IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Давайте идеи. Да купувам или да купувам?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Ако бяхме развит пазар материала на кимру можеше да го пусне срещу 100$, но за съжаление на БФБ останахме все наши хора и общо взето сме 1 трамвай тарикати и 2 файтона мутри и баровци (ПФ, Мажовци и банкери) ....

мен лично най ми вади очите пакета на могъщото Делта Кредит, а формопласта и етропала бих ги приел за досаден сърбеж..поне са публични и проследими като бизнес.

синергията за съжаление не носи на инса голям + при труден пазар. Продажбите на коли са слаби (не само холда и не само БГ а цяла Европа)... облигационните за ИКПД-то (Дето уж са ни дружки) са трудни по същата причина...

друго нещо, което ми прави впечатление, е че инса купува разни етропали и формопласти (делтата не искам да ги споменавам даже), а не купи собствени акции (до 3% да речем) на цена под номинал...това за мен е необеснимо...да кажем ,че етропал, форм, делата дават дивидент...ще ги разбера, ама така... не става.

Спомням си гръмките обещания за дивидент... ето 2 години сме на + .. въпрос на корпоративна култура е да се раздаде дивидент..ако ще 2 стотинки (1 за 2011 и 1 за 2012).. ще излязат 250К горе долу от който 200К+ ще останат в холдинга в ЕИГ, което после може да ги ползва за увеличението на капитала ако иска...и не се губят

реално излиза, че с 40-50К за дивидент (извън холдинга) ще си направят реклама
      1. инвеститорите ще кажат - ето тези си държат на думата
      2. ще ги пише по всички икономически вестници..при това в ПОЛОЖИТЕЛНА светлина. - това малко или много оказва влияние на хората от бизнеса, които четат тази преса и евентуално в даден момент може да имат бизнес отношения с инса.

за 50-40К .. дружеството ще мине в отбора на дивидентските акции...това поне за БФБ значи доверието в мажоритаря да се качи поне с 2 степени.

може още 2 страници неща да изпиша, но нека видим, че се върви в правилната посока и ще помагаме както можем...в случая с купуване на акции и участие в едно бъдещо увеличение на капитала.

всичко това го пиша с най-добри чуства.. имам акции от инса и не го смятайте за препоръка да купувате или продавате.

поздрави
      Така е човече - подкрепям!
      Дано от инвестора четат не само избирателно темите и да не ги е срам да питат!
      Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
        Радвам се, че съм бил полезен. Успехи!
        Поздравления и от мен

Коментар

Ако бяхме развит пазар материала на кимру можеше да го пусне срещу 100$, но за съжаление на БФБ останахме все наши хора и общо взето сме 1 трамвай тарикати и 2 файтона мутри и баровци (ПФ, Мажовци и банкери) ....

мен лично най ми вади очите пакета на могъщото Делта Кредит, а формопласта и етропала бих ги приел за досаден сърбеж..поне са публични и проследими като бизнес.

синергията за съжаление не носи на инса голям + при труден пазар. Продажбите на коли са слаби (не само холда и не само БГ а цяла Европа)... облигационните за ИКПД-то (Дето уж са ни дружки) са трудни по същата причина...

друго нещо, което ми прави впечатление, е че инса купува разни етропали и формопласти (делтата не искам да ги споменавам даже), а не купи собствени акции (до 3% да речем) на цена под номинал...това за мен е необеснимо...да кажем ,че етропал, форм, делата дават дивидент...ще ги разбера, ама така... не става.

Спомням си гръмките обещания за дивидент... ето 2 години сме на + .. въпрос на корпоративна култура е да се раздаде дивидент..ако ще 2 стотинки (1 за 2011 и 1 за 2012).. ще излязат 250К горе долу от който 200К+ ще останат в холдинга в ЕИГ, което после може да ги ползва за увеличението на капитала ако иска...и не се губят

2. ще ги пише по всички икономически вестници..при това в ПОЛОЖИТЕЛНА светлина. - това малко или много оказва влияние на хората от бизнеса, които четат тази преса и евентуално в даден момент може да имат бизнес отношения с инса.

за 50-40К .. дружеството ще мине в отбора на дивидентските акции...това поне за БФБ значи доверието в мажоритаря да се качи поне с 2 степени.

може още 2 страници неща да изпиша, но нека видим, че се върви в правилната посока и ще помагаме както можем...в случая с купуване на акции и участие в едно бъдещо увеличение на капитала.

всичко това го пиша с най-добри чуства.. имам акции от инса и не го смятайте за препоръка да купувате или продавате.

поздрави
          Много верни неща си писал берта, много верни.
          Подкрепям напълно!

Коментар

• Ако бяхме развит пазар материала на кимру можеше да го пусне срещу 100$, но за съжаление на БФБ останахме все наши хора и общо взето сме 1 трамвай тарикати и 2 файтона мутри и баровци (ПФ, Мажовци и банкери) ....

поздрави
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• БРАВО cymru- ОТЛИЧНА РАБОТА...

Коментар

• Радвам се, че съм бил полезен. Успехи!
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Творъ, творъ - ей ви го - за хубаво или за лошо.

https://dl.dropbox.com/u/31582792/%D...D0%B5_2012.doc
                  от мен - голямо благодаря за усилията, ще трябва да говорим с Мариан да те направи заслужил инвеститор
                  Нямам, но акцията винаги ми е била интересна и е последната, която продадох от портфейла си на бфб през май-юни 2008. Успех на държащите тук.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

честно да си кажа вече не се сещам.... тук няма голям ПФ или Мажо с мераци за помпане, че да се включиш след него...

акцията е за фенове..

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Полезно ,даже и за мен!
                      Бертрам ,сигурно се досеща ,защо ....
                      Поздрави!
                      честно да си кажа вече не се сещам.... тук няма голям ПФ или Мажо с мераци за помпане, че да се включиш след него...

акцията е за фенове..
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Айде Мъро....
                        След такъв анализ мисля че е време за едно Тинтервю с бай Асен Христов(не само с чичо Оги за чорапите му)! Дължим го на Кимру - 12страници анализ е направил човека, ама тоя път събери въпроси, а?

Примерно аз бих питал:
                        1. След утвърдените добри практики на публикуване на инфо всеки месец, не е ли време да разберем къде са инвестициите на евроинс(в акции и облигации) и не се ли повишава риска ако са само в дялове на групата, все пак преди време точно те афишираха че с цел прозрачност инвестират във фондовете на Райфайзен АМ!?!?
                        2. Защо не зарадва инвеститорите на Инс-а и не вля в него здравното осигуряване?
                        3. Кога и на каква цена ще имаме увеличение на капитала?
                        4. Смята ли цената от 0.80 стинки за застраховател с 80млн. премиен приход за нормална и ако не, защо Еврофинанс не купуват, а купуват Булленд и други от групата?
                        4. Какво ще променят в Булленд след смяната на управлението му?
                        5. Все още ли Евроинс смята да разпределя 20% от печалбата, както бе обявил преди години и затова ли тя се поддържа на ниски нива?

други въпроси?

Хайде чичо Оги и Керезов се обадиха във форума, време е да почукаме за инфо и на вратата на другата голяма група!!! Ми така де те от две-три години и без това спряха да правят срещи с инвеститорите.
                        Здрасти Свате...
                        Първо и аз да кажа ...АДМИРАЦИИ за труда ,който е положил Кимру(абе така ли се произнася,да каже ако грешим)
                        Не съм се задълбочавал над анализа,но има време...ще го направя с интерес.

Тони,Браво и на теб за хубавите въпроси.Продължавай така...

Очаквам тази компания скоро да стане номер едно при теб

П.С .И стига с това ..бай Оги,бай Асен Христов.....Той Асен Христов е горе долу колкото нас...Не знам дали ако чете ще му е хубаво да го нарияат....като някой дядо

Препоръка е това,да знаеш
                        шегувам се..Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          еееееееееееее, ти си уникален!!!
                          Сутрин виждаш ли че слънцето е изгряло - бай дъ уей???
                          Разбира се че виждам.
                          Но нали съм добра, чувствителна душа, и се поставям на мястото на страдащите и губещите. А там е тъмно и студено... както ако не знаеш, ще научиш мотайки се около тази компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                            Какво имаш впредвид за журналистите, да понадуят цената?

Иначе кимру бравос за усилията.
                            Малко като на умрело куче нож да извадиш, но пък както казват някои - по-добре работи за нищо, отколкото да седиш просто така
                            еееееееееееее, ти си уникален!!!
                            Сутрин виждаш ли че слънцето е изгряло - бай дъ уей???

Коментар

Творъ, творъ - ей ви го - за хубаво или за лошо.

https://dl.dropbox.com/u/31582792/%D...D0%B5_2012.doc
                              Полезно ,даже и за мен!
                              Бертрам ,сигурно се досеща ,защо ....
                              Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнение
                                Cymru, имаш и моите поздравления за усилията.
                                Дано и журналистите сега да свършат малко работа, а не да чакат друг да им прави новините
                                Какво имаш впредвид за журналистите, да понадуят цената?

Иначе кимру бравос за усилията.
                                Малко като на умрело куче нож да извадиш, но пък както казват някои - по-добре работи за нищо, отколкото да седиш просто така

Коментар

Working...
                                X