If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вероятно ще имаме няква новина... То вярно че тук пружината беше много натегната и след разчистване на бързите продавачи сега позицията се отвори, но все пак... рязко ми се струва.. дори и на крайния оптимист като мен
+1 - някой вляво е нетърпелив. Подобни ситуации ми създават известни дилеми
Не е препоръка
Вероятно ще имаме няква новина... То вярно че тук пружината беше много натегната и след разчистване на бързите продавачи сега позицията се отвори, но все пак... рязко ми се струва.. дори и на крайния оптимист като мен
всякакви 'карачи' с по 1,2,3,4 птп на година ще бъдат неприятно изненадани...ДАНО!!! имат куража нормотворците да направят ГО да е с 2 компоненти част за возилото и част за ЕГН на шофера... така ще има още по-добро покритие
ако зависеше от мен ГО щеше да е индивидуална по ЕГН, който иска да кара си плаща ГО може да има една кола но семейството да има 2 шофьора - прави се ГО на всеки.... и като е джигит мъжа изненада ГО +200% <надбавка простотия>
млад шофер - първата година база + 50% , втората ако няма нарушения първата база +25%, третата ако няма нарушения база....
тогава и застрахователите ще почнат да вадят пари от ГО и ще паднат драстично катастрофите, защото племето ни е изтъкано от простотия и комплекси доста често избивани на пътя....
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Откритият към 30 юни дефицит при 13-те компании е сравнително нисък на фона на сектора, защото общото капиталово изискване е в размер на 1.2 млрд. лв., уточниха от КФН.
Тринадесетте "проблемни“, според проверката, застрахователи са "Армеец“, "България“, "Бул Инс“, "Евроинс здравно осигуряване“, "Евроинс“, "ЕИГ РЕ“, "ДаллБогг: Живот и Здраве“, "Здравноосигурителен институт“, "СиВзК“, "ЦКБ Живот“, "Евроинс Живот“, "Животозастрахователен институт“, сред които и "Евроинс Иншурънс Груп“.
Най-слабо представяне при проверката се отчита при компания "Армеец“. Тя е единственото дружество, което попада в последната, най-слаба категория според класацията в доклада – т. нар. "група А.1“ на компаниите, които не притежават достатъчно допустими базови собствени средства, за да покрият минималните капиталови изисквания и не покриват изискуемата граница на платежоспособност към края на 2015 г.
От доклада става ясно, че след проверката дружество „Армеец“ е взело мерки, включително продажба на финансови инструменти и получаване на подчинен дълг, като в резултат от тях към момента не се налагат допълнителни действия от страна на КФН.
интересно дали купувача е един. търпелив е, но ако станат 2-3 ма дали ще е така. действията (или бездействието) на мажоритаря в последните години му помага и дава комфорт да няма блъсканица за акциите... доста пакети се приключиха в последните година-две... явно има нещо което ни убягва, но не се сърдя имам от тези.
не е препоръка
Новото ръководство на КФН работело здраво по темата да се подкара най-накрая системата Бонус-Малус. Мавродиев загуби няколко години на сектора с нищоправенето си. Дано сега има раздвижване в сектора. Очаквам въвеждането на система за оценка и остойностяване на риска да е в + за всички застрахователи без изключение.
сигурно до няколко месеца ще има нещо на мегдан.
Няма нищо невероятно! Дори и на нашето заспало пазарче има хора които виждат къде отиват нещата малко преди тълпата да го е забелязала
Може би този който пълни сега е в по изгодна позиция и от мен.. Моята средна е под 83 ст. но ги стискам тия акции вече две години...
Но съм готов и още две да ги стискам, ако накрая си прибера 200% профит
Коментар