IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Хосе
    Първоначално изпратено от wannarock
    в момента "автомобили + застраховане" имам едно наум за в бъдеще какво ще се добавя ще видим
    нали не си забравил борсовото правило, кога се купува и кога се продава
    имам да черпя
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Такаааа ..наистина когато се дискутира и се пишат смислени неща...работата върви.Споменавал съм и друг път ,че имам кола на лизинг в Еволииз ауто.Те еднолично определят с кой застраховател да се работи...и това естествено е Евроинс.От наблюдения споделям,че имат клиенти заради професионализма и коректността си.И то не само клиенти от лизинговото дружествоМакар,че като акционер...не ми харесва да плащаш за всяка драскотина по колата

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
        в момента "автомобили + застраховане" имам едно наум за в бъдеще какво ще се добавя ще видим
        нали не си забравил борсовото правило, кога се купува и кога се продава

Коментар

• в момента "автомобили + застраховане" имам едно наум за в бъдеще какво ще се добавя ще видим

Коментар

• От доста време не бях чел смислени мнения из форума-поздравления за Голямата мечка!

Коментар

• Такъв форум искам
              Ще се включа само с допълнението, че тук тепърва ще се добавя бизнес след сделката за Авто юнион. Знаем как при покупка на автомобил пакетно се предлага и каско + ГО от близка до диструбутора компания. Тогава също цената на ГО не е определяща, а спечелените клиенти рядко напускат компанията за да спрестят няколко лева минавайки към някой "дискаунтър"

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
                wannarock теоретично си прав, но има няколко ограничения - първо парите на всички ни са краен брой и ще се наложи все пак да избираш, второ ако само една компания направи ръст в 3 - 5 пъти примерно, а останалите ти 39 фалират пак общо губиш ако си купил от всички по равно. За мен лично по правилно е да се фокусираш върху 5-7 компании, чиито мениджмънт одобряваш и ако те са действително добри в своята работа цената ще го отрази след време. Парите сами не правят пари. Както добрите ловци които слагат капаните там от където минава дивеча, така и добрите ръководители влагат парите в активи които носят най - добър доход...Корабите с добър капитан минават през бурята другите не - въпросът е че по време на бурята всички изглеждат еднакво потъващи...
                за мен един капитан може да се разбере, че е добър капитан именно в буря и как успява да я избегне

Коментар

• wannarock теоретично си прав, но има няколко ограничения - първо парите на всички ни са краен брой и ще се наложи все пак да избираш, второ ако само една компания направи ръст в 3 - 5 пъти примерно, а останалите ти 39 фалират пак общо губиш ако си купил от всички по равно. За мен лично по правилно е да се фокусираш върху 5-7 компании, чиито мениджмънт одобряваш и ако те са действително добри в своята работа цената ще го отрази след време. Парите сами не правят пари. Както добрите ловци които слагат капаните там от където минава дивеча, така и добрите ръководители влагат парите в активи които носят най - добър доход...Корабите с добър капитан минават през бурята другите не - въпросът е че по време на бурята всички изглеждат еднакво потъващи...
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
                    Някои автори тук си сменят ника според това дали си бичи настроени или мечи, или в опит да избягат от стари грешки, с цел да запазят репутацията си на безпогрешни, но от това се губи честта от победата. Много харесвам една дефиниция за разликата между честа и репутацията - честта е това което знаеш за себе си , а репутацията е това което другите знаят за теб. Ако бъде очернена репутацията, но запазена честта с времето репутацията може да се възстанови, но един безпринципен човек, рано или късно се сдобива и с адекватната репутация...
                    ще използвам понякога този цитат - надявам се, че няма да имаш нищо против
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• BigBear, уважавам мненията ти! нямам предвид нищо в минус за евроинс, но по-тази логика за компанията Х, чиито цени на акции след време от едноцифрени могат за един ден да станат двуцифрени следва да се инвестира в много акции (или в почти всички), защото бъдещето е неизвестно и ако чакаме достатъчно дълго време всичко е възможно

Коментар

• Никът ми произлиза от съзвездието Голяма Мечка, а не от борсовата митология. Харесах си го още преди да пиша тук и си го запазих. Някои автори тук си сменят ника според това дали си бичи настроени или мечи, или в опит да избягат от стари грешки, с цел да запазят репутацията си на безпогрешни, но от това се губи честта от победата. Много харесвам една дефиниция за разликата между честа и репутацията - честта е това което знаеш за себе си , а репутацията е това което другите знаят за теб. Ако бъде очернена репутацията, но запазена честта с времето репутацията може да се възстанови, но един безпринципен човек, рано или късно се сдобива и с адекватната репутация...
                        Така че благодаря за предложението, но нашето гардже си е най - рошаво ;-)

Коментар

• Поздрави Ник_ BigBear

Коментар

• Биг Беар - поздравления за смисленото мнение.

Може би следва да обявиш официално, че когато пишеш в тази тема ника ти е Евробул.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• - цитат - Проверка на Investor.bg показва, че ЗД Евроинс се позиционира в средата и над средата на таблицата по цена на застраховката за автомобил с обем на двигателя до 1 800 куб. см. с регистрация в София. С по-ниски цени в момента са 8 компании, а с по-високи 3 компании, показва нашето проучване.

Вижда се че се позиционират от евтиния сегмент на таблицата в центъра. Кой ще застрахова в този случай - тези които не ходят с таблицата на Инвестора в ръка :-) и не са втренчени в цените. Още повече, че реално размера на застраховките не са никак високи сравнено с един ремонт на среден клас кола и калкулирания труд на час в специализиран сервиз.

От ниски и супер ниски цени имат нужда неизвестните компании, които по този начин се опитват да си наложат името. Тук по скоро вече явно се прави опит да се извлече полза от наложеното име и изградена агентска мрежа - до колко това ще е успешно времето ще покаже. Еврохолд инвестира много в организационна структура и може би е време да провери дали тя върши работа...Спомнете си колко пъти се купували повлияни от убедителността на продавача или от успешна реклама която Ви е влязла в подсъзнанието чак, от нежеланието да се разхождате до другия край на града...Цената е важна, но не е само тя, която надделява при покупките. Ако ги нямаше импулсивните покупки доста бизнеси нямаше да съществуват.

Другото е, че е пътят е на горе - цените на застраховките трябва да се вдигат и все някой трябва да го направи първи. Така че най вероятно предстоят размествания в таблицата отново - ще има повишения и от другите застрахователни компании.

Имам от тези акции и не очаквам да се вдигнат тази година. Тук залогът е или ще се провалят и ще загубя 1.6 лв на акция или ще се наложат като група на Балканите и цената ще е отново двуцифрено число. Нещата ще се развиват бавно, борсата отново се превръща в рекламно пано за цените на компаниите като през 90-те години, ниска ликвидност, с малки обеми на борсовите сделки, а големите сделки ще стават все повече ОТС, защото продавачите нямат печалба и не ги интересува данъчния ефект. След като бъде прибрано тихо и без много шум това което си струва да се прибере една сутрин ще разберем че компания Хикс от едно цифрена цена е станала двуцифрена - както примерно стана при Соди от 4 лв. на 13 лв за един ден. Не твърдя, че точно с ЕвроИнс това ще стане, но вероятно ще се случи с някоя от компаниите които ще надживеят кризата - случвало се бе толкова пъти преди и няма причина да не се случи пак - криза като криза - липса на пари и много много страх...

Коментар

• Първоначално изпратено от x_etra
                                Тук май искаш да кажеш с други думи "тъпи", предвид създалата се ситуация
                                Хаха, ти остави, ами и упорити.

Коментар

Working...
                                X