнолетие?... ;-) ... ще ни накара да се замислим - ние сме подозрителни по условие..., или поне такива би трябвало да бъдем...???).

Най-вероятно, чрез манипулиране на фактите може да се постигне обратен на очаквания ефект... Имам и други забележки, но и казаното до тук ми е достатъчно!
                            Сигурен съм, че има противоположни мнения (за бъдещето на дружеството - аз не ги оспорвам!!!) - добре е да има алтернатива - тя ни помага да търсим и да се развиваме в определена сфера... Но горното е ФАКТ!

Лично- (може би и много пристрастно-) мнение! :-)
                            Абе човек, много подробно четеш статиите, а главното е между редовете:

"Оттук нататък смятаме да продължим с последващо увеличение на капитала, което планираме преди лятото, като целта, която сме си поставили, е максимално бързо достигане на свободния търгуем обем акции до около 20-25%. В зависимост от интереса главно на институционалните инвеститори е възможно мажоритарните акционери - Старком Холдинг и Еврохолд, да не се възползват от голяма част от правата си, които те ще имат във връзка с увеличението. По този начин ще дадем възможност на новите акционери да запишат максимален брой акции и още в следващите месеци free float-ът да достигне 20-25%. До края на годината очакваме капиталът на компанията да достигне поне 7,5 млн. лв".

Коментар

• Първоначално изпратено от безумен
                              Първоначално изпратено от Здравко
                              Става дума за разпределените 1 000 000. Вече били вписани в регистъра.
                              Ти новите акции ще си ги видиш скоро, но не се нядавай да ги търгуваш, докато КФН не ги впише в регистрите си там някъде, пък и борсата да вземе решение и т.н. - а бе - около 1 месец.
                              ... ако процедурата бъде изпълнена за 1 месец, аз ще стана най-големият фен на въпросното дружество... ;-)

Коментар

• Мерси за инфото!

Коментар

Working...
                                X