Първоначално изпратено от netware5
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеКазусът е заплетен действително - но щом са го написали така вероятно имат тълкувание от съответния държавен орган в тази насока. Това е - няма какво да се нервиш.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНе съм юрист. Обаче примерът с ДДС-то е неудачен. ДДС е съществуващ данък. Ясно е кой и как го плаща. Една промяна на ставката не променя нещата. Данъкът си фигурира в договорите за доставка на стоки или услуги. Освен това в ЗДДС изрично пише, че ДДС се начислява при дотвка на стоки и услуги. Докато в нашия случай имаме чисто нов данък, за който при това никъде не пише че се начислява при продажбата на застраховката. Само пише, че застрахователят дължи такъв данък на държавата за всяка получена премия или вноска (при разсрочено плащане). Другата страна по сделката (клиентът) въобще не се споменава в новия закон, за разлика от ЗДДС. Защо така са го гласували в парламента не знам, но според мен никой не може да ме накара да платя 2% върху следващата (последна) вноска.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеКато си вземеш СААБ на лизинг и с всяка вноска плащаш ДДС, какво ще стане ако държавата вдигне ДДС с 2%? Ти поне си юрист.Last edited by netware5; 28.12.2010, 16:35.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеДнес е потресох от нахалството на Евроинс. Получих SMS със следното съдържание:
Тъй като пътувах в момента, звъннах на посочения телефон, където бодра мацка ми обясни, че влиза в сила нов закон и трябва да плащам. Най-учтиво се опитах да и обясня, че съм напълно наясно, че застрахователите ще прехвърлят новата данъчна тежест на клиентите. Но все пак очаквам това да се случи при подновяване на застрахователния договор след неговото изтичане. А до тогава да си плащат на Дянков за своя сметка. Мацката ми затвори телефона!
Прибрах се в къщи и реших да посетя сайта на компанията. Вижте пък там какво намерих:
По-голяма наглост от това, здраве му кажи! Никъде в закона не ги пише тия работи! Всичко е плод на фнатазията на някое наперно юристче, току що завършило ЮЗУ, НБУ или някакво такова подобие на университет. Много ми е интересно как ще ме принудят да ги платя тия 2% на оставащата ми една вноска на каското, при положение че имаме сключен договор.
Баси нахалството! Нямам акции, но имам в холдаНе-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПродават инсчето за да събират стотинки за новата емисия на холтчето. Имат 15 млн. да съберат.
Коментар
-
Днес е потресох от нахалството на Евроинс. Получих SMS със следното съдържание:
EUROINS VI INFORMIRA: PRI PLASHTANE NA VNOSKA SLED 01.01.2011 DALJITE 2% DANAK. ZA INFORMACIA WWW.EUROINS.BG ILI TEL: 070017241
Прибрах се в къщи и реших да посетя сайта на компанията. Вижте пък там какво намерих:
От 01.01.2011 г. влиза в сила „Закон за данък върху застрахователните премии”
Във връзка с приетия Закон за данък върху застрахователните премии /обн. в ДВ, бр.89 от 02.11.2010 г./ ви информираме за основните моменти в него:
1. Считано от 01.01.2011 г. всяка платена застрахователна премия и/или поредна разсрочена вноска по застрахователна полица, независимо от датата на сключване се облага с данък в размер на 2%.
2. Данъкът върху застрахователните премии е от категорията на косвените данъци, т.е данъчната тежест е за крайния потребител и се заплаща от застрахования
3. Не се заплаща данък върху сумите предназначени за ГФ, ОФ и самозалепващ се стикер, удостоверяващ притежаването на полица „Гражданска отговорност” на автомобилистите.
4. Данъчното събитие възниква на датата, на която застрахователят получи застрахователната премия от застрахования или от застрахователния посредник.
5. Данъкът се дължи в момента на плащане и върху вноски по застрахователни договори (полици) сключени преди 01.01.2011г.
Не се облагат с данък единствено:
- застрахователни премии по застраховка „Товари по време на превоз”, само когато началната или крайната точка на превоза е извън територията на Република България,
- застрахователни премии по застраховки „Каско на плавателни съдове” и „Гражданска отговорност на плавателни съдове”,
- застрахователни премии по застраховки „Каско на летателни апарати” и „Гражданска отговорност на летателни апарати”.
За допълнителна информация можете да се обърнете към представителите на „ЗД ЕВРОИНС” АД във Вашия град.
Баси нахалството! Нямам акции, но имам в холдаHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеА знае ли някой защо се сурна надоле инса?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеЛошото е, че дългосрочно е само надоле...
ПС
Както съм споменавал, на тъщата колата е вече в армеец...
Съветвам ви и вие да направите същото, че не дай си боже...
PS. Засякох я преди малкоLast edited by INSIDER-A; 28.12.2010, 15:34.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениещото тъща ти не си направила застраховка ГО
утре като качи дали ще питаш защо?
ПС
Както съм споменавал, на тъщата колата е вече в армеец...
Съветвам ви и вие да направите същото, че не дай си боже...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеА знае ли някой защо се сурна надоле инса?
утре като качи дали ще питаш защо?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениекой купува толкова сериозно напоследък, някой да е засичал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениекой купува толкова сериозно напоследък, някой да е засичал?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениекой купува толкова сериозно напоследък, някой да е засичал?МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Коментар